2 Şubat 2010 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Dökmetaş: Birlikte projeler hazırlayıp hep beraber kalkınalım

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, 10-20 yıl içinde Yozgat’ın bugünkünden en az 10 kat daha ileride olacağını umduğunu belirterek, bölgesel kalkınma için, Cumhuriyet Üniversitesi ile Bozok Üniversitesi’nin birlikte projeler hazırlamalarını istediğini söyledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’yi makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyarette, üniversitelerin gelişimi ve bunun şehirlerin kalkınmasındaki rolü üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Yozgat, 10-20 yılda 10 kat gelişecek

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’nin ve akademik kadronun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, “Bozok Üniversitesi’nde gerçekten güzel gelişmeler oluyor. Umuyorum ki 10 ilâ 20 yıl sonra Yozgat bugünkü Yozgat olmayacak; en az 10 katı daha ilerde olacak” dedi. Prof. Dökmetaş, şunları söyledi:

Komşu iller, işbirliği yaparak birlikte gelişip büyüyecek

“Siyasetçilerimizle, akademisyenlerimizle, hayırsever iş adamlarımızla vatana, ülkeye, bölgeye yapılan her hizmet, katkı olarak geri dönecek. Bunlar da üniversitelerin aracılığı ile olacak. Ben Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak, birlikte gelişip büyüyeceğimizi düşündüğümüz Yozgat, Kayseri, Tokat, Erzincan, Malatya gibi illerle çok yakın ilişkilerde olmayı arzu ediyorum. Birlikte Bilimsel etkinlikler yapmayı, zaman zaman beraber projeler oluşturmayı düşünüyorum ve bu konuda sizin de desteklerinize ihtiyacımız var.”

Ziyaretin sonunda Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, günün anısına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’a tel kırma yapımı tepsi ve çini işlemeli tabak hediye etti.

(Yozgat Muhabir)