13 Ocak 2010 Çarşamba

Yozgat’ın tanıtım sepeti, İstanbul’daki fuarda Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’a hediye edilecek

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, Yozgat’ın el sanatları ve mahallî mutfak ürünlerinin yer alacağı bir tanıtım sepetini, İstanbul’da düzenlenecek olan 1. Halk Eğitimi Günleri Türkiye Fuarı’nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hediye edeceklerini bildirdi.

Burçin Ergen, dünyaca ünlü modacı Arzu Kaprol ile görüştüklerini ve Yozgat’ın tel kırma işlemelerini çok beğenen Kaprol’un, bu işlemeleri defilede sunulacak elbiselerde küçük motifler şeklinde kulanabileceğini söylediğini kaydetti.

Yozgat’ın folklorik ürünleri İstanbul’da görücüye çıkıyor

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, 24 Ocak’ta İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan 1. Halk Eğitimi Günleri Türkiye Fuarı’na katılacaklarını bildirdi.

Fuarda Yozgat yöresine ait el sanatları ve mahallî mutfak ürünlerini tanıtacaklarını belirten Ergen, bu konuda şu bilgiyi verdi:

“Hazırladığımız Yozgat tanıtım sepetinde, el sanatlarımızdan özellikle tel kırma işlerimiz, bindallılarımız, gümüş takılar; yiyecek olarak da Oluközü turşusu, parmak çörek, çanak peyniri, Yozgat’ın tereyağlı baklavası ve Yozgat Saat Kulesi maketi bulunacak. Bu sepetten, stantları gezecek olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hediye edeceğiz.”

Ünlü modacı Kaprol, Yozgat tel kırmalarını defilede kullanacak

Yozgat yöresine ait el sanatları ve tel kırma işlemesinin tanıtımı için İstanbul’da birçok firma ve modacıyla görüştüklerini kaydeden Ergen, dünyaca ünlü modacı Arzu Kaprol ile görüştüklerini ve Kaprol’un Yozgat’ın tel kırmalarını çok beğendiğini söyledi.

Modacı Arzu Kaprol’un, Yozgat’ın tel kırma işlemelerini defilede sunulacak elbiselerde küçük motifler şeklinde kullanılabileceğini söylediğini kaydeden Ergen, “Bu bizim için çok önemlidir. Yozgat’ın tel kırma işlemesi tüm dünyaya tanıtılacak” dedi.



Bütün vatandaşlarımızı Yozgat standına davet ediyoruz

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, herkesi, 24 Ocak 2010 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan 1. Halk Eğitimi Günleri Türkiye Fuarı’nda açılacak olan Yozgat standını gezmeye davet ettiklerini söyledi. (Kaynak: yurthaber.com)