18 Ocak 2010 Pazartesi

Duisburg Uyum Meclisi üyeliğine Yozgatlı aday

Yozgatlı Bekir Sipahi, Almanya’nın Duisburg şehrinde 7 Şubat 2010 tarihinde yapılacak Uyum Meclisi seçimleri için bağımsız aday oldu.

Duisburg Belediyesi Uyum Meclisi seçimleri için diğer bağımsız aday ise, göçmen bir ailenin çocuğu olarak Duisburg’ta doğup büyüdüğünü belirten Zonguldaklı İsmail Komşucuk.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde yapılacak Uyum Meclisleri seçimleri için çalışmalar hız kazandı. Duisburg Belediyesi Uyum Meclisi seçimleri için 12 ayrı aday listesi oluşturulurken, 2 bağımsız aday da yabancıları temsil edebilmek için kolları sıvadı.

Bağımsız adaylardan olan ve 1981 yılından beri Duisburg’ta yaşayan Yozgatlı Bekir Sipahi, daha önce bir dönem Uyum Meclisi’nde görev yaptığını ve 11 yıllık sendikacı geçmişiyle Duisburg’un sorunlarını iyi bildiğini söyledi.

Evli ve 2 çocuk babası Bekir Sipahi, üniversite mevzunu ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi olduğunu ve geçmişte yaptığı çalışmaları bilen pek çok vatandaşın teşvikiyle bu yola çıktığını söyledi.

Duisburg’ta bulunan pek çok okulda Türk gençlerinin tenefüste serbestçe Türkçe konuşamadıklarını, okul bitiren gençlerin, meslek alanlarında iyi imkân bulamadıklarını ve Duisburg’ta yaşliı göçmenler için yeterli huzur evi olmadığını dile getiren Sipahi, seçilmesi hâlinde, bu ve benzeri sıkıntıları gidermeye çalışacağını ifade etti.

Seçilme şansının yüksek olduğunu ileri süren Bekir Sipahi, Duisburglu göçmenlere hizmet etmek istediğini ve gelecekte de milletvekili olmayı hedeflediğini söyledi.

Duisburg Belediyesi Uyum Meclisi seçimleri için diğer bağımsız aday ise, göçmen bir ailenin çocuğu olarak Duisburg’ta doğup büyüdüğünü belirten Zonguldaklı İsmail Komşucuk.

Uyum Meclisi seçimlerinde yarışacak 14 liste sırasıyla şöyle

1- Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Erkan Üstünay, Ünsal Başer
2- Hırvat Listesi
3- İsmail Komşucuk (Bağımsız)
4- Bürger Liste: Fadime Tekiner, Aşır Tekiner
5- DİE LİNKE: Kenan İlhan, Filiz Kurt
6- CDU-INTL: Ali Kamuoren, Mehmet Urgancı
7- DİYANET LİSTE: Özay Karabulut, Yaşar Altun, Köksal Çankaya
8- DERGAH (ATB): Burhanettin Gülderen, Yasin Temür
9- Demokratische Liste (DLD): Gülperi Kara, Ercan Özcan
10-Bündnis 90/ DIE GRÜNEN/GRÜNE: Melek Ercan, Jamila Bougrine
11-Hizmet Listesi: Serkan Alkan, Tamer Akay
12-Milli Görüş (IGMG): Mehmet Rüzgar, Ümit Parmaksız, Şenol Yıldırım
13-Bekir Sipahi (Bağımsız)
14-Müslüman Türkler Birliği (MTB): Şevket Avcı, Yücel Güngör, Erol Kaya

(Liste, postgazetesi.com’dan alınmıştır)