31 Ocak 2010 Pazar

Devlet Bakanı Çiçek: Gündelik siyaset dernekleri faydasız hâle getirir, derneklere siyaset sokmayın

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gündelik siyasetin dernekleri faydasız hale getirdiğini belirterek, “Siyaseti bunun içine sokmayın” dedi.

Ankara Gölbaşı Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Arabaşı Gecesi”ne katılan Cemil Çiçek, burada yaptığı konuşmada, derneklerin en önemli amacının yardımlaşma ve dayanışma olduğunu söyledi.

“Bu dernekler yardımlaşma ve dayanışma maksatlı kurulduğu için particiliği kapısından içeri sokmayın” diyen Çiçek, şöyle konuştu:

“Çok iyi maksatla kurulmuş olan dernekler var; ama gündelik siyaset, dernekleri faydasız hale getiriyor. Siyaseti bunun içine sokmayın. Ülke meselesini konuşmayın demiyorum, konuşulsun; ama ‘şu parti iyi, bu parti kötü’ tarzındaki bir tartışmaya getirdiğinizde, birliğimiz de dirliğimiz de bozuluyor. Ben bir siyaset adamıyım, normal şartlarda benim partimi desteklemenizi isterim; ama bakın diyorum ki, bunu derneklerde yapmayın. Sandık başına gider yaparsınız. Aktif siyaset yapmak istiyorsanız onu partilerde yapın. Bunu derneklerde yapmayın. İster Yozgatlılar Derneği’nde, ister öbür il derneklerinde yapmayın. Kim derneğe bu işleri bulaştırıyorsa, ister Yozgatlılar, ister başka il dernekleri olsun, kim yapıyorsa yapsın yanlış yapıyor.”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da, ortak kültür ve değerlerin yaşatılacağını, derneklerin de bu konuda önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Geceye, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve bazı milletvekilleri de katıldı