30 Kasım 2009 Pazartesi

Aydıncık Devlet Hastanesi’nde sağlık skandalı

Sağlık Bakanlığı Müfettişi, Aydıncık Devlet Hastanesi’ndeki iki doktorun, sağlık taramasından geçirdiği bin 617 öğrenciyi hastanede muayene edilmiş gibi gösterip döner sermayeden para aldığını tespit etti. Müfettiş raporuna göre, sağlam öğrenciler hasta gösterilerek devletten yaklaşık 24 bin lira alındı.

Hastanedeki usulsüzlük, Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı Tarık Akdaş’ın, Yozgat Aydıncık İlçe Hastanesi’nde görevli Dr. M. E. ve Dr. B. D.’nin bu yıl Nisan ve Mayıs aylarındaki sağlık taramaları üzerinde yaptığı inceleme sonucu ortaya çıktı. Müfettiş, hazırladığı raporun sonunda, doktorlara ödenen paranın geri alınması talebini de Teftiş Kurulu’na iletti. Dr. M.E., sağlık taramasının ücretsiz olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Dr. B.A. da, soruşturmanın haksız olduğunu iddia ederek, geçici görev yolluğu alacağı bulunduğunu ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün bunu ödemediğini belirtti.

Yozgat Valiliği, Fen Lisesi inşaatı için ihale açtı

Yozgat Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bozok Üniversitesi Kampus Alanı içerisinde yaptırılacak olan Fen Lisesi İnşaatı için ihale açtı.

İhale, kapalı teklif almak suretiyle, uygun bedel teklif eden istekliye “Anahtar Teslimi Sabit Götürü Bedel” esası ile yaptırılacak. İsteklilerin, ihale dokümanında belirtilen belgeleri teklif mektubu ile birlikte, 11 Aralık 2009 günü saat 14.00’e kadar Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda İhale Komisyonu’na teslim etmeleri gerekiyor. İhale ilânında, Yozgat Valiliği’nin ihaleyi yapıp yapmamakta ve dilediğine vermekte serbest olduğu belirtiliyor. (Yozgat Muhabir)

29 Kasım 2009 Pazar

Şekerde yeni kotalar bayramdan sonra netleşecek

Şeker Kurulu, 2010-2011 dönemine ilişkin şeker pazarlama kotalarını, şeker şirketlerine bildirdi. Kotalar, şirketlerin mutabakatı sağlandıktan ve fabrika bazında dağıtıldıktan sonra netleşecek.

TÜRKŞEKER’e ait fabrikaların pazarlık ve özelleştirme çalışmaları sürdüğü için bu kotaların fabrikalara göre dağıtımının önem taşıdığı belirtilirken, özellikle pazarlık görüşmeleri süren fabrikalarda, kotaların, 2009-2010 dönemine göre değişmemesi gerektiği vurgulanıyor. Kotaların değişmesinin, fabrikaların fiyatını ve pazarlık şartlarını değiştirebileceğine, alıcıların bu konuya çok dikkat ettiğine, en azından portföy bazında bu kotaların değişmemesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Yenifakılı’da 500 aileye bayram harçlığı dağıtıldı

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde de, Yozgat Valiliği’ne bağlı olarak faaliyette bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede yardıma muhtaç 500 aileye bayramda ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 80’er lira maddî yardımda bulundu.

Deniz Feneri Derneği, hayırseverler sayesinde Yozgat’ta 230 aileye kurban eti dağıtıyor

Deniz Feneri Derneği, Yozgat’ta kurban kesme imkânı bulamayan ve daha önce tespit edilen 230 aileye 5’er kiloluk kurban eti dağıtmaya başladı.

Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, derneğin 11 yıldır hayırseverler ve gönüllüler sayesinde yurt içinde ve yurt dışında binlerce insanın yardımına koştuğu kaydedildi. Yozgat’ta kurban bağış kampanyası çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, toplanan kurbanların usulüne uygun ve sağlıklı, temiz ortamlarda kesilerek paketlendiği vurgulandı. Dernek, Yozgat’ta bu günden itibaren daha önce tespit edilen 230 aileye 5’er kiloluk kurban eti dağıtımına başlandığını bildirdi.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Meslekî eğitim gören genç mucitlerden
elektrikli testi kebabı pişirme aparatı

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından, meslekî ve teknik eğitim okulları ile kurumları arasında düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışması”, genç mucitlerin birbirinden ilginç icatlarını ortaya çıkarıyor.

Bu icatlardan birisi de, Yozgat Valiliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Yozgat Meslekî Eğitim Merkezi’nin “Elektrikli testi kebabı pişirme aparatı” projesi. Merkezin bu projesi, 2009-2010 “Proje Tabanlı Beceri Yarışması”nın Ankara Bölge Yarışması’nda “Üretim Ve Mühendislik Teknolojisi-2” alanında mansiyon ödülü almış.

