8 Şubat 2009 Pazar

Yozgat’taki mahkûmların bir kısmı Tokat’a gönderilecek

Tokat’ta yapımı devam eden bin kişi kapasiteli Tokat T Tipi Bölge Kapalı Cezaevi tamamlandığında, 800 kişilik mahkûm eksiği Sivas, Kayseri, Yozgat ve Amasya’daki cezaevlerinden karşılanacak.

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, bölge cezaevinin çok modern, insan haklarına uygun barınmaları anlamında mahkûmların onurunu kırmayacak şekilde olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu cezaevi Tokat için büyük bir kazanımdır. Şu anki cezaevimizdeki koşullar pek iç açıcı değil. Ama Adalet Bakanlığımız oraya çok güzel bir cezaevi yaparak, hasbelkader cezaevine düşmüş insanlarımıza insanca yaşayabilecekleri bir mekân sağlamış olacağız. Onların devlete olan güven duygularını yüksek seviyede tutmalarına vesile olacak.”

Cezaevinin Tokat merkeze uzaklığının 25,5 kilometre olduğunu ifade eden Küçük, “İlçelerimizdeki bazı cezaevleri kapatılacak ya da bakımevi olarak kullanacağız. Bu bölge ve bölgeye yakın olan mahkûmlar yeni cezaevinde kalacak. Tokat’ta hiçbir zaman 600 mahkûm olmaz. Şu anki cezaevimiz 150-200 kişi kapasitede. Geriye kalan 800 kişi ise Sivas, Kayseri, Yozgat ve Amasya bölgelerindeki mahkûmlardan oluşacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: