18 Şubat 2010 Perşembe

MHP Yozgat Milletvekili Ekici, Bakan Eroğlu’ya belediyenin yağmur suyu toplama projesini sordu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması talebiyle, Yozgat Belediyesi’nin Yağmur Suyu Toplama Projesi hakkında Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Mehmet Ekici, 4 Şubat 2010 tarihinde Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, çok kısa süreli yağışlarda bile Yozgat şehir merkezinde çok ciddi sıkıntılar meydana geldiğini belirtti. Ekici, “Bakanlığınız, ülke genelinde bu tür projelerin yapımından sonra meydana gelen aksaklıklarla ilgili olarak, işin sahibi belediyelere ya da yüklenici firmalara herhangi bir yaptırım uygulamakta mıdır?” diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin 5 sorudan oluşan yazılı soru önergesi şöyle:

“Yozgat Belediyesi 2007 yılında Yozgat Şehir Merkezi Yağmur Suyu Toplama projesini hayata geçirmiştir.

Proje ile ilgili olarak Belediye Başkanı tarafından Yozgat kamuoyuna, projenin Avrupa Birliği fonlarından hibe olarak 1.7 milyon avro alınarak yapıldığı ve Yozgat Belediyesi bütçesinden hiçbir kuruşun çıkmadığı ve çıkmayacağı açıklaması yapılmıştır.

İmalatından bugüne 2-3 yıl gibi çok az bir zaman geçmiş olmasına rağmen çok kısa süreli yağışlarda bile Yozgat şehir merkezinde çok ciddi sıkıntılar meydana gelmekte, proje sağlıklı çalışmamakta ve mevcut imkanlarla bu sıkıntılar bertaraf edilmeye çalışılmaktadır.

Yapılmış bu proje ile ilgili olarak,

1- Projenin yapılmasında Çevre ve Orman Bakanlığı’nın pozisyonu ve rolü nedir?

2- Projenin ihalesini hangi tarihte, hangi kurum yapmıştır ve proje imalatını gerçekleştiren yüklenici firma kimdir?

3- Projenin yapım aşamasında denetimi kim tarafından yapılmıştır? Kesin kabulü yapılmış mıdır? Yapılmışsa, hangi makam tarafından yapılmıştır?

4- Projenin ihale bedeli nedir? Bu bedel, yüklenici firmaya doğrudan Bakanlığınızca mı yoksa Yozgat Belediyesi’ne aktarılarak mı ödenmiştir? Kamuoyuna açıklandığı gibi bu proje bedelinin tamamı hibe olarak mı alınmıştır? İleriki yıllarda bu proje ile ilgili olarak Belediyemiz ya da Bakanlığınız kısmî de olsa herhangi bir ödeme yapacak mıdır?

5- Bakanlığınız, ülke genelinde bu tür projelerin yapımından sonra meydana gelen aksaklıklarla ilgili olarak, işin sahibi belediyelere ya da yüklenici firmalara herhangi bir yaptırım uygulamakta mıdır?”

Mehmet Ekici’nin yazılı soru önergesinin henüz cevaplanmadığı, önergenin işlemde olduğu belirtildi.

(Yozgat Muhabir)