(Yozgat Muhabir)

28 Kasım 2009 Cumartesi

Bayramda kimse unutulmadı

Yozgat mülkî âmirleri, siyasîler, bürokrat ve memurlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kurban Bayramı’nın birinci günü, Yozgat Belediyesi Düğün Salonu’nda bir araya gelerek bayramlaştılar, sohbet ettiler.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bayramda hastaları, yaşlıları, kimsesiz çocukları, mültecileri, askerleri, polisleri ve şehit ailelerini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Almanya’nın en büyük üçüncü enerji devi Yozgat’a geldi; ziyaret “davet polemiği”nin gölgesinde kaldı

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, yıllık cirosu 17 milyar Euro olan ve önümüzdeki 10 yılda Türkiye’ye 2 milyar Euro’luk yatırım yapma kararı alan, Almanya’nın en büyük üçüncü enerji devi EnBW’yi, jeotermal enerji yatırımı için Yozgat’a getirdi. Ancak, EnBW temsilcilerinin Yozgat ziyareti, sivil toplum kuruluşlarının “toplantıya davet edilmedik” tepkisinin gölgesinde kaldı.

Bu arada, bölgedeki termal su için 1987’de büyük bir proje hazırlandığı, ancak dönemin SHÇEK Genel Müdürü Melih Gökçek ve dönemin Belediye Başkanı Cemil Çiçek’in çabalarına rağmen, yatırımın, dönemin CHP’li (SHP) ilçe Belediye Başkanı Yavuz Aksoy tarafından engellendiği ileri sürüldü. Halen Kayseri Şeker Fabrikası’nda Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Aksoy’un, tesiste yüzde 50 ortaklık isteğinin kabul edilmemesi sebebiyle, yatırıma izin vermediği iddia edildi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek,
Rusya ziyaretinde enerji kaynaklarını inceledi

KEİPA Kültür ve Eğitim Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) 34. Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere gittiği Rusya’da, dev enerji kaynaklarının bulunduğu Sibirya bölgesinde incelemelerde bulundu.

Diyalog Avrasya Platformu’nun (DA) yeni açılan Moskova ofisini ziyaret eden Çiçek, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye’yi de yanına alarak ilerleme gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin dünya jeostratejik ve jeopolitik arenasında büyük bir ülke olduğunu kaydeden Çiçek, “Osmanlı’dan kalan bir miras var. Hem Balkan topraklarında, hem Kafkas topraklarında, hem Arap ülkeleri üzerinde tarih boyu böyle bir avantajımız var. Biz bu avantajı iyi kullandığımız inancındayız” dedi.

27 Kasım 2009 Cuma

Otomobil dere yatağına uçtu: 1 ölü 2 yaralı

Kurban kesiminden dönen bir ailenin içinde bulunduğu otomobil, Yozgat’ın Tayyip Köyü yakınlarında gizli buzlanma sebebiyle yoldan çıkarak dere yatağına uçtu. Kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Bayram, birlik ve beraberliğimize vesile olsun; bütün muhtaçlara yardım elimizi uzatalım

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bayramların, muhtaçlara yardım eli uzatılan, insanları ortak duygularda buluşturan özel günler olduğunu hatırlatarak, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğe vesile olması; muhtaçlara, kimsesizlere, gönlü kırık olanlara yardım elinin uzatılması temennisinde bulundu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, bayramların yüce Allah’ın rahmetinin, bereketinin ve affının bütün inananları kuşattığı güzel günler olduğuna işaret ederek, ‘yakınlarımızı, yaşlı ve düşkünlerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini alalım, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirelim’ çağrısı yaptı.

26 Kasım 2009 Perşembe

Çapanoğlu Büyük Camisi, cemaatine kavuşuyor

Tamiratı tamamlanan Çapanoğlu Büyük Camisi, Kurban Bayramı’nın ilk günü, bayram namazı kılacak müminlere kapılarını açacak. Cami, cuma namazı öncesinde düzenlenecek merasimle de, resmen ibadete açılacak.

1779 yılında, Yozgat’ın kurucusu Çapanoğulları ailesinden Mustafa Bey tarafından yaptırılan ve Yozgat’ın sembol mimarî eserleri arasında yer alan Çapanoğlu Büyük Camisi, aslına uygun olarak tamir edilip yenilendi. Çatısı, dış duvarları, bahçesi, ısıtma sistemi ve iç alanları bakımdan geçirilen tarihî Çapanoğlu Büyük Camisi’ne güvenlik kamera sistemi de kuruldu.

YÖK’ten meslek liselileri rahatlatan açıklama

Kısa adı YÖK olan Yüksek Öğretim Kurulu, meslek lisesi öğrencilerine darbe indiren Danıştay’ın ‘katsayı’ kararının ardından öğrencileri ve ailelerini rahatlatacak önemli bir açıklama yaptı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, “Başkanlığımız karara itiraz edecektir. İtirazı takiben Danıştay tarafından alınacak karara göre Başkanlığımız, ÖSS sisteminde daha önceden hazırladığı alternatif çözümlerden birisini kullanacaktır” denildi.

Endişeye gerek yok, çalışmalarınıza devam edin

YÖK, alınacak kararın, önümüzdeki yıl ÖSS sınavına girecek 1 milyonu aşkın öğrencinin herhangi bir zarar görmesini engelleyecek bir karar olacağını belirterek, sınava girecek öğrencilere ve ailelerine “paniğe kapılmayın, başka hiçbir şey düşünmeden çalışmalarınıza devam edin” tavsiyesinde bulundu.

Yozgat’ta memurlar, MHP ve CHP’nin destek verdiği protesto eylemine ilgi göstermediler

Türkiye Kamu Sen’in ve KESK’in çağrısıyla 5 memur konfederasyonu tarafından Türkiye genelinde uygulanan “uyarı grevi”ne Yozgat’ta katılım çok düşük oranda kaldı. Kamu-Sen’in eylemine MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer ve CHP İl Başkanı Ali Keven de destek vermişlerdi.

Yozgatlı işsiz gençler iş beğenmezken,
Urfalı çocuklar sabah soğuğunda pancar söküyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Yozgat’a tarım alanlarında çalışmak için gelen işçilerin çocukları, pancar tarlalarında çamur ve soğuğa aldırmadan ailelerine yardım ediyorlar. Tarlada çalışan çocuklardan İbrahim Güneş, “Babamdan bisiklet almasını istedim ama parası olmadığı için bisiklet alamadığını söyledi” diyor.

Yozgat Şeker Fabrikası bayramdan sonra satılacak

Türkşeker’e ait Yozgat, Çorum, Kırşehir, Kastamonu, Turhal ve Çarşamba şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesinin, Aralık ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

19 Kasım’da son tekliflerin alınmasının ardından, ihale komisyonu teklifleri değerlendirdi ve teklif sahipleri birinci tur pazarlık görüşmelerine davet edildi. Portföy C için teklif veren firmalarla birebir görüşmeler halen devam ediyor.

Bir bütün hâlinde, varlık satışı yöntemiyle, pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek özelleştirme için, 9 teklif alınmıştı.

25 Kasım 2009 Çarşamba

Özışık, toplantıya davet edilmediğini ileri sürüyor, Coşkun ise “davet ettik, kendisi gelmedi” diyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, Yozgat’taki yatırım imkânlarını yerinde incelemek üzere Yozgat’a gelen yatırımcı firma temsilcileri ile bazı bakanlık yetkililerinin katıldıkları jeotermal toplantısına davet edilmediklerini ileri sürerek, tanıtım organizasyonuna öncülük ettiği ileri sürülen AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’a ve Yozgat Valisi Amir Çiçek’e sitem etti.

İHA’ya açıklamada bulunan Milletvekili Coşkun ise, Özışık’ın hem kendi danışmanı hem de Yozgat Valisi Amir Çiçek tarafından davet edildiğini ancak Özışık’ın gelmediğini iddia etti.

Coşkun’un bu beyanı üzerine İHA’nın sorusunu cevaplayan Özışık ise, kendisinin telefonla saat 13.00 sıralarında arandığını belirterek, “Vali Amir Çiçek, programın Yozgat merkez kısmı tamamlanmış, sunumlar ve bilgiler verilmiş ve Sorgun’da yemek yediği sırada beni aradı, katılmamı istedi” açıklamasında bulundu.

Kimliğini gizli tutan hayırsever vatandaş,
evi yanan ailenin bütün mobilya ihtiyacını karşıladı

Yozgat’ta 20 Kasım Cuma günü ahşap binada çıkan yangında, evlerindeki bütün eşyaları yanarak kül olan Kılıç ailesine hayırsever bir vatandaş yardım elini uzattı. Kimliğini gizli tutan hayırsever vatandaş, evi yanan ailenin bütün mobilya ihtiyacını karşıladı.

24 Kasım 2009 Salı

Baykal: Yozgat’ta da isyanlar oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in “Dersim katliamı”na dair sözleri üzerine yükselen tepkileri, partisinin bu günkü grup toplantısında değerlendirdi.

