16 Şubat 2010 Salı

Başer: TOKİ, Yozgat’ta bin daire yapacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi tarafından Kapalı Cezaevi yakınlarına 84 ve 48 metrekarelik bin adet daire yapılması için yaptıkları başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

Başer, ayrıca, inşaatların devam ettiği toplu konut alanına da 1+1 şeklinde 48 metrekarelik 500 adet konutun ihalesi yapıldığını açıkladı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ tarafından yapılan dairelere büyük talep olduğunu belirterek, “Ekonomik olmasından dolayı özellikle küçük daireler büyük ilgi görüyor” dedi. Başer, hâlen inşaatı devam eden 84 metrekarelik konutlara büyük ilgi olduğunu, bu sebeple belediye olarak TOKİ’ye yeni konutların yapımı için müracaatta bulunduklarını söyledi.

Başkan Başer, yeni konutların Kapalı Ceza Evi yakınlarında bulunan alana yapılmasının planlandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Buraya 84 ve 48 metre olmak üzere iki farklı konut yapılması için TOKİ’ye talepte bulunduk, onlar da kabul etti. Şu anda proje çalışmaları var. İnşallah yakın bir zamanda buranın temeli atılır. Ayrıca, hâlen inşaatların sürdüğü toplu konut alanına yine 1+1 şeklinde 48 metrekarelik 500 adet konutun ihalesi yapıldı.”