17 Ocak 2010 Pazar

Şeyma bebeğe Kimse Yok mu Derneği el uzattı

Kalbinde iki delik ve kalp damarlarında sorun bulunan, 9 aydır oksijen tüpüne bağlı olarak hayat mücadelesi veren Şeyma bebeğe, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Yozgat gönüllü üyeleri tarafından gıda, para ve ihtiyaç malzemeleri yardımı yapıldı.

Yozgat’ın İnceçayır köyünde, Alparslan ve Aysel Akbaş çiftinin 9 ay önce 8 aylık olarak dünyaya gelen ve 6 farklı sağlık sorunu bulunan 9 aylık Şeyma Sedef Akbaş, doğduğu günden bu yana oksijen tüpüne bağlı ve burnuna bağlı hortumdan beslenerek yaşamaya çalışıyor.

Durumdan haberdar olan Kimse Yok mu ekibi, Akbaş ailesine gıda, para ve Şeyma bebeğin başlıca ihtiyaçlarını karşılayacak malzeme yardımında bulundu.

Kimse Yok mu Derneği Yozgat gönüllüleri, hekim eşliğinde İnceçayır Köyü’ne giderek Akbaş ailesine ilk yardım elini uzattı. Dernek Üyesi Bilal Arslan, şu açıklamada bulundu:

“Basında çıkan haber üzerine Kimse Yok mu ekibi olarak çok duygulandık. Hemen harekete geçerek ilk yardımı biz ulaştırdık. Akbaş ailesi gerçekten yardıma muhtaç bir durumda, ailenin şu an belli başlı ihtiyaçlarını karşıladık ve öncelikli olarak Şeyma bebeğin sağlık kontrolünü hekimimiz yardımı ile yaptırdık. Akbaş ailesine Kimse Yok mu ekibi olarak yardımlarımız devam edecek.”

Şeyma bebeğin babası Alparslan Akbaş, Kimse Yok mu Derneği’ne, yardımlarından dolayı teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Allah razı olsun, gerçekten çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayacak durumum yoktu. Zaten işsizim. Akrabalardan ve çevremdeki insanlardan aldığım borç para ve takıları bozdurarak, çocuğuma bakmaya çalıştım, çaresizim. Tek isteğim çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşması. Bu konuda Yozgat Sağlık İl Müdürü Mustafa Uyanık’la irtibata geçtim. Çocuğumun sağlık problemi ile Sağlık Bakanlığı bizzat ilgileniyor. İnşallah çocuğum bu durumdan kurtulur.”

Anne Aysel Akbaş da, “Eşim işsiz olduğu için çocuğumuzun ihtiyaçlarını alamıyor. Allah hiçbir aileye böyle bir durum yaşatmasın. Minik Şeymam gözlerimizin önünde eriyor. Kimse Yokmu ekibinden Allah Razı olsun, imdadımıza yetiştiler” diye konuştu.

Babaanne Yekan Akbaş ise çok çaresiz bir durumda olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Elimizde avucumuzda ne varsa torunumuz için harcadık. Oğlum işsiz, torunumun ihtiyaçlarını karşılayacak durumumuz yok. Zaten akrabalarımıza çok miktarda borcumuz var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kimse Yokmu Derneği yardım etti. Allah razı olsun onlardan.”

(CİHAN)