Baykal, “Olay sadece Dersim değil. Bolu’da, Yozgat’ta isyanlar var... Bu olaylar Türkiye’de kimse tarafından mezhebe saldırı olarak düşünülmemelidir” dedi.

“Vatansever Türk Milliyetçiliği” adına
Yozgat Müftülüğü’nün web sitesini çökertmişler

Yozgat Müftülüğü’nün internet sitesi, “hacker (hekır)” olarak isimlendirilen internet korsanları tarafından çökertildi. Müftülüğün sitesini çökerten korsanlar, ana sayfaya, gellipolidigger.com imzalı “Vatansever Türk Milliyetçiliği” yazılı bir resim yerleştirdiler.

Sitenin 10 Kasım’da çökertildiği, zonemir.com isimli hacker sitesinde duyuruldu. Bu sitede yer alan bilgiye göre, site 10 Kasım günü saat 20:22’de çökertildi. Sitenin çökertildiğine dair “Yozgat Müftülüğü hacklendi” başlıklı haber, siberbulten.net isimli hacker sitesinde de yer aldı.

Yozgat Müftülüğü’nün resmî internet sitesinde, dinî konularda vatandaşları aydınlatmaya yönelik bilgilerin yanı sıra, Yozgat’taki kurban kesim merkezlerinin adresleri gibi güncel bilgiler yer alıyordu.

Yozgat Barosu’nun sitesi de çökertilmişti

Yozgat Barosu’nun internet sitesi de, demokratik bir anayasa talebinin dile getirildiği panelden sonra, 22 baronun ortak imzasını taşıyan ortak bildirinin yayınlanmasının ardından, 22 Kasım’da çökertilmişti.

Tarık, sen hiç sorgulamaz mısın?

Yorum – Sürur Öztürk

İleri gazetesi “köşe yazarı” Tarık Yılmaz’ın “Bir öğretmen mektubu” başlıklı köşe yazısını okuduktan sonra, sizin huzurunuzda kendisine bu soruyu sorma ihtiyacı duydum. Tarık, sen hiç sorgulamaz mısın?

“Gazeteci” Tarık Yılmaz, internet ortamında dolaşıma sokulan ve kim tarafından yazıldığı belli olmayan, sözüm ona bir “öğretmen” tarafından yazıldığı ileri sürülen bir mektubu internetten kopyalayıp, köşesine yapıştırmış…

23 Kasım 2009 Pazartesi

Yozgat’ın jeotermal kaynakları görücüye çıktı

Yozgat’taki yatırım imkânlarını değerlendirmek üzere gelen yerli ve yabancı yatırımcıların yanı sıra, çeşitli bakanlık yetkililerine Yozgat’ın jeotermal enerji kaynaklarını gezdiren AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat’ın sürekli göç veren bir il olduğunu belirterek, yapılacak yatırımlar ve açılacak iş sahalarıyla göçün durdurulmasını, Yozgatlının Yozgat’ta iş bulmasını istediklerini söyledi.

İlhami Bakıcı tam olarak ne istiyor?

Yorum - Sürur Öztürk

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın İlhami Bakıcı’nın Merhaba Yozgat gazetesinde “Siyasetçiler ekonomiye kilitlenmeli” başlığıyla yayınlanan demecini görünce, merak edip haberi dikkatle okumaya koyuldum. Çünkü ben de siyasetçilerin ekonomiye kilitlenmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Ancak, Sayın Bakıcı’nın söylediklerini okuyunca, bu konuya bir açıklık getirilmesinin faydalı olacağını düşündüm. Yüksek müsadesiyle, Sayın Bakıcı’ya bazı sorularım olacak…

Jeotermal kaynaklar bu gün görücüye çıkıyor

Bu gün çeşitli bakanlıkların yetkilileri ve bazı bürokratlar, Yozgat’ın jeotermal kaynaklarını gezerek incelemelerde bulunacaklar. AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un daha önce yazılı bir açıklama yaparak verdiği bilgiye göre, geziye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, MTA, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bürokratları, Yozgat protokolü, işadamları ve jeotermal uzmanları katılacak.

Yozgat Valiliği Proje Merkezi Toplantı Salonu’nda da mevcut kaynaklar hakkında katılımcılara bir sunum yapılacak. Daha sonra ise sırasıyla Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan ilçelerinde bulunan jeotermal kaynaklar yerinde görülüp incelenecek.

Yozgat’ın jeotermal kaynaklarının tanıtımına yönelik bu incelemelerin, yeni yatırımların yolunu açması bekleniyor.

22 Kasım 2009 Pazar

Yozgat Barosu’nun internet sitesi çökertildi

Yozgat Barosu'nun www.yozgatbarosu.org.tr isimli web sitesi çökertildi. Yozgat Barosu'nun sitesinin, düzenlenen “Türkiye Anayasasını Arıyor” konulu panelin ardından çökertilmesi dikkat çekti.

