3 Ocak 2010 Pazar

AK Parti’li Fırat: Yozgat’ta da katliamlar yaşandı

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, demokratik açılım ve Alevi açılımını değerlendirirken, geçmişte Yozgat’ta da ‘katliamlar’ yaşandığını ileri sürdü.

Fırat, “Kaldı ki bunun yanında Alevi vatandaşlarımız konusunda da aynı sıkıntıları yaşadık. Bunlar çok uzun bir süre önce olmadı. Maraş’ta, Sivas’ta, Yozgat’ta katliamlar yaşandı. Belki yüzlerce yıl komşu olan insanlar birbirlerini katleder duruma geldi. Bunu yok farz edebilmemiz mümkün değil” diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, yeni yıla ailesi ile birlikte girdiği Abant Palace Otel’de, muhabirlerin sorularını cevapladı.

2009 yılını ‘hayırlara vesile olan bir yıl’ olarak değerlendiren Fırat, Türkiye’de özgürlüklerin önünün açılması, daha derin bir demokrasinin yaşanılması, barış ve kardeşliğin kurulması konusunda çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Fırat, şöyle konuştu:

“Bu projeyi ortaya atanlardan Allah razı olsun diyorum. Allah muvaffak eylesin. İşlerinin çok zor olduğunu da biliyorum. Ama millet adına, insanlık adına atılacak en müspet adımdı, hayırlara vesile olacağı kanısındayım. Bu yüzden de 2010 yılının bir barış yılı olmasını, bir demokrasi yılı olmasını ve Türkiye’nin önünün açılmasını diliyorum.”

Maraş’ta, Sivas’ta, Yozgat’ta katliamlar yaşandı

Demokratik açılımın sadece Kürt vatandaşları ilgilendirmediğinin altını çizen Fırat, bunun 72 milyon insanı ilgilendirdiğini ifade etti. Fırat, “Kaldı ki bunun yanında Alevi vatandaşlarımız konusunda da aynı sıkıntıları yaşadık. Bunlar çok uzun bir süre önce olmadı. Maraş’ta, Sivas’ta, Yozgat’ta katliamlar yaşandı. Belki yüzlerce yıl komşu olan insanlar birbirlerini katleder duruma geldi. Bunu yok farz edebilmemiz mümkün değil. Bunun yanında vatandaşımız olan ve azınlık olarak nitelendirilen insanlarımızın problemleri var. Dolayısıyla bunu bir gruba yönelik bir açılım veya bir özgürlük meselesi olarak algılamanın tamamen yanlış olduğu kanısındayım” diye konuştu.