18 Şubat 2010 Perşembe

MHP Yozgat Milletvekili Ekici: Yozgat’ın adının değiştirilmesi teklifine destek verdiğim doğru değil

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Yozgat’ın adının ‘Bozok’ olarak değiştirilmesi teklifine destek verdiğine dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

İsim değişikliği fayda değil külfet getirir

Ekici, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllardır yaşadığımız, havasını soluyup suyunu içtiğimiz ve memleketimiz olmasından gurur duyduğumuz Yozgatımızın adının değiştirilmesinin pratik hiçbir faydası olmayacağı gibi, genel anlamda bir takım külfetler de getireceği kanaatindeyim” dedi. Ekici, açıklamasında şunları kaydetti:

Yozgat’ın problemleri önceliğimiz olmalı

“Yozgat kamuoyunun böyle bir konuyla ilgilenmesi ve meşgul edilmesi yerine Yozgat’ın gerçekten ihtiyaç duyduğu yatırım, istihdam, eğitim, sağlık alanlarında yapılabileceklerin tartışılması, enerjimizin bunlar için harcanması ve mümkünse bunların hayata geçirilmesi önceliğimiz olmalıdır.

İsim değişikliğine sıcak bakmıyorum

İlimizin isminin değişmesi konusuna sıcak bakmadığımı ve bu konuda yapılacak herhangi bir teklife destek vermeyeceğimi Yozgat basın ve kamuoyunun bilgilerine ve dikkatlerine sunuyorum.”

Haber Sabah gazetesinde yayınlanmıştı

memurlar.net isimli internet sitesi, 9 Şubat 2010 tarihinde, “Referans” gazetesini kaynak göstererek, “Yozgatlılar da kentin eski adı ‘Bozok’u istiyor” başlıklı bir haber yayınlamıştı.

Yozgatlı gazeteci-yazar Uğur Becerikli imzalı haber, 9 Şubat 2010 tarihinde Sabah gazetesinde yayınlanmıştı.

Yozgat Muhabir, memurlar.net’ten iktibas ettiği haberi 10 Şubat 2010’da yayınlayarak Yozgat gündemine taşımış, 11 Şubat tarihinden itibaren Yozgat mahallî basınında habere dair değerlendirmeler yer almıştı.

Sabah gazetesinde yayınlanan haberde, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mahmut Koç’un, federasyona üye 84 derneğin, Yozgat’ın adının Bozok olarak değiştirilmesi talebini siyasilere ilettiği belirtiliyor.

Yozgat Milletvekillerinin görüşlerinin de yer aldığı habere göre, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, MHP Milletvekili Mehmet Ekici ve TP Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk, Yozgat’ın adının Bozok olarak değiştirilmesi düşüncesine destek veriyorlar.

Sabah gazetesinin internet sitesinde yer alan habere, aşağıdaki web adresinden ulaşabilirsiniz:

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2010/02/09/yozgatlilar_da_kentin_eski_adi_bozoku_istiyor

(Yozgat Muhabir)