10 Ocak 2010 Pazar

Belediye Başkanı Başer: Resmî dairelerin şehir merkezinden taşınması için yazışmalara başladık

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Resmî dairelerin şehir merkezinden taşınması için yazışmalara başladık; bu yıl içerisinde sonuç alınmasını sağlayacağız” dedi.

Başer, belediyenin içerisinde bulunduğu malî sıkıntının giderilmesi amacıyla, arsa satışlarına devam edeceklerini söyledi. Bahar aylarından itibaren çalışmalara ağırlık vereceklerini bildiren Başer, 2010 yılında Yozgat’ın altın yılını yaşayacağını iddia etti.

Belediyenin malî sıkıntıları sebebiyle, işçilerin bir bölümüne 2 ay süreyle ücretsiz izin verdiklerini belirten Başer, bahar aylarında bu işçileri tekrar işe alacaklarını bildirdi.

Belediyenin 2010 projeleri

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ı ziyaret ederek, gazetenin Sahibi Ahmet Büyüksoy ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş’a 2009 yılında yaptıkları çalışmalarla, 2010 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Resmî dairelerin şehir merkezinden taşınması için yazışmalara başladıklarını bildiren Başer, “Bu yıl içerisinde sonuç alınmasını sağlayacağız” dedi.

Başer, Çapanoğlu Büyük Camisi civarının çevre düzenlemesini yapacaklarını, Nohutlu Seyir Terası’nın yapımını gerçekleştireceklerini söyledi. Başer, bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri şöyle özetledi:

“Bilgi Evleri projesini hayatiyete geçireceğiz. Makine Parkı’nın yeni yerine taşınmasını gerçekleştireceğiz. Sıcak asfalt çalışmalarına hız vereceğiz. Tarihî konakların restorasyonlarına devam edeceğiz. Mahrukatçıların şehir dışına taşınması için yer arayışına başladık. Bahar ayından itibaren çalışmalar başlatılacak. Yeni Buğday Pazarı yapacağız. Nikâh Salonu’nu ve Kadınlar Lokali’ni hizmete açacağız. Hobi Bahçeleri’ni kuracağız. Su kaçaklarının önlenmesi ve yeni yerleşim alanlarındaki alt yapı hizmetlerini başlatacağız. Terminalin taşınması için çalışma yapacağız. Oto park yapımını hızlandıracağız.”

Arsa satışlarına devam

Başer, belediyenin içerisinde bulunduğu malî sıkıntının giderilmesi amacıyla, arsa satışlarına devam edeceklerini söyledi.

Başer, bazı belediye işçilerinin durumu konusunda da açıklamada bulundu. Şirket bünyesinde çalışan işçilere 2 ay süre ile ücretsiz izin verdiklerini ifade eden Başer, bu işçilerin tekrar işe alınacağını söyledi. Başer, şunları söyledi:

İşçiler 2 ay sonra yeniden işe alınacak

“Kamuoyuna farklı bir anlayış yansıtılıyor. Çıkarılan işçilerin işe alınmayacağı yönünde bir yaklaşım var. Bunların söz konusu olması mümkün değil. Bilindiği üzere belediyemizin imkânları kısıtlı. Gelir ve gider dengesini sağlamakta güçlük çekiyoruz. Bu yüzden, durgun dönem içerisinde işçilerimizi ayırdık. Bahar ayıyla birlikte tekrar işbaşı yaptırarak, çalışmalara devam edeceğiz.”

Çamlık altını Atatürk Yolu’na bağlayacağız

Asfatlama çalışmaları hakkında da bilgi veren Başer, Yozgat’ın coğrafî yapısı itibariyle kilit parke taşa uygun olmadığını ileri sürdü. Başer, asfalt çalışmalarının bahar ayından itibaren yeniden başlayacağını belirterek, “Çamlık altını Atatürk Yolu’na bağlayacağız” dedi.