25 Şubat 2009 Çarşamba

Yozgat medyasına fakülte desteği geliyor
Mahallî basın bu haberi duymuyor

Başbakan Erdoğan, Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde İletişim Fakültesi kurulacağını duyurdu. İletişim Fakültesi’nin Yozgