12 Ocak 2010 Salı

Özışık: Yolsuzluğu savcılığa biz intikal ettirdik

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, “800 bin Liralık naylon fatura vurgunu” iddiaları hakkında yaptığı açıklamada, “Olayın mağduru ve şikâyetçisi, olayı savcılığa intikal ettiren bizzat şirketimizdir” dedi.

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın Emniyet Müdürlüğü sorgusu aşamasında olduğu belirtilen açıklamada, soruşturma sonucunda sorumlular ortaya çıktığında haklarında zararın tazmini için ayrıca dava açılacağı bildirildi.

Vurgun doğru, biz şikâyet ettik

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, Zaman gazetesinde yayınlanan “800 bin Liralık naylon fatura vurgunu” iddiası üzerine, yazılı açıklama yaptı.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilinmelidir ki, olayın mağduru ve şikâyetçisi, olayı savcılığa intikal ettiren bizzat şirketimizdir.

Olay ortaya çıktığında fabrikamızda çalışan ve olay tarihinde Satın Alma Şefi olan Oktay Açıkgöz’ün beyanlarında, kendisi ve dışarıdan bir şahsın bu eylemi yaptığını, zararı tazmin edeceklerini söylemiş ancak zaman içerisinde zararın belli bir kısmını karşılamalarına rağmen geri kalanı tazmin edememeleri üzerine, haklarında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunulmuştur.

Soruşturma, Savcılığın 2009/35872 esasındadevam etmekte olup, Emniyet Müdürlüğü sorgusu aşamasındadır.”

Açıklamada, soruşturma sonucunda sorumlular ortaya çıktığında haklarında zararın tazmini için ayrıca dava açılacağı bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütüyor.

(Yozgat Muhabir)