18 Ocak 2010 Pazartesi

Mağdurlar Yimpaş’ı AB’ye şikâyet ettiler

Yurt dışında yaşayan ve Yimpaş, Kombassan gibi şirketlere para kaptırdıkları için mağdur olduklarını ileri süren Türkler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’na mektup yazarak yardım istediler.

Almanya’nın Rüselsheim şehri ile civarında yaşayan ve Yimpaş, Kombassan gibi şirketlere para kaptırdıkları için mağdur olduklarını ileri süren yaklaşık 400 kişiyi temsilen toplanan mağdurlar, haklarını aramak üzere Rüselsheim’da toplandı.

Toplantının amacının, ‘mağdurların haklarını, güçlerini birleştirerek aramak’ olduğu belirtildi. Mağdurlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’na şikâyet mektupları yazarak yardım istediler.

Mağdurlar adına hazırlanan mektupları okuyan Bekir Benli, “Alın terimizle kazandığımız paramızı kurtarmak için diğer mağdurların da desteğini bekliyoruz. Birlikten güç doğar. Güçlerin önünde, zayıf güçlerin karşı durması olamaz” dedi.

“Şimdi de avukatlar sorunu başladı”

Toplantıda söz alan Celalattin Benli, avukatlar aracılığıyla mağdurların sadece yüzde 2’sinin mahkemeye başvurduğunu belirterek, “Bu rakamla başarılı olmak çok zor” dedi.

“Ayrıca şimdi de avukatlar sorunu çıkmaya başladı” diyen Benli, şu açıklamada bulundu:

“Almanya’daki avukatların sigortadan avukatlık ücretlerini çektiklerini belirten Türkiye’deki avukatlar, paralarının ödenmediğini şikâyet ediyorlar. Buradaki avukatlar da Türkiye’deki avukatlara paralarını ödediklerini içeren mektuplar bize gönderdiler. İki arada bir derede kaldık.”