1 Ocak 2010 Cuma

Özdal, ‘belediye hastaneye karşı çıkıyor’ söylentisine karşı, hastaneye arsa bağışlıyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine yapılması planlanan 50 yataklı Bölge Devlet Hastanesi için, Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın ardından Boğazlıyan Belediyesi de arsa bağışında bulunacağını açıkladı.

Halk arasında zaman zaman ‘Boğazlıyan Belediyesi, Devlet Hastanesi yapılmasına karşı çıkıyor’ şeklinde söylentiler çıktığını belirten Özdal, belediye olarak daha önce de hastane için arsa önerilerinde bulunduklarını, bugüne kadar her yatırıma ve yatırımcıya destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’na ait Çukurtarla mevkiinde bulunan arsayı, yapılması planlanan 50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne bağışladıklarını açıklamış, AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım da, bu arsanın Sağlık Bakanlığı uzmanlarınca uygun görüldüğünü söylemişti. Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal ise, bu kararın şifahî bir karar olduğunun söylendiğini belirterek, “İnşallah şifahî bir karar kesin karara dönüşür” dedi.

Belediye, 4 bin 500 metrekarelik arsayı hastaneye bağışlıyor

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, belediyeye ait arsayı ilçeye yapılması planlanan 50 yataklı Bölge Devlet Hastanesi’ne bağışlayacaklarını açıkladı.

Özdal, Yenidoğan Mahallesi mevkiinde 16 dekarlık bir alanın daha önce şeker fabrikasına devredildiğini hatırlattı. Özdal, o arsanın yanında 4 bin 500 metrekarelik bir alanın bulunduğunu ve bu alanı şeker fabrikasının bağışladığı arsayla bütünleştirerek Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne devredeceklerini söyledi. Özdal, arsanın önce meclis kararıyla hazineye, plan değişikliklerinden sonra da hastaneye devredilebileceğini söyledi.

Belediye hastaneye karşı iddiasına cevap

Halk arasında zaman zaman ‘Boğazlıyan Belediyesi, Devlet Hastanesi yapılmasına karşı çıkıyor’ şeklinde söylentiler çıktığını belirten Özdal, belediye olarak daha önce de hastane için arsa önerilerinde bulunduğunu, bugüne kadar her yatırıma ve yatırımcıya destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi. Özdal, şöyle konuştu:

Bakanlık kararı kesin değil

“Hastane için bu mevkiye karar verilmiş. Bu kararın şifahî bir karar olduğu söyleniyor; inşallah şifahî bir karar kesin karara dönüşür. Bizim de isteğimiz Boğazlıyan’a hizmet olsun Boğazlıyan’a yatırım olsun. Biz 4-5 yılda bunun ispatını yaptık. Bundan sonrada yapacağız. Temennimiz o ki, 2010 yılı içinde hastanemizin temeli atılsın. Boğazlıyan Belediyesi de elinden ne geliyorsa, imar konusu olsun, başka konularda olsun hizmetin tamamını seferber edecek.”

(Kaynak: bogazliyancaglayan.com)