11 Şubat 2010 Perşembe

Yozgat, İstanbul EMITT 2010 Fuarı’nda

Yozgat Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, açılışı bu gün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapılan EMITT 2010 Fuarı’na, Yozgat’ın turistik ve folklorik ürünlerinin sergilendiği standıyla katılıyor.

Fuarın açılışına katılan Yozgat Valisi Amir Çiçek, TGRT Haberin fuardan yaptığı canlı yayına konuk olarak, Yozgat hakkında bilgiler verdi.

14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2010, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Fuarda stant açan Yozgat Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilk gün ziyaretçilerine mahallî yemeklerinin yanı sıra, Yozgat mutfak ürünlerinden Kavurga, Parmak Çörek ve Gözleme ikram etti.

Yozgat'ın mahallî sanatçılarından Erhan Özel de, ziyaretçiler için Yozgat türkülerinden örnekler seslendirdi.

Vali Çiçek, TGRT Haber’in canlı yayınında Yozgat'ı anlattı

Fuarın açılışına katılan Yozgat Valisi Amir Çiçek, TGRT Haberin fuardan yaptığı canlı yayına konuk olarak, Yozgat hakkında bilgiler verdi.

Vali Çiçek, “iddialıyız” diyerek özellikle vurguladığı Yozgat’ın jeotermal kaynaklarının Yozgat’ı marka hâline getirebilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Çiçek, Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun teklifiyle gündeme gelen “23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü” girişimine destek verdiklerini söyledi.

Yozgat ürünleri, 5 numaralı holdeki 507 numaralı stantta sergileniyor.