5 Ocak 2010 Salı

Vedat Ali Özışık’ın şeker fabrikasından, Albay Temizöz’ün avukatına milyonlarca Lira aktarılmış

Kayseri Şeker Fabrikası’ndan, Diyarbakır’da görülen faili meçhuller davasında tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün avukatı Mustafa Olcayto Özhan’a çeşitli tarihlerde milyonlarca Lira aktarıldığı belirlendi. Yönetim Kurulu kararıyla, sadece geçen yıl Ocak ayında Özhan’a ödenen para KDV ve stopaj hariç 1 milyon 760 bin lira olarak kayıtlara geçti.

Vedat Ali Özışık, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesindeki Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütüyor.

Şeker fabrikasında ilginç para trafiği

Albay Cemal Temizöz’ün, faili meçhul cinayetler sebebiyle Diyarbakır’daki yargılaması devam ederken, avukatı Mustafa Olcayto Özhan hakkkında da ilginç iddialar gündeme geldi.

Özhan’a, hukuk müşavirliğini yaptığı Kayseri Şeker Fabrikası’ndan dikkat çekici miktarlarda ödeme yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, kooperatif usulü çok ortaklı bir yapıya sahip olan fabrikadan Özhan’a verilen para milyonlarca Lirayı buluyor.

19 Ocak 2009 tarihli yönetim kurulu kararıyla avukata, KDV ve stopaj hariç 1 milyon 760 bin Lira ödenmiş. Yaklaşık yüzde 35’lik artırıma tekabül eden vergiler dahil edildiğinde miktar 2 milyonun üzerine çıkıyor. Önceki yıllara ait ödeme miktarları da oldukça yüksek. 19 Ocak 2006 tarihli yönetim kurulu kararında Mustafa Olcayto Özhan’a vergi hariç 795 bin, ortağı Atilla Ersoylu’ya da yine 795 bin lira ödenmesi kararlaştırılıyor. Ödemelerle ilgili çeşitli tarihlere ait çok sayıda yönetim kurulu kararı bulunuyor.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden faili meçhuller davasında 9 kez müebbet hapis talebi ile yargılanan Albay Cemal Temizöz’ün bazı avukat masrafları, Jandarma Genel Komutanlığı bütçesinden karşılanıyor. Diğer avukatlarının ilişkileri ise dikkat çekiyor.

Temizöz’ün avukatlarından Mustafa Olcayto Özhan, daha önce Ergenekon soruşturması çerçevesinde gündeme gelen kooperatif usulü çok ortaklı bir yapıya sahip olan Kayseri Şeker Fabrikası’nın hukuk müşavirliğini de yürütüyor. Özhan’a ödenen rakamlar ise dikkat çekici. 19 Ocak 2009 tarihli şirket yönetim kurulu kararında Özhan’a KDV ve stopaj hariç 1 milyon 760 bin lira ödenmesi kararlaştırılıyor. Özhan’a yapılan ödemelerle ilgili çeşitli tarihlere ait çok sayıda yönetim kurulu kararı bulunuyor.

Özışık’ın ilginç bağlantıları

Temizöz’ün avukatına yüklü meblağlar aktarılan Kayseri Şeker Fabrikası, binlerce çiftçinin iştirakine dayanan bir kooperatif şirketi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ise ilginç bağlantıları ve ilişkileri ile dikkat çekiyor.

İbrahim Şahin’e ait ajandada “Kayseri Pancar Kooperatifleri Başkanı V.A.” diye söz edilen şahsın da Vedat Ali Özışık olduğu iddia ediliyor. Şahin’in ajandasında V.A.’nın Mehmet Ağar, Susurluk’tan hüküm giyen Korkut Eken ve eski MİT müsteşar yardımcısı Mehmet Eymür ile olan ilişkisine atıf yapılarak bu kişilere para aktardığı bilgisi yer alıyor.

Şahin’in ajandasındaki notlar

Şahin’in ajandasında yer alan iddialar şöyle:

“Ağar-Eken-Eymür ortak hareket ediyor! Kayseri Pancar Kooperatifleri Başkanı V.A.’nın Suriye ilişkisini MİT biliyor. E. Albay Musa ve Eymür ekibi, kendisinden devamlı para alıyor. 40 milyar Musa aldı. MİT biliyor. Eken-Kürt Ahmet-Peker-Eymür-İst. mafya para tahsilatı-Ben bizzat müdahale edince kaçtı. Süleyman Ağar-Alman istihbaratının maden şirketinde (İst.) çalışıyor. Eken-Cantürk olayında Menteş’ten kaçtı. Hiçbir operasyona girmedi. Ağar’ın hiçbir operasyondan haberi olmadı. Sonradan duydu.”

İbrahim Şahin’in “Komutanlarla irtibatımı sağladı” dediği Ergenekon sanığı Fatma Cengiz, ifadesinde, Şahin’in Kayseri’de düzenlediği toplantı ve otel masraflarının Vedat Ali Özışık tarafından karşılandığını anlatmıştı.

Özışık, iddiaları yalanladı

Vedat Ali Özışık ise, Cemal Temizöz’ün avukatlarına ödenen paraların yasal avukatlık hakları olduğunu söyledi. Fatma Cengiz’i hiç tanımadığını belirten Özışık, İbrahim Şahin’i ise bir kez Kayseri’ye geldiğinde televizyondan gördüğünü kaydetti. Özışık, İbrahim Şahin Kayseri’ye geldiğinde masraflarını karşıladığı yönündeki iddiaları da yalanladı. (Kaynak: zaman.com.tr)