16 Ocak 2010 Cumartesi

Vali Çiçek’ten yatırımcılara çağrı: Yozgat’ın jeotermal kaynakları zengin, gelip yatırım yapın

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ın zengin jeotermal kaynakları olduğunu belirterek, müteşebbislere ‘Yozgat’a gelip yatırım yapın’ çağrısında bulundu. Vali Çiçek, Yozgat’a yapılacak yatırımlara destek olmak için, tesislere arsa tahsis ettiklerini kaydetti.

Her ilin kendine özgü özellikleri olduğunu ifade eden Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Yozgat’ın en önemli özelliği, çok zengin jeotermal kaynaklara sahip olmasıdır” dedi.

Yozgat’ın sıcak su kaynakları yatırımcıları bekliyor

Bugüne kadar yapılan sondaj çalışmalarında 700 Lt/sn debisinde ve sıcaklığı 25 ile 80 derece arasında değişen sıcak suları yer yüzüne çıkardıklarını belirten Vali Çiçek, Boğazlıyan, Sarıkaya, Saraykent, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde minarel değeri yüksek, zengin sıcak su kaynaklarının bulunduğunu, diğer ilçelerde de sondaj çalışmaları ile araştırmalar yapıldığını belirtti.

Jeotermal kaynakların ekonomiye kazandırılması için yatırımcıları Yozgat’a yatırım yapmaya devam ettiklerini ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

Yatırımcıya arsa tahsis ediyoruz

“Sorgun ilçemizde sıcak sular sağlık turizminde, seracılık ve konut ısıtmasında kullanılmaya başlandı. İlimizde daha büyük çaplı ve çeşitli yatırımlar yapılarak, hem yeni iş alanlarının açılması hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanmasını istiyoruz. Bu nedenle ilimize gelip yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza, Hazine’ye, Özel İdare’ye ve belediyelere ait arsa tahsis ediyoruz. Yatırımcıları Yozgat’a yatırım yapmaya çağırıyor, hem kendilerinin kazanmasını, hem de Yozgat insanına istihdam alanları açılmasını istiyoruz.”