10 Ocak 2010 Pazar

Teşvik yasası uzatılıyor

Hükümet, 2009 yılında sona eren 5084 sayılı Yatırımı ve İstihdamı Teşvik Kanunu’nu uzatma kararı aldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir süredir uzatılması gündemde olan eski teşvik yasasının uzatılacağını açıkladı. Karar, Yozgat’ta da sevinçle karşılandı.

5084 sayılı Yatırımı ve İstihdamı Teşvik Kanunu 49 ili kapsıyordu. Teşvik Yasası, bu illerde yapılacak işletmelere arazi, enerji, vergi ve SSK desteği öngörüyor.


Kapital ve Ekonomist Dergileri ile TTNET tarafından düzenlenen “Global Kobiler Platformu” etkinliği Erzincan Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Bakan Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu’nun süresini uzatacaklarını belirterek, şunları söyledi:

10 il, 71 ili sübvanse ediyor

“Hem dördüncü bölge teşvikine devam edeceğiz, hem de 5084 teşvikini Türkiye çapında uzatacağız. İstiyoruz ki bu milletin güç bela topladığı vergiler, katkılar buralara hizmet olarak dönsün.

10 il, 71 ili sübvanse ediyor, destekliyor. Bu, bir süre daha böyle devam edecek. Yani üretimleri tüketimlerini karşılamıyor. Ne zaman dengeyi tutturursak o zaman yükümlülükler de gözden geçirilecek. Vaktiyle yapılan hatalar bizi bu hale getirdi. İstiklal mücadelesini bu ülke birlikte yaptı ama istikbal mücadelesinde bu dengeyi tutturamadık.”