17 Ocak 2010 Pazar

Gemici ailesi, bebeklerinin ölümünden, ambulans vermeyen Devlet Hastanesi’ni sorumlu tutuyor

Doğumdan sonra Kayseri’ye sevk edilen bebeğin ailesi, Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nin kendilerine ambulans tahsis etmediğini ileri sürerek, bebeğin ulaşımdaki gecikmeden dolayı öldüğünü iddia etti. Ölen bebeğin dedesi Faruk Gemici, “Boğazlıyan Devlet Hastanesi ve ambulans vermeyen doktorları mahkemeye vereceğiz” dedi.

Gemici ailesi, ilk çocuklarının doğum sevincini yaşayamadı

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesine bağlı Özler Beldesi’nde oturan ev hanımı Hanife Gemici, doğum için Kayseri’deki özel hastaneye yattı. İki gün önce doğum yapan Hanife Gemici, taburcu olduktan sonra bebeğini de alarak memleketine döndü.

Doğumdan 1 gün sonra, bebeğin dedesi Faruk Gemici, idrarını yapamadığı için torununu Boğazlıyan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Boğazlıyan’da ilk müdahalesi yapılan bebek, daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne gönderildi.

Otomobille yola çıkan aile, bebek yolda morarmaya başlayınca, daha yakın olduğu için, bebeği Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. İlk müdahalesi burada yapılan bebek, ambulansla Gevher Nesibe Hastanesi’ne gönderildi. Ancak, doktorların bütün çabalarına rağmen bebek hayatını kaybetti.

Gemici ailesi, hastaneyi suçluyor

Dede Faruk Gemici ve belediyede işçi olarak çalışan baba Mustafa Gemici, Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nin bebeklerini Kayseri’ye sevk etmesine rağmen, kendilerine ambulans vermediğini iddia etti.

Faruk Gemici, “Oğlum, bir buçuk yıl önce evlendi. Bu benim ilk torunumdu. Kendi adımı verecektim, daha adını koyamadan hayatını kaybetti. Bebeğimizin durumu ağır olduğu halde ambulans vermediler. Otomobille 4 saatte gelebildik. Ambulans verilseydi torunum ölmeyebilirdi. Boğazlıyan Devlet Hastanesi ve ambulans vermeyen doktorları mahkemeye vereceğiz” diye konuştu.

Bebeğin, beynine oksijen gitmediği için hayatını kaybettiği belirtilirken, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.