6 Ocak 2010 Çarşamba

Öğrencisini taciz ettiği iddia edilen öğretmenden Resmî Gazete yoluyla savunma istendi

Millî Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, Yozgat’ta öğrencisini taciz ettiği iddia edilen bir öğretmenden Resmî Gazete yoluyla savunma istedi.

Duyuruda, adı geçen öğretmenden 17 Kasım 2009 tarihli yazı ile savunma istendiği ancak adresinde bulunamadığı için tebligat yapılamadığı belirtiliyor.

Resmi Gazete’nin ilânlar bölümünde yer alan duyuruya göre, Yozgat Merkez Yavuz Selim İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni İ.L. hakkında “öğrencisini taciz etmek” iddiası ile soruşturma açıldı. Hakkında açılan soruşturma raporuna göre, istinat olunan fiil ile ilgili olarak öğretmenden savunması istendi. Ancak adresinde bulunamadığı için kendisine tebligat yapılamadı. Millî Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, adı geçen öğretmen için Resmî Gazete yoluyla duyuru yaptı.

Duyuruda, adı geçen öğretmenden 17 Kasım 2009 tarihli yazı ile savunma istendiği ancak adresinde bulunamadığı için tebligat yapılamadığı belirtiliyor. Duyuruda şu ifade yer alıyor:

“Hakkında düzenlenen soruşturma raporuna göre isnat olunan fiil ile ilgili olarak savunması istenmiş, ancak adresinde bulunamadığından tebligat yapılamamıştır. 7201 Sayılı Kanun’un 28, 29, 30 ve 31. maddeleri gereğince ilânen tebliğ olunur.”