23 Şubat 2010 Salı

SP İl Başkanı Sungur istifa etti

Saadet Partisi (SP) Yozgat İl Başkanı Ali Rıza Sungur, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yozgat Muhabir, 18 Şubat’ta yayınladığı “SP İl Başkanı Sungur istifa mı edecek?” başlıklı haberle, Sungur’un istifa ihtimaline işaret etmişti.

Ali Rıza Sungur, yaptığı yazılı açıklamada, partide alınacak bütün kararların Genel Başkan Yardımcısı Kâzım Arslan’ın sansüründen geçtiğini ve müsaade edildiği kadarının uygulandığını ileri sürerek, İl Başkanlığı görevinden istifa edip, sade bir üye olarak partisinde kaldığını bildirdi.

Sungur, Arslan’ın yasal olmayan kararlarının uygulanmaması hâlinde, uygulamayanların partiden uzaklaştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Sungur, şunları kaydetti:

“İl kongresine 2 yıl kadar bir zaman olmasına rağmen, il ve ilçe kongreleri hakkında alınan kararlarda il baypas edilerek, Ankara’dan yönetilmektedir. İl yönetimi ve il başkanının haberi olmadan, Kâzım Arslan 3 veya 13 Nisan tarihine İl Kongre kararı alarak, kendisini Yozgat girişinde karşılayacak bir yönetim oluşturmak istemektedir.”

Sungur, partide Kadın Kolları Kadışehri İlçe Başkanının istifa ettiğini, bu istifaların tesadüf olmadığını anlattı. Sungur, “3 Kasım 2003 seçiminden beri devam eden partideki huzursuzluklar sürmekte, bu gidişle de bitmeyecektir” dedi. Sungur, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Partimize zarar veren insanla daha fazla yola gidemeyeceğim kanaatine vardım. Bu gibiler yüzünden, parti de geçmişte bölünmüştür. Umarım ki ikinci bir bölünme olmaz. Bu kadar olumsuzluğun hüküm sürdüğü bir ortamda, Yozgat İl Başkanlığı’nda verimsiz olacağım kanaatine vardım. Partinin ve yeni il başkanının çalışma alanını rahatlatmak için İl Başkanlığı’ndan istifa ediyorum.”