10 Şubat 2010 Çarşamba

Mahallî basın yazdı, Sağlık Müdürü Bakanlığa iletti; Şeyma bebek Ankara’da ücretsiz tedavi edilecek

Kalbinde iki delik, kalp damarlarında da sorun bulunan ve 10 aydır oksijen tüpüne bağlı olarak hayat mücadelesi veren Şeyma Sedef Akbaş adlı bebeğin tedavisi, mahallî basının haberleri ve Yozgat Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık’ın girişimleri sonucu Ankara’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak.

İnceçayır Köyü’nde 8 aylık olarak dünyaya gelen ve 6 farklı sağlık sorunu bulunan Şeyma Sedef Akbaş adlı bebeğin babası Alparslan Akbaş, evlâdının sağlık problemlerinin tedavisi için Sağlık Bakanlığı ile irtibat kuran ve süreci takip eden Yozgat Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık’ı ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, Şeyma bebekle ilgili mahallî basında yayınlanan haberler üzerine Sağlık Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirterek, şu açıklamada bulundu:

Ankara’da bütün tedavisi yapılacak

“Bir hafta önce Ankara’da toplantımız vardı. Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile bu konuyu görüştük. 18 Şubat’ta Ankara’da sağlık kontrolleri yapılacak. Daha sonra Yüksek İhtisas Hastanesi veya Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde bütün tedavileri sağlanacak. Alparslan Akbaş’ın vereceği tarih itibariyle buradan ambulansla Ankara’ya götürülerek tüm tedavi imkânları sağlanacak.”

Uyanık, gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerekse Ankara Sağlık Müdürlüğü’nün Şeyma bebeğin sağlık problemlerini yakından takip ettiklerini ifade ederek, “İnşallah bir an önce sağılığına kavuşur” dedi.

Şeyma bebeğin babası Alparslan Akbaş da, Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık’a teşekkür ederek, “Allah sizlerden razı olsun. Devletimiz inşallah bebeğimin sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Tek çarem sizlersiniz” diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği acılı aileye el uzatmıştı

Şeyma bebeğin durumunu mahallî basında yer alan haberlerden öğrenen Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Yozgat gönüllü üyeleri, gönüllü bir doktorla birlikte Akbaş ailesini ziyaret ederek, acılı aileye yardım elini uzatmıştı. Kimse Yok Mu Gönüllüleri, Şeyma bebek için ailesine gıda, para ve ihtiyaç malzemeleri yardımında bulunmuştu.

(CİHAN)