7 Ocak 2010 Perşembe

Satın alma şefi O.A. itiraf etti: Kayseri Şeker Fabrikası’nda 800 bin liralık naylon fatura vurgunu

Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Vedat Ali Özışık’ın başkanı olduğu Kayseri Şeker Fabrikası’nda şimdi de naylon fatura vurgunu yapıldığı ortaya çıktı.

Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz’ün avukatına yapılan yüklü ödemelerle gündeme gelen Kayseri Şeker Fabrikası hakkında naylon faturalar yüzünden de soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 778 bin TL’lik naylon fatura düzenlendiği belirlendi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya çıkan bilgilerle gündeme gelen fabrikanın piyasa değeri 600 milyon dolar. Şirket 5 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetiliyor. Başkanlık koltuğunda oturan Vedat Ali Özışık, eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Alay Komutanı Cemal Temizöz, Ergenekon sanıkları İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz ile olan ilişkisi ile gündeme gelmişti. Özışık, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bulunan Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

Yapılan tahkikatla, şirketin satın alma şefi O.A. aracılığıyla yapılan usulsüzlük kayıt altına alındı. O.A., şirket yöneticileri huzurunda verdiği 30 Mart 2009 tarihli ilk ifadesinde sahte kaşe ve imzalarla İmaj, Demsel, Kaan, Albüm, Merkan şirketlerine ait faturalarla toplam 778 bin 434 liralık hayalî ihracat işlemi yaptığını itiraf etti.

O.A., 17 Kasım 2009 tarihinde verdiği ifadede ise, naylon fatura vurgununu, şirket yöneticilerinden H.K. ve K.G.’nin isteği ile yaptıklarını açıkladı. Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki naylon fatura vurgunu hakkındaki soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bu arada, Kayseri Şeker Fabrikası’ndan, Cemal Temizöz’ün avukatı Mustafa Olcayto Özhan’a yapılan yüklü bir ödemenin daha belgesi ortaya çıktı. 20 Haziran 2007 tarihli ödeme makbuzunda Özhan’a 1 milyon 347 bin lira verildiği belirlendi.

Mustafa Olcayto Özhan’ın Kayseri’de KAY TV’nin hisselerini satın alarak medya sektörüne de girdiği öğrenildi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya çıkan bilgilerle gündeme gelen fabrikanın piyasa değeri 600 milyon dolar. Şirket 5 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetiliyor. Başkanlık koltuğunda ise eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Alay Komutanı Cemal Temizöz, Ergenekon sanıkları İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz ile olan ilişkisi ile gündeme gelen Vedat Ali Özışık bulunuyor. Özışık, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bulunan Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

(Kaynak: zaman.com.tr)