Başer: Birileri, düşünce özgürlüğünü kısıtlamak istiyor

AK Parti İl Başkanlığını da yürüten Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, bu konuda yaptığı açıklamada, “Türkiye Anayasasını Arıyor” konulu panel sonrasında 22 baro başkanı tarafından hazırlanan basın bildirisinin internet sitelerinde yayınlandığını belirtti. Başer, bu bildirinin ardından web sitesinin çökertilmesinin manidar olduğuna dikkat çekti. Başer, bu girişimin “birilerinin düşünce özgürlüğünü kısıtlamak istediğini gösterdiğini” kaydetti.

Kayseri Barosu’ndan Yozgat Barosu’na destek

Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, Yozgat Barosu’nun öncülüğünde hazırlanan bildirinin arkasında durduklarını bildirdi. Aydın, Yozgat Barosu’nun internet sitesinin, bildirinin altındaki imzaların çoğalmasından endişe edenler tarafından çökertildiğini ileri sürdü.

Türkiye Barolar Birliği’nin Ankara’daki toplantısına ise tepki gösteren Aydın, Ankara’da yapılan toplantıya, Birliğin açıkladığı gibi “hava muhalefeti” sebebiyle değil, toplantı siyasî olduğu için katılmadıklarını açıkladı.

İTO, başarılı KOBİ yarışması düzenliyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), KOBİ’leri küresel anlamda başarılı çalışmalara teşvik etmek amacıyla 2004’ten bu yana gerçekleştirdiği “Başarılı KOBİ Yarışması”nın bu yıl 5’incisini düzenleyecek. Yarışma dallarından birisi de, Teşvik Yasası Kapsamında 3. ve 4. Bölge’de Yer Alan Başarılı KOBİ’ler.

Tarım kredi, çiftçi çocuklarına burs verecek

Türkiye’nin en büyük çitçi kuruluşu konumundaki Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB), kooperatif ortağı çiftçi çocuklarına burs uygulaması başlattı.

Karşılıksız olarak çiftçi çocuklarına verilecek olan eğitim bursundan, üniversitelerin önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim gören öğrenciler yararlanacak. Burs, geçtiğimiz günlerde kuruluş çalışmaları tamamlanan Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı aracılığı ile durumları kredi şartlarına uygun görülen yetenekli ve başarılı öğrencilere verilecek.

Yozgat Barosu Başkanı Başer: Demokrasiyle
taban tabana zıt olan mevcut Anayasa değişmeli

AK Parti İl Başkanlığı’nın yanı sıra, Yozgat Barosu Başkanlığı’nı da yürüten Avukat Yusuf Başer, mevcut Anayasa’nın seçilmiş siyasetçilere ve onlardan oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı yapısıyla, demokrasi ile taban tabana zıt bir anlayışa sahip olduğunu belirterek, mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Barosu’ndan İstanbul Barosu’na tepki

Konuşmasında İstanbul Barosu’nun Taksim eylemine de tepki gösteren Başer, CHP’li isimlerin de katıldığı protesto mitinginin “Ergenekon terör örgütü”ne destek mitingine dönüştüğüne dikkat çekti. Başer, hakim ve savcıların yasal olarak dinlenmelerine tepki gösteren İstanbul Barosu’nun, daha önceki hak ihlalleri karşısında sessiz kaldığını hatırlattı.

Koca TIR, asma köprüden geçmeye çalıştı

Çorum’dan Kayseri’ye kömür taşıyan TIR şoförü, kestirme olsun diye asma köprüyü kullanınca beton ayaklar üzerinde asılı kaldı.

Çorum'un İskilip ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kömür yüklü TIR, yayalar için yapılan asma köprüye girince devrilmekten son anda kurtuldu.

21 Kasım 2009 Cumartesi

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam’da MHP lideri Bahçeli’ye Yozgat Çapanoğlu Camii ile cevap verdi

Başbakan Erdoğan, Selçuklu Osmanlı dönemine ait vakıf eserlerine nasıl sahip çıktıklarına dair örnekler verirken, Yozgat’taki Çapanoğlu Camisi’nin restorasyonunu da dile getirdi.

Şeker fabrikalarına dokuz teklif geldi

Özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan ve aralarında Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Yozgat Şeker Fabrikası’nın da bulunduğu Türkşeker AŞ’ye ait 6 şeker fabrikasına 9 teklif geldi.

20 Kasım 2009 Cuma

Arap ortaklar şeker ihalesinden çekildi

İhaleye Savola ve Nesma ile birlikte girme kararı alan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Arap ortaklarının çekilmesiyle ihaleye tek başına teklif verdi.

