28 Ocak 2010 Perşembe

Almanya’da eşini öldürüp intihar eden gurbetçinin cenazesi memleketi Yozgat’ta toprağa verildi

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde yaşayan ve bıçakla önce eşini öldürüp ardından aynı bıçakla intihar ettiği iddia edilen Yozgatlı Murat Şenyürek’in cenazesi Yozgat’ta toprağa verildi.

Almanya’dan dün gece memleketi Yozgat’a getirilen Murat Şenyürek’in cenazesi, bu gün Çapanoğlu Büyük Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Sarıtopraklık Mezarlığı’nda defnedildi. Murat Şenyürek’in öldürdüğü iddia edilen eşi Nalan Şenyürek’in cenazesinin ise Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde toprağa verildiği öğrenildi.

Aralarında yaşanan sorundan dolayı polis tarafından eve girme yasağı bulunduğu iddia edilen Murat Şenyürek’in, eşi ve 4 çocuğunun yaşadığı eve giderek, çocukların okula gitmesinden hemen sonra eşini ve kendisini öldürdüğü ileri sürülmüştü.

Şenyürek çiftini bıçak darbeleriyle ölmüş halde bulan Gelsenkirchen polisi, Türk aileye mezar olan evi kapatıp, ailenin 11 ve 13 yaşındaki 2 kız çocuğu ile 15 ve 17 yaşındaki 2 erkek çocuğunu gençlik dairesine teslim etmişti. Alman polisi, cinayette ikinci bir kişinin rol alıp almadığını araştırıyor.