1 Ocak 2010 Cuma

Valilik, yatırımcılar için tanıtım dosyası hazırladı

Yozgat Valiliği, yatırımcıları çekmek için, şehrin yatırım avantajlarının ve yatırım yapılabilecek sektörlerin sıralandığı bir tanıtım dosyası hazırladı. Dosyada tarım, hayvancılık, orman ürünleri, turizm, gıda, tekstil ve plastik sektörüne yatırım yapılabileceği belirtiliyor; üretimi yapılabilecek ürünler sıralanıyor.

2010’da yatırım hamlesi

Yozgat Valiliği, 2010 yılında Yozgat’a yeni yatırımlar yapılmasını teşvik etmek amacıyla, şehrin yatırım imkânlarını ve yatırımcılara sağlanacak kolaylıkları ihtiva eden bir tanıtım dosyası hazırladı.

OSB’de 111 sanayi parseli bulunuyor

Dosyada, Organize Sanayi Bölgesi’nin 1 milyon 493 bin 256 metrekarelik bir alan üzerine kurulduğu, çeşitli büyüklükte 111 adet sanayi parselinin bulunduğu kaydedildi.

Üretim yapan ve üretime geçecek olan tesisler

“Yatırım Rehberi” olarak da tanımlanabilecek olan dosyada, tekstil-konfeksiyon, plastik, inşaat, metal, sağlık, tarım, makine, gıda ve paketleme, mermer, granit ve mobilya sektöründeki işletmelerin üretimlerini sürdürdükleri; plastik, beton elemanları, gıda, soğuk hava deposu gibi alanlarda da istihdama yönelik yeni yatırımların yakın zamanda üretime açılacağı belirtildi.

Yozgat’ın yatırım avantajları

Yatırım Rehberi’nde Yozgat’ın, Türkiye’nin tam orta yerinde bulunduğu ve her bölgeye ulaşımının kara ve demir yolu ağı bağlantısı ile rahatlıkla sağlanabildiği gibi, Samsun Limanı ile havalanının bulunduğu Ankara ve Kayseri illerine yakın mesafede olduğu kaydedildi. Yozgat’ta, istihdama yönelik yatırım yapanlara vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası gibi desteklerin verildiğinin de altı çizildi.

Yatırım yapılabilecek sektörler

Yozgat’ta yeterli hammaddenin bulunduğu uygun yatırım sektörleri ise şöyle sıralandı:

Tarım Sektörü: Organik tarım, jeotermal seracılık, kanola üretimi, meyve ve sebze, baklagil, kültür mantarı yetiştiriciliği, yem bitkileri üretimi, mısır slajı.

Hayvancılık Sektörü: Organik tarıma dayalı hayvancılık, su ürünleri
üretimi, arıcılık, damızlık et ve süt sığırcılığı, et ve yumurta tavukçuluğu, Ankara tavşanı yetiştiriciliği.

Orman Ürünleri: Mobilya grupları, yonga levha (sunta), ahşap kaplama ve profil üretim tesisi.

Turizm Sektörü: Termal turizme yönelik dinlenme tesisleri, ilin tarihsel, kültürel ve doğal güzelliklerinin turizme açılmasına yönelik yatırımlar.

Gıda Sektörü: Patates cipsi, helva ve lokum, bisküvi ve gofret, çikolata ve kakao, reçel ve marmelat, bakliyat paketleme ve tasnifleme üretim tesisi.

Tekstil Sektörü: Tekstil giyim, çorap, el halısı ve kilim dokuma, yün iplik üretim tesisi.

Plastik Sanayi: PVC profil doğrama, PVC ve PE boru, plastik eşya ve ambalaj malzemesi üretim tesisi.

Diğer Sektörler: Tarım alet ve makineleri, soğuk hava deposu, su şişeleme, jeotermal enerji ile merkezi ısıtma tesisi.

(Kaynak: emlakkulisi.com)