5 Ocak 2010 Salı

Yozgat Milletvekili Bozdağ: Baydemir’in ahlâksız sözlerini herkes misliyle kendisine iade etti

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Meşe ağacının hangi dalı nerenize battı sayın hükümet?” diye soran ve ‘devlet aklına mesajını’ “has…tir” diye küfrederek ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in sözlerini değerlendirdi. Bozdağ, “Baydemir’in ahlâksız sözlerini herkes misliyle kendisine iade etti” dedi.

Türk Ceza Kanunu’na göre Baydemir’in sözlerinin suç olduğunu belirten Bozdağ, hakkında adlî soruşturma açıldığını hatırlattı. Baydemir’in sözlerinin düşük bir seviyenin ifadesi olduğunu ve aynı üslûpla cevap vermeyi kendisine yakıştıramadığını belirten Bozdağ, “Hukuk bunun cevabını verecektir. Yargı bunun cevabını verecektir. Şu anda yargı süreci de işliyor” dedi.

Boğazlıyan’da basını ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunduğu Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde, ilçenin mahallî gazetesi “Boğazlıyan Çağlayan”ın bürosunu da ziyaret etti.

Ziyarete AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Eroğlu, Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş, Yamaçlı Belediye Başkanı Metin Koçak, Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser, Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, İşadamı Mehmet Coşar ve partililer de katıldı.

Bozdağ, gazetenin Yazı İşleri Müdürü Fatih Tarikci’nin sorusu üzerine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in hükümete ve devlete yönelik hakaret içeren sözlerini değerlendirdi.

Ahlâksız çıkış

Milletvekili Bozdağ, “Şimdi, çok çirkin, ahlâksız bir çıkış o. Onu tasvib etmek mümkün değildir. O sözünü misliyle kendisine herkes iade etti” dedi.

Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Bozdağ, toplumun gelişmeleri dikkatli bir şekilde takip ettiğini belirterek, seçilmiş kişilerin daha da kafaları karıştıracak bir tutum takınmamaları; medenî, ahlâklı, kurallara uygun, geleneklere saygılı bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

O sözlere lâyık olan devlet ve millet değil, kendisidir

“Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ağza alınmayacak sözleri herhalde aynanın karşısına geçip kendisine söylemiştir” diyen Bozdağ, “O söylediği söze bence kendisi lâyıktır; ne milletimiz ne de devletimiz lâyık değildir. Bununla ilgili şu anda adlî soruşturma başlatılmıştır ve adlî soruşturma devam ediyor” diye konuştu. Bozdağ, şunları söyledi:

Aynı üslûpla cevap vermek bize yakışmaz

“Bu söz Türk Ceza Kanunu’na göre bir suçtur. Biz bunu tasvib etmiyoruz, kınıyoruz. Çirkin buluyoruz, ahlâksız buluyoruz. Düşük bir seviyenin ifadesi olarak görüyoruz. Ama aynı uslûpla cevap vermeyi de kendi ahlâkımıza yediremiyoruz. Ama o herhalde kendisini tarif etmiştir. Hukuk bunun cevabını verecektir. Yargı bunun cevabını verecektir. Şu anda yargı sürecide işliyor.”

Baydemir ne demişti?

Geçen Aralık ayının son günlerinde, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik çeşitli şehirlerde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 16’sı kapatılan DTP’den olmak üzere, eski ve yeni 33 belediye başkanı gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) önünde milletvekilleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, operasyonlara tepki göstermişti.

“Meşe ağacının hangi dalı nerenize battı? Has…tir”

Baydemir, BDP’nin meşe ağacı şeklindeki amblemine atıfta bulunrak, “Meşe ağacının hangi dalı nerenize battı sayın hükümet?” diye sormuştu. Baydemir, kendilerinin ‘şahin’ ve ‘güvercin’ diye tasnif edilmeleri konusunda ‘devlet aklına mesajını’ da “has…tir” diye küfrederek ifade etmişti.

(Kaynak: bogazliyancaglayan.com)