19 Ocak 2010 Salı

280 aileye toplam 2 bin 150 hayvan dağıtılacak

Yozgat’ta “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında tarımsal kalkınma kooperatifleri tarafından hazırlanan hayvancılık projeleriyle toplam 280 aileye bin 250 küçük, 900 büyükbaş olmak üzere toplam 2 bin 150 hayvan dağıtılacak.

Yozgat’ta hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında bu yıl toplam 1 milyon 678 bin 668 lira destek primi ödeneceği bildirildi.

Sorgun’da 50 aileye 25 koyun ve 126 bin Lira kredi

Geçen yıl Sorgun’un Doğankent Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan “Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi”, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje kapsamında kooperatif üyesi 50 aileye 25 koyun, 1 koç damızlık olarak dağıtılması planlandı. Proje kapsamında kooperatife 126 bin lira kredi kullandırma izni verildi. Dağıtımı yapılacak koyun ve koçların temin edilmesine yönelik çalışmalara başlandı.

Şefaatli Aydıncık ve Saraykent’e 1,5 milyon Lira kredi

Şefaatli Paşaköy, Aydıncık Kazankaya ve Saraykent Kayapınar tarımsal kalkınma kooperatiflerinin hazırladığı “Süt Sığırcılığı” projeleri de bakanlık tarafından onaylandı. Her üç kooperatif de, 50’şer üyesine 2’şer adet büyükbaş damızlık süt sığırı dağıtmak amacıyla, hayvan temini, ahır yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında üç kooperatifin toplam bir milyon 501 bin 582 lira kredi kullanması uygun görüldü.

Sorgun, Şefaatli ve Sarıkaya’da 130 aileye 500 büyükbaş hayvan

Sorgun’un Araplı, Şefaatli’nin Erkekli, Sarıkaya’nın Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri tarafından hazırlanan 500 büyükbaş süt sığırı dağıtımını öngören “Süt sığırcılığı” projesi ise, onaylanması için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık tarafından onaylanması hâlinde bu yıl uygulamaya konulacak projeler kapsamında 130 aileye 500 büyükbaş hayvan dağıtımı yapılacak.

Yozgat İl Tarım Müdürlüğü, ilde hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

İlde hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında bu yıl toplam 1 milyon 678 bin 668 lira destek primi ödeneceği bildirildi.