14 Ocak 2010 Perşembe

Ankara’daki ceset, Yozgat’taki askerin cesediymiş

Ankara’da geçen hafta 7 yerinden bıçaklanmış olarak bulunan cesedin Yozgat’ta askerlik yapan ve memleketine gitmek üzere izinli olarak birliğinden ayrılmış olan Fethiyeli Ramazan Sazboğaz’a ait olduğu belirlendi.

Ankara’da 7 Ocak’ta Söğütözü Sakıp Sabancı Bulvarı’nın yanındaki su kanalında cesedi bulunan ve vücudunda çok sayıda bıçak yarası olan kişinin Yozgat’ta askerlik yapan, Muğla’nın Fethiye ilçesi nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Ramazan Sazboğaz olduğu tespit edildi. Cesedi bulunan kişinin kimliğinin, Adlî Tıp Kurumu morgunda yapılan inceleme sonucu belirlendiği açıklandı.

Memleketine izne gidiyordu

Yozgat’ta askerliğini yapan 22 yaşındaki Jandarma Er Ramazan Sazboğaz, birliğinden 20 gün izin alarak Muğla’nın Fethiye İlçesine bağlı Kemer Beldesi Bayır Köyü’ndeki evine gitmek üzere Ankara’ya geldi. Ankara’dan 3 Ocak Pazar günü anne ve babasını arayıp, izne gelmekte olduğunu bildiren Sazboğaz, Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali’nden otobüs bileti aldıktan sonra bir kez daha ailesini aradı.

Cesedi 4 gün sonra bulundu

Ramazan Sazboğaz, ertesi gün Fethiye’ye ulaşmayınca baba Süleyman Sazboğaz, jandarma ve diğer ilgililere oğlundan haber alamadığını bildirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde emanete bırakılmış kayıp askere ait çantayı incelemeye aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, otogar çevresinde yaptıkları incelemede Ramazan Sazboğaz’ı 7 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde buldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı veya zanlılarının belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

(Kaynak: ntvmsnbc.com)