29 Ocak 2010 Cuma

Süper FM’in Sahibi Bulut: Mahallî haberlerden tepki aldığımız için ulusal haberler yayınlıyoruz

Yozgat’ın mahallî radyosu Süper FM, saat başı haber bülteni yayınladığı halde, bültenlerinde Yozgat haberlerine yer vermiyor.

Yozgat Muhabir’in ‘mahallî bir radyo kanalı olmasına rağmen, haber bültenlerinde neden hiç Yozgat haberi yer almadığı’na dair sorusunu cevaplayan Süper FM’in Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bulut, “Daha önce denedik ama tepkiler sebebiyle vazgeçtik” dedi. Bulut, şu açıklamada bulundu:

“Geçmişte haber bültenlerimizde yerel haberler yayınladığımızda, bu haberlerden rahatsızlık duyanlar tepki gösteriyorlardı. Yozgat küçük bir şehir. Herkes birbirini tanıyor. Yayınladığınız bir haber mutlaka birilerini rahatsız ediyor ve tepkilerle karşılaşıyorsunuz. Biz de, bu tepkilerle uğraşmaktansa ulusal haberler yayınlamayı tercih ettik.”

Bulut, Yozgat Muhabir’in, ‘internet vasıtasıyla radyonuzu şehir dışından ve yurt dışından dinleyen dinleyicileriniz için ileride Yozgat haberleri yayınlamayı düşünmez misiniz?’ şeklindeki sorusu üzerine, “Doğrusu bu konuda bir taleple karşılaşmadık ama düşünebiliriz” karşılığını verdi.

Yozgat’ın mahallî radyosu Süper FM’in yayınları, www.yozgatsuperfm.com adresindeki sitesinde yer alan canlı yayın linkleri tıklanarak dinlenebiliyor.

(Yozgat Muhabir)