18 Ocak 2010 Pazartesi

Prof. Varinli: Üniversitemiz, bilimsel önderliğin yanı sıra, sosyal önderlikte de en iyiyi hedefliyor

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 295 akademik, 170 idarî personeli ve toplam 7 bin 117’ye ulaşan öğrencisiyle üniversitenin, bilimsel önderliğin yanı sıra sosyal önderliğiyle de hep en güzeli, en iyiyi hedeflediğini söyledi.

Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat halkının hizmete açılmasını sabırsızlıkla beklediği Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tadilatının devam ettiğini belirterek, “En kısa sürede Yozgat’ımızı hastanesine kavuşturacağız” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat’ın mahallî televizyon kanalı RTV 66’da yayınlanan “Yozgat’ın Nabzı” programına katılarak, hızla gelişip büyüyen üniversite hakkında bilgi verdi.

Binalar ard arda tamamlanıyor

Rektör Varinli gerek kurumsal, gerek fizikî alt yapı bakımından Bozok Üniversitesi’nin gelişimini hızla sürdürdüğünü söyledi.

Üniversitenin alt yapısını geliştirmek için kampüsün yapılandırılmasına öncelik verildiğini belirten Prof. Dr. İnci Varinli, Merkezî Kütüphane, Bilgi İşlem Merkezi, Merkezî Yemekhane ve Kafeterya binasının tamamlanarak hizmete açıldığını hatırlattı. Varinli, Fen Edebiyat Fakültesi ek binasının da tamamlandığını belirtti.

Prof. Varinli, Çarşı Merkez Binası’nın açılışa hazır hâle getirildiğini, Tribünlü Futbol Sahası ve Atletizm Pisti’nin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Prof. Varinli, Yozgat’ın ve üniversitenin öncelikli ihtiyaçlarından birisi olan ve hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan Kongre ve Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Rektör Varinli, Eğitim Fakültesi Binası, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ikinci binası, ve Ziraat Fakültesi binasının yapımı ile, mevcut binaların büyük onarımları, geçici kabulü yapılan binaların peyzajları, kampüs içi yol düzenleme çalışmaları, stadyum tribünlerinin genişletilmesi, açık spor tesisleri, yol asfalt işleri gibi önemli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yozgat’ı hastanesine kavuşturacağız

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat halkının hizmete açılmasını sabırsızlıkla beklediği Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tadilatının devam ettiğini belirterek, “En kısa sürede Yozgat’ımızı hastanesine kavuşturacağız” dedi.


Varinli, üniversite olarak yaptıkları çalışmalarla, Yozgat’ın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

7 bin 117 öğrenci

Üniversitenin akademik ve idarî personelinin sayısını ve niteliğini artırma çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Varinli, akademik personel sayısının 295’e, idarî personel sayısının 170’e, toplam öğrenci sayısının ise 7 bin 117’ye ulaştığını bildirdi.

Sosyal önderlikte de en iyiyi hedefliyoruz

Varinli, üniversitenin kurumsal gücünün kaynağı olan çalışmaların katkısıyla bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerinin, eğitim sürecine paralel olarak devam edeceğini söyledi. Bozok Üniversitesi’nin, bilimsel önderliğin yanı sıra, sosyal önderliğiyle de hep en güzeli, en iyiyi hedeflediğini ifade eden Varinli, “Bu gelişmelerin sağlanmasında, çok büyük katkılarını gördüğümüz ve göreceğimize inandığımız Yozgatlı hayırseverlerimize, vekillerimize, üniversitemize katkıda bulunan bütün herkese üniversitemiz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.