25 Şubat 2010 Perşembe

Devlet zirvesinden mesaj: Meseleler anayasal düzen çerçevesinde çözüme kavuşturulacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Çankaya Köşkü’ndeki zirvesinden gerilimi düşüren bir mesaj çıktı.

Zirve sonrası yapılan açıklamada, “Gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır” denildi.

3’lü zirve 3 saat sürdü

Balyoz operasyonunun ardından Devletin zirvesi Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Saat 11.00’de başlayan üçlü görüşme 3 saat sürdü. Görüşme sonrası yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Meseleler çözüme kavuşturulacak

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır.

Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.

Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır.

Birlikte yemek yediler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un görüşmelerinin ardından öğle yemeğini birlikte yedikleri öğrenildi.

Erdoğan’dan ilk açıklama

Toplantı sonrasında Başbakan Erdoğan kısa bir açıklama yaptı ve “Görüşme gayet iyiydi” dedi.