14 Ocak 2010 Perşembe

Başbakan Erdoğan’dan Başer’e: “Boşuna mı malî müşavir olarak sizi seçtik, çözümü siz bulun”

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye yönetimini devralıp koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak malî yapıyı incelediğini belirterek, belediyenin, bütçesinin 12 katı kadar borçlandırıldığını gördüğünde şok olduğunu söyledi.

Bunun üzerine, soluğu Ankara’da, Başbakan Erdoğan’ın yanında aldığını ifade eden Başer, durumu kendisine ilettiğinde Başbakan’ın, “Boşuna mı Mali Müşavir olarak sizi seçtik, çözümü siz bulun” karşılığı verdiğini kaydetti.

Başkan Başer, yönetimi devraldıklarında karşılaştıkları borcu yeniden yapılandırdıklarını anlatarak, 70 yıl boyunca, her yıl gelecek kaynağın yüzde 40’ının belediyenin borcuna mahsuben kesileceğini belirtti.

Memleketten Haber Var

Yozgat Belediye Başkanı Başer, Türkiye gazetesinde bu gün yayınlanan “Memleketten Haber Var” başlıklı yazı dizisinin Yozgat bölümü için yaptığı açıklamada, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kent Parı

Başkan Başer, eldeki kaynakları en iyi şekilde kullanarak, Yozgat’ı hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Başer, 24 bin metrekarelik yeşil alana 180 bin metrekare ilâve ettiklerini, içinde köy odası, antik tiyatro, spor ve piknik alanları, çocuk parkları ve lokantaların bulunduğu 50 bin metrekarelik Kent Parkı yaptıklarını anlattı.

Galericiler Sitesi, Otogar

Şehir trafiğini rahatlatmak için Galericiler Sitesi ve yeni otogar yaptıklarını kaydeden Başer, bu tesisin, devlet kaynakları kullanılmadan, galericilerden 3’er yıllık kira bedelleri alınarak yapıldığını; ‘bu süre bitiminde belediyenin bu tesisten kazanacağı düzenli gelirin de cabası’ olduğunu kaydetti. Başer, terminal ve iş merkezinin de benzer şekilde yapıldığını söyledi.

Abide İş Hanı

Başer, 20 yıldır metruk halde duran, çirkin bir görüntü sergileyen Abide İş Hanı’nın restore edilerek, düzenlendiğini; belediyenin bazı birimleri ve başka kurumların buraya taşındığını, 350 iş yeri bulunan bu hanın işler hale getirildiğini anlattı.

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi

24 belediyenin ortaklığıyla katı atık düzenli depolama tesisi yaptıklarını belirten Başer, çevrenin büyük bir kirlilikten kurtarıldığını söyledi. Biyolojik arıtma tesisi ve yağmur suyu toplama projesini tamamladıklarını belirten Başer, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Yozgat Belediyesi’ni “en çevreci 2. belediye” olarak seçtiğini, Çevre Beratı verip, iş makinesi hediye ettiğini söyledi.

Nohutlu Tepesi Seyir Terası

Başer, açıklamasında ayrıca, Çapanoğlu Büyük Cami’nin etrafının düzenleneceğini, tarihî misyonuna uygun hale getirileceğini ifade etti. Hayri İnal Konağı’nın restore edilerek, kültürel faaliyetlerde kullanıldığını belirten Başer, Nohutlu Tepesi’nde güzel bir park, dinlenme yerleri ve seyir terası yapılacağını söyledi. Başer, projenin bu sene tamamlanacağını, bu kapsamda Nohutlu Tepesi’ne 10 bine yakın badem ağacı dikildiğini kaydetti.

Yeni bir Yozgat

Yolların tamamen sıcak asfaltla kaplanacağını ifade eden Başer, “Şehir yeşil alan ve parklarla donatılacak” dedi. Üniversite’ye doğru planlanmış yeni bir Yozgat vaadinde bulunan Başer, Çamlık için hazırlanan master planın uygulanacağını, botanik bahçeleri ve diğer tesisler yapılacağını anlattı.