24 Ocak 2010 Pazar

Bakan Kavaf: Sorgun’a Termal Rehabilitasyon Merkezi kurulması için çalışma başlatacağız

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki termal tesislerde yaptığı incelemelerden sonra, Sorgun’da termal kaynaklardan yararlanılarak Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulabileceğini, bununla ilgili genel müdürlük elemanlarının gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Sorgun ilçesindeki incelemelerinin ardından Yozgat’a geçen Bakan Kavaf, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’i makamlarında ziyaret edip, sohbet etti.

Kavaf, daha sonra Yimpaş Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’a katıldı. Kavaf, burada yaptığı konuşmada, halkın AK Parti’yi, AK Parti’nin hizmet aşkını anladığını kaydetti. Kavaf, “Bu halk, hakikati gören, hizmeti takdir eden bir halktır. Söze değil, yapılan işlere bakar. Biz ülkemizin refahı için çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Kavaf, Yozgat Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ndeki törende yaptığı konuşmada da, yapılan değişiklikle özürlülerin kamuda daha fazla istihdam edilmesinin önünün açıldığını belirterek, “Özürlü kardeşlerimiz boş olan 38 bin 192 kişilik memur kadrosuna atanabilecektir” dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 10’u akülü 30 tekerlekli sandalyeyi dağıttı. Yozgat Rehabilitasyon ve Bakım Evi’nde barınan engelliler tarafından yapılan yağlı boya ve kuru kalem resim çalışması sergisinin açılışını da yapan Kavaf, daha sonra özürlülerin boş zamanlarında çalıştıkları galoş üretim merkezi ve el sanatları atölyesini gezdi. Kavaf’a, burada halı olarak dokunan portresi hediye edildi.

Bakan Kavaf’ın Yozgat programına Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Mehmet çiçek ile Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de katıldı.