11 Ocak 2010 Pazartesi

Vali Çiçek’ten mahallî basına çağrı:
Yozgat için birlik olup sinerji oluşturalım

Yozgat Valisi Amir Çiçek, katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini ve mahallî basında Valiliğin icraatlarına yönelik eleştirilerden yararlandıklarını belirterek, “Hep birlikte sinerjiyi, kardeşliği, birliği sağlamak zorundayız” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, Yozgat merkez ve ilçelerindeki mahallî basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanları ile ulusal haber ajanslarının Yozgat temsilcilerine yemek verdi.

Dün akşam saat 19.00’da Galata Hotel Çamlık’ta verilen yemeğe Vali Çiçek’e, eşi Hülya Hanım refakat etti. Yemeğe, Vali Yardımcıları Atilla Selâmi Abban, Hüseyin Konak, Erdoğan Turan Ermiş ve Valilik Özel Kalem Müdürü Ömer Faruk Köseoğlu da katıldı.

Yemekte gazetecilerin tek tek kendilerini tanıtarak hangi basın kuruluşunun mensubu olduklarını belirtmeleri, merkezdeki gazetecilerle ilçelerdeki gazetecilerin tanışmasına vesile oldu.

Tanışma faslının sonunda söz alan Yozgat Gazetesi Sahibi ve “Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti” Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı kısa konuşmada, Vali Çiçek’in Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından “Yılın Valisi” seçildiğini hatırlatarak, bunun Yozgat’ın adının olumlu bir şekilde bütün Türkiye’ye duyurulması bakımından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yemekte yaptığı konuşmada, katılımcı bir yönetim anlayışı benimsediklerini belirterek, göreve geldiği 3 yıl boyunca basının bu yönetim anlayışına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Çiçek, basının eleştirilerinden faydalanarak yanlışlarını ve eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Yozgat’ın ilçeleri, kasabaları ve köyleri ile güzel bir il olduğunu belirten Vali Çiçek, “Ama güzelliği sağlayabilmemiz için de hep birlikte sinerjiyi, kardeşliği, birliği sağlamak zorundayız. Haberlerinizi, yazılarınızı, yazarlarınızı okuyorum. Ondan ilham alıyorum. Eleştirildiği zaman bizim için yapıcı oluyor. Daha güzel şeyler oluyor” diye konuştu.

Vali Çiçek, mahallî basının bilgiye çabuk ulaşmasını sağlamak amacıyla Valiliğin web sayfasını genişlettiklerini, Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’nun basına haber servisini hızlandırdıklarını kaydetti.

Vali Çiçek, daha sonra gazetecilerin masalarını ayrı ayrı ziyaret ederek, her biriyle ayrı ayrı sohbet etti.

10 Ocak’ın aynı zamanda İdareciler Günü olması sebebiyle, Vali Çiçek, gazetecilerin gününü tebrik ederken, gazeteciler de Vali Çiçek’in İdareciler Günü’nü kutladılar.

Oldukça sıcak bir havada yaşanan programın sonunda davetlilere, Ahmet Yanalak, Erhan Özel, Hüseyin Konak ve Emrah Kaya’dan oluşan saz heyeti tarafından, Yozgat, Sivas ve Tokat yörelerine ait türkülerden oluşan mini Türk Halk Müziği konseri verildi.