Türkşeker'e ait Yozgat, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ihalesine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin (TTKKMB) tek başına katılmak üzere teklif verdiği bildirildi.

Bakanlık yetkilileri ve bürokratlar, Pazartesi günü Jeotermal kaynaklarda inceleme yapacaklar

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, 23 Kasım Pazartesi günü, çeşitli bakanlıkların yetkililerini Yozgat’ın jeotermal kaynaklarını gezdireceklerini bildirdi.

Milletvekili Coşkun, Yozgat Valiliği Proje Merkezi Toplantı Salonu’nda da mevcut kaynaklar hakkında katılımcılara bir sunum yapılacağını kaydetti.

19 Kasım 2009 Perşembe

Savola Group, şeker ihalesinden çekilebilir

Türkşeker AŞ'ye bağlı Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın özelleştirilmesi için açılan ihalede teklif verme süresi bu gün doluyor.

6 şeker fabrikasının özelleştirme ihalesi için teklif süresi bugün dolarken, daha önce fabrikalara talip olduklarını açıklayan Suudi Arabistan merkezli Savola Group'un çekilebileceği iddia ediliyor.

Ne olacak bu Osman Coşkun’un hâli?

Yorum - Sürur Öztürk

Yozgat Milletvekili Sayın Osman Coşkun, Yozgat’ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e rezil etmiş de, haberimiz yokmuş…

Milletvekili Coşkun, Yozgat’ı ve Yozgatlıları devletin zirvesinde o kadar rezil etmiş ki, dünyadaki toplam 1 milyon 75 bin 637 Yozgatlının her birine manevî tazminat ödemeye mahkûm edilse yeridir…

Haberi okuduğumda, tarif edilmesi, tasvir edilmesi, tanımlanması çok zor bir hâle düştüm… Nasıl anlatılır bilmem… ‘Küçük dilimi yutacaktım’ mı desem, ‘kan beynime sıçradı’ mı desem, ‘dondum kaldım’ mı desem…

Çocuklar için kitap fuarı açıldı

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen ve ilköğretim öğrencilerine yönelik kitapların sergilendiği kitap fuarı, bu gün Yozgat Valisi Amir Çiçek ve İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız’ın da katıldığı törenle açıldı. Fuar, Pazar gününe kadar açık kalacak.

18 Kasım 2009 Çarşamba

Başer: Telefon dinlemeleri hukukî ve yasaldır

Yozgat Baro Başkanı Avukat Yusuf Başer, son günlerde kamuoyunun dikkatinin farklı yönlere çekilmeye çalışıldığını, yasal olarak yapılan telefon dinlemelerinin çarpıtıldığını söyledi.

Baro Başkanı Başer yaptığı açıklamada, telefon dinlemelerinin nasıl yapılacağının Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)’nun 135. Maddesinde açıkça belirtildiğini hatırlattı.

Yapılan dinlemelerin bu maddeye dayandığını ifade eden Başer, “Bu maddeye göre yapılan telefon dinlemeleri tamamen yasaldır. Elde edilen bilgiler de hukukîdir. Meşru yoldan elde edilen delilleri herkesin ama herkesin yargılanmaları dahi kabul etmeyi gerektirir. Yüksek yargının, başsavcıların, hâkim ve avukatların keyfî olarak dinlendiği iddiası tamamen yersiz ve mesnetsizdir” diye konuştu. Başer, şunları söyledi:

Başbakan’ın 6 yıl dinlenmesine neden tepki gösterilmedi?

“Adalet Bakanı, ‘Yargıtay dinlenmedi’ diyecek, inanmayacaksın. Ergenekon çetesi ile bağlantısı sabit olan şüpheli konumundaki şahısların söylediklerine itibar edeceksin. Böyle bir çifte standart olamaz. Başbakan 6 yıldır usulsüz olarak dinlenecek görmezlikten geleceksin. Hukukî olarak yargı dinlenince de siyasî baskıdan söz edeceksin, böyle hukuk olmaz”

Yozgat Milletvekili Çiçek, Aydın’da konuştu:
Açılım, partiler üstü bir devlet projesidir

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti olarak hiçbir şeyi gündelik siyaset ve oy alma uğruna yapmadıklarını belirterek, demokratik açılım’ın partiler üstü bir devlet projesi olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve Aydın’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda AK Parti’nin siyaset anlayışı ve ülke gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

17 Kasım 2009 Salı

8. kattan düşen şahıs hayatını kaybetti

Semih E. İsimli 42 yaşındaki şahıs, Yozgat merkezdeki Abide İş Hanı Hilal Apartmanı’nın 8. katındaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.

Evdeki ısı kaybını önlemek için pencere çevresine yalıtım yapmaya çalışırken yere düştüğü belirtilen Semih E.’nin cesedi, Yozgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Prof. Acar, Yozgatlıların ömrünün neden kısa olduğunu tespit etmek için araştırma yapıyor

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Türkiye’de ömrü en kısa olan insanlar Yozgat’ta yaşıyor.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, bu durumun sebeplerini tespit etmek için bilimsel araştırmalar yapıyor. Prof. Acar, “Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak büyük bir ekip oluşturduk, bunun sebeplerini ortaya koymaya yönelik alan taraması yapıyoruz” dedi. Acar, başlatılan çalışmayı 3 yılda tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Çaylak: CHP, somut girişimlerde bulunmalı

Gazeteci Bekir Çaylak, CHP Yozgat İl Teşkilatı temsilcilerinin, Şeker-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit’i ziyaret ederek, özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan Yozgat Şeker Fabrikası’ndaki işçilere destek mesajı vermesinin yeterli olmadığını belirterek, çözüm üretilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bekir Çaylak, “Sorunu çözmek için ‘Biz sizin yanınızdayız’ diyerek topu taca atmak yerine, muhalefetin iktidar temsilcileri ile bir an önce oturup, gerekirse Başkent’e giderek, bu konuya bir çözüm yolu bulunmasına öncülük etmesi gerekir” diye yazdı.

Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı
Saadettin Öztürk’ün babası vefat etti

Sarıkaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Saadettin Öztürk’ün babası Ali Öztürk, vefat etti.

Geçen Perşembe günü vefat eden Ali Öztürk’ün kanser hastası olduğu belirtiliyor. Öztürk’ün cenazesi, Sarıkaya mezarlığına defnedildi.

(Kaynak: yorehaber.com.tr)

16 Kasım 2009 Pazartesi

Halka koşar gibi yapıp halktan kaçmak;
veya CHP Yozgat İl Teşkilatı…

Yorum - Sürur Öztürk

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in alevi vatandaşlarımızı derinden yaralayan sözleri karşısında Türkiye ayağa kalkıyor, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu bile Öymen’i istifaya davet ediyor; ama CHP Yozgat İl Teşkilatı bir değerlendirme yapma ihtiyacı bile duymuyor… Yozgat’ın Çandır ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, geçen Eylül ayında icralık oluşlarının arkasında, CHP’nin Belediye Başkanlığı döneminde yapılan “kömür yolsuzluğu” olduğunu iddia ediyor, Sayın Ali Keven’den tık çıkmıyor…

CHP Yozgat İl Teşkilatı, parti olarak kendisini doğrudan ilgilendiren konularda susmayı tercih ederken, meselâ Yozgat Şehit Aileleri’nin mitingi üzerinden muhalefet yapmak gibi basit bir yola sapabiliyor… Sıra “açılım” tartışmalarına gelince de, kendi “çarşaf açılımı”nı bir kenarda bırakıp, Yozgat’taki milliyetçi rüzgârı kanatlarının altına alarak havalanmaya çalışıyor. Dilerim bu sunî ve yanıltıcı yükseliş fazla uzun sürmez; zira yüksekten düşmek CHP’nin canını daha çok acıtır…

Bakan Yıldız, parti teşkilatına açılımı anlattı

Demokratik Açılım’ın AK Parti teşkilatlarına anlatılması için görevlendirilen 62 Milletvekilinden birisi olan Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yimpaş Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılarak, partililere açılımı anlattı.

Yozgat’ta alternatif enerji çalışması yapılırsa destek veririz

Toplantıdan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin değişik bölgelerinde alternatif enerjiyle ilgili çalışmaların yapıldığını, Yozgat’ta da bu yönde bir çalışma başlatılması hâlinde, bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Bakan Yıldız, Yozgat’ta farklı enerji kaynaklarının bulunduğunu, bunların başında ise jeotermal ve rüzgâr enerjilerinin geldiğini belirtti.

15 Kasım 2009 Pazar

Bozok Üniversitesi, TÜBİTAK’ın da desteği ile, Yozgat’ın manganez yataklarını araştırıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nursel Öksüz, Yozgat ve çevresinde manganez cevherleşmesine sıkça rastlandığını belirterek, belirledikleri alanlarda arama ve araştırma çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Hazırladıkları projenin, Bozok Üniversitesi’nin “Bilimsel Araştırma Projeleri” birimi olan BAP ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın desteği ile yürütüleceğini belirten Doç Öksüz, yapılan arama çalışmalarıyla, işletmeye açılması mümkün olabilecek sahaların da tespit edilebileceğini kaydetti.

