5 Şubat 2009 Perşembe

Yozgat Milletvekili Coşkun’un paso projesine onay

Millî Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim pasolarının Türkiye genelinde geçerli olması için çalışma başlattı. AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun tarafından bakanlığa sunulan teklifle ilgili çalışma, kısa sürede tamamlanacak.

Böylece, yüz binlerce öğrencinin pasoları sadece üniversitelerinin bulunduğu ilde değil, bütün şehirlerde geçerli olacak.

Öğrencinin eğitimi boyunca kendisine sağlanan haklardan yararlanması gerektiğini belirten projenin mimarı Milletvekili Coşkun, “Uygulama ile yüz binlerce öğrenci pasonun sağladığı imkânlardan her ilde istifade edebilecek. Bu sistem sayesinde ülke genelindeki paso ücretlerinde de bir standart yakalanmış olacak” dedi.

İstanbul’a gittiğinde araçlardaki toplu taşıma indiriminden yararlanamadığını dile getiren Yozgat Bozok Üniversitesi Kimya bölümü öğrencisi Mustafa Erol şunları söylüyor: “Ben İstanbulluyum. Ailemin yanına gittiğimde pasom işe yaramıyor. Yıllardır çözülemeyen bir mesele bu. Paso sorununun çözüleceğini duymak bile beni mutlu etmeye yetti.”

Hiç yorum yok: