9 Şubat 2010 Salı

Sondaj köpükleri Sarıkaya halkını bezdirdi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde sürdürülen jeotermal sondaj çalışmasında kullanılan köpüklü kimyasal sıvının toplanacağı havuz çöktüğü için, köpüklü sıvı sokaklara akıtılıyor.

Her gün çirkin bir görüntüyle karşılaşan ve sokaklarında biriken köpüklü sıvıyı kendi imkânları ile tahliye etmek zorunda kalan esnaf, yetkililerin bu soruna bir çare bulmalarını istiyor.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yeni sıcak su kaynakları bulmak amacıyla kaplıcaların girişinde açılan SK-8 kuyusunda yapılan sondaj çalışması sırasında sokaklara akıtılan köpüklü kimyasal sıvı, özellikle civardaki esnafı sıkıntıya sokuyor.

Mimar Sinan Caddesi ve Miting Alanı’ndaki esnaflar, her gün çirkin bir görüntü ile karşılaştıklarını ve köpüklerin temizlenmesi ile uğraşmak zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerin bu soruna çözüm bulmalarını istiyorlar.

İlçede kahvehane işleten Salih Çakmak, köpükten dolayı artık vatandaşların kahvehaneye gelmediğini belirterek, bu köpüğün caddeye akıtılmadan daha modern bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Sıvı atığın dökülmesi için hazırlanan havuzun çökmesi sebebiyle sokaklara akıtıldığı belirtilen köpüğün, kırılarak ufalanmış küçük taş parçacıklarının yeryüzüne çıkarılması için, yüksek basınçlı havanın içine zerk edilen bir kimyasal madde olduğu ifade ediliyor.