14 Kasım 2009 Cumartesi

Önce mısır kurutma tesisi, sonra salça fabrikası

Şefaatli Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Zeki Akbulut, ilçede önce mısır kurutma tesisi kuracaklarını, daha sonra da salça fabrikası kurmak için çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Akbulut, “Üretilen mısır, mısır kurutma tesisinde kurutulurken, domates de salça fabrikasına verebilecek. Böylelikle alım garantili ürünler üretilmiş, çiftçimiz daha fazla kar etmiş olacak” dedi.

TSO Başkanı Özışık: Yozgat’taki resmî kurumlar, malzeme alımlarının çoğunu başka illerden yapıyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Yozgat’taki resmî kurumların malzeme alımlarını genellikle başka illerden yaptıklarına işaret ederek, açılan ihalelerden Yozgat esnafının da haberdar edilmesini istedi. Özışık, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak, doğrudan temin yolu ile yapılacak alımları TSO internet sitesinden esnaf ve sanayicilerimize duyurmak istiyoruz” dedi.

12 Kasım 2009 Perşembe

Atatürk, yalakaları sever miydi?

Sürur Öztürk

Atatürk, “Sıfır nedir?” diye sorduğunda, “Huzurunuzda bendeniz” diyecek kadar şahsiyet zaafı taşıyanlar vardı. “Kâbe Arabın olsun, Çankaya bize yeter” mısrasını yazacak kadar sevgisini abartanlar da… Onlar, sürekli Atatürk’ün etrafında, sofrasındaydılar; ama acaba Atatürk’ün gözünde gerçekten değerli miydiler?

Atatürk, Dolmabahçe Sarayı’na davet ettiği edebiyatçılara, “Edebiyat nedir?” diye sorar. Halid Fahri Ozansoy’un tarifini beğenmeyen Atatürk, “Olmadı efendim, olmadı” diyerek sözünü keser ve kendisi bir edebiyat tarifi yapar. Davetliler, Atatürk’ü alkışlamaya hazır bir vaziyette sözlerinin bitip bitmediğini anlamaya çalışırken, Peyami Safa, “Olmadı Paşa Hazretleri, olmadı efendim!” diyerek, Atatürk’e itiraz eder. Atatürk’ün, “Niçin olmadı Peyami Beyefendi?” sorusuna da, “Olmadı, çünkü ilkel ve Ortaçağ’a mahsus” diye cevap verir. Atatürk’ün yaptığı bir tarifi, o kadar adamın içinde “ilkel ve Ortaçağ’a mahsus” diye nitelendirmek kimin haddineydi? Peki, şimdi ne olacaktı?

11 Kasım 2009 Çarşamba

Özışık: Yozgat, tarıma dayalı sanayi ile gelişir

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ile gelişebileceğini söyledi.

Yozgat’ın, teşvik kanunlarından umduğu faydayı göremediğini belirten TSO Başkanı Özışık, “Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya gelişemez, metal işlerini geliştiremezsiniz. Çünkü etrafımızda çok köklü ve büyük firmalar bulunmaktadır. Yozgat’ın bir tekstil üssü olması da çok zor” dedi. Yozgat’ın, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ile gelişebileceğini dile getiren Özışık, Yozgat’ın termal turizm kaynaklarının da iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

10 Kasım 2009 Salı

Yozgat basınından Şeker işçilerine tavsiye:
Soruna kavgayla değil diyalogla çözüm aranmalı

Yozgat Şeker Fabrikası’nda çalışan işçilerin, özelleştirme kapsamındaki fabrikada inceleme yapmak üzere gelen Savola Grup yetkililerinin fabrikayı gezmelerini engellemeleri, Yozgat basını tarafından da eleştirildi.

Merhaba Yozgat gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş, fabrikanın kapanmaması için, fabrikaya talip olan şirket yetkilileriyle oturup konuşulmasının daha faydalı olacağını ifade etti. Yeni Ufuk gazetesinin sahibi Bekir Çaylak da, hiçbir sorunun kavga yoluyla çözülemediğinin altını çizerek, işçilere ve Şeker-İş Sendikası’na sağduyu çağrısında bulundu.

Atatürk, törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıldönümünde Yozgat’ta da törenlerle anıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda da, Yozgat Lisesi Atatürk Korosu, Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan bir konser verdi.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Köylüler, patlatılan dinamitlerden şikâyetçi

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Aşağı Elmalı ve Kâhya Köylerinde yaşayan halk, taş ocaklarında patlatılan dinamitlerin binalarda hasara sebep olduğunu, köylerinin üzerine çöken taş tozlarının da insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, şikâyetçi oldular. Köylülerin şikâyeti, İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gündeme geldi. (Fotoğraf temsilîdir)