7 Şubat 2010 Pazar

SP Sorgun İlçe Başkanlığı seçimini Ufuk FM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çekerek kazandı

Saadet Partisi (SP) Sorgun İlçe Kongresi’nde yapılan seçimi, 29 Mart seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olan Ufuk FM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çekerek kazandı. 70 delegenin oy kullandığı kongrede, Haydar Çekerek 60 oy alarak, SP’nin Sorgun İlçe Başkanı seçildi.

Haydar Çekerek, doğruları takdir, yanlışlara itiraz eden SP’nin, siyasetin tek adresi olduğunu ileri sürerek, genel seçimlerde SP’nin Sorgun’da en büyük parti hâline gelmesi ve ülke genelinde hakettiği yere ulaşması için çalışacaklarını söyledi.

Kongreye büyük ilgi

SP Sorgun İlçe Kongresi, bu gün Sorgun Ticaret Odası Salonu’nda yapıldı. Haydar Çekerek ve Mehmet Emin Kaya’nın ilçe başkanlığına aday olduğu kongreye, SP Genel Başkan Yardımcısı Kâzım Arslan, Karakız Belediye Başkanı Durmuş Erdal, Belencumafakılı Belediye Başkanı İhsan Telli ve teşkilat mensupları katıldı.

Saat 13.00’te başlayan kongrede, 70 delege oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda, Mehmet Emin Kaya 10 oy alırken, diğer aday Haydar Çekerek, delegelerden 60 oy alarak SP Sorgun İlçe Başkanı seçildi.

Asıl çalışma şimdi başlıyor

Haydar Çekerek, yaptığı açıklamada, kendisini bu göreve lâyık gören bütün dava arkadaşlarına teşekkür etti.

Asıl çalışmanın şimdi başladığını ifade eden Çekerek, “Millî Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de yoluna emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Güçlü bir teşkilatlanma çalışması neticesinde, girilmedik kapı ve gönül bırakmayacağız” dedi.

SP, siyasetin tek adresi

Geçen hafta TBMM’de yaşanan olaylara göndermede bulunan Çekerek, “Üslûp bakımından siyasetin toz bulutu gibi olduğu bu dönemde yeni bir siyasi anlayış ve yaklaşımla, ilçemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm bulmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Doğruları takdir, yanlışlara itiraz eden SP’nin, siyasetin tek adresi olduğunu ileri süren Çekerek, genel seçimlerde SP’nin Sorgun’da en büyük parti hâline gelmesi ve ülke genelinde hakettiği yere ulaşması için çalışacaklarını söyledi.

(Yozgat Muhabir)