22 Ocak 2010 Cuma

Eski Belediye Başkanı Açıkgöz: Fuar alanı oto galeriye dönüşürse, mevcut oto galerileri ölür

Eski Yozgat Belediye Başkanı Ali Açıkgöz, Kapalı Fuar Alanı’nın oto galeriye dönüşmesinin, Oto Galericiler Sitesi’ndeki galerileri öldüreceğini ileri sürdü. Açıkgöz, fuar alanının amacına uygun bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, “Bu alanı oto galeriye dönüştürmek yerine, 3 ayda bir çeşitli fuarlar, kışın da gençlik şölenleri düzenlenebilir” dedi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’ın, Kapalı Fuar Alanı’nı oto galeri olarak değerlendirmek amacıyla çalışma başlattıklarına dair açıklaması, kamuoyunda tartışılıyor.

Kapalı Fuar Alanı projesini kendi dönemlerinde hayata geçiren eski Belediye Başkanı Ali Açıkgöz, Yozgat Muhabir’in konuya dair sorularını cevapladı.

İsabetli bir düşünce değil

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın, fuar alanını oto galeri olarak değerlendirme düşüncesi hakkında kamuoyuna henüz ayrıntılı bilgi verilmediğini, ne yapılmak istendiğinin de tam olarak bilinmediğini ifade eden Açıkgöz, “Ancak, basına yansıyan bilgilerden edindiğim kanaate göre, bu isabetli bir düşünce değil” dedi.

Mevcut oto galerilerini öldürür

Açıkgöz, Yozgat’ta pek çok kişinin arabasını satılığa çıkardığına işaret ederek, böyle bir galeri için Yozgat’ta yeterli oranda müşteri potansiyeli olmadığını ileri sürdü. Açıkgöz, “Benim kanaatime göre, Fuar Alanı’na kurulacak bir galeri, beklendiği oranda iş yapamayacağı gibi, mevcut oto galericileri de öldürür” dedi. Açıkgöz, mevcut oto galericilerin bu projeye karşı çıkacaklarını ileri sürdü.

3 ayda bir fuarlar düzenlenebilir

Fuar alanının amacına uygun bir şekilde kullanılması gerektiğine işaret eden Açıkgöz, “Bu alanı oto galeriye dönüştürmek yerine, 3 ayda bir çeşitli fuarlar, kışın da gençlik şölenleri düzenlenebilir” dedi.

Fuar Alanı’nı yaparken, yıl içinde burada mobilya, gıda, tekstil gibi değişik sektörlere hitab eden fuarlar, ayrıca kış mevsiminde “Gençlik Şölenleri” düzenlemeyi planladıklarını anlatan Açıkgöz, fuarın şimdi de aynı şekilde değerlendirilmesinin daha isabetli olacağını söyledi. Açıkgöz, “Yozgat’ta çok sayıda üniversite öğrencisi var. Bu, göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir kitle. Onlara da hitab eden etkinlikler olsa fena mı olur?” dedi.

Kendi belediye başkanlığı döneminde Fuar Alanı projesini hazırladıklarında, konferans salonu, düğün salonları, spor salonu, bisiklet gezinti alanları ve gölete doğru uzanan piknik alanlarıyla birlikte düşündüklerini belirten Açıkgöz, daha sonra belediyenin içine düştüğü maddî sıkıntılar sebebiyle bu sosyal tesisleri yapamadıklarını ifade etti.

Özışık ne demişti?

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, yılda sadece 15 gün açık kalan ve diğer 350 gün boyunca âtıl vaziyette kalan Kapalı Fuar Alanı’nı oto galeri olarak değerlendirmek amacıyla çalışma başlattıklarını açıklamıştı.

Otomotiv bayileri ile yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ve birçok firmanın Yozgat’a gelmeye sıcak baktığını kaydeden Özışık, galeri olarak değerlendirmeyi planladıkları fuar alanının, İç Anadolu’nun en büyük oto galerisi olabileceğini söylemişti.