10 Şubat 2010 Çarşamba

Kapanan Yaşam Tıp Merkezi mağduru işçiler: Altı aydır maaş alamıyoruz, yetkililere de ulaşamıyoruz

Yaklaşık 2,5 ay önce kapanan Yaşam Tıp Merkezi’nde çalışan işçiler, tıp merkezinin önünde yaptıkları basın açıklamasında 6 aydır maaş alamadıklarını ve nerede olduklarını bilmedikleri yöneticilere ulaşamadıklarını belirterek, sorunlarının çözülmesini istediler.

2005 yılında doktorların bir araya gelerek kurdukları ve açılışı eski Bakanlardan Lütfullah Kayalar tarafından yapılan Özel Yaşam Tıp Merkezi, idarî ve maddî problemler sebebiyle yaklaşık 2,5 ay önce kapanmıştı.

Yapılan şikâyetler üzerine Yaşam Tıp Merkezi hakkında soruşturma açılmış, SGK Müfettişi İbrahim Turasa’nın hazırladığı rapor üzerine, Yaşam Tıp Merkezi’nin yöneticileri ve bu kuruluşta görevli 9 doktor hakkında Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturma kapsamında, yönetici ve doktorların mal varlıklarına ihtiyatî tedbir konulması istenmişti.

Mağdur işçiler muhatap bulamamaktan şikâyetçi

Yaşam Tıp Merkezi’nde çalışan 75 işçiyi temsilen bu gün merkezin önünde toplanarak bir basın açıklaması yapan 25-30 kişilik bir grup, mağduriyetlerini dile getirerek, sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

6 aydır maaş alamayan 75 işçi adına açıklamada bulunan Çelebi Yıkılmaz, “Bizim sigortamız yatıyor, ancak maaşımızı vermiyorlar. Hepimizin eşi ve çocuğu var, mağdur durumdayız. Yetkililere ulaşamıyoruz. Bizi işten çıkarmadıkları için işsizlik maaşı ve tazminatımızı da alamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

Adalet Güneş isimli işçide, “Şirket yetkililerini bulamıyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kimle görüşeceğiz, iş yerinin durumu nedir, bilmiyoruz” dedi.

Mağdur işçilerden Yusuf Kocak da, hâlâ Yaşam Tıp Merkezi’nde çalışıyor gözüktükleri halde maaş alamadıklarını belirterek, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Yaşam Tıp Merkezi önünde toplanan mağdur işçilerden bir kısmı ise görüntülenmek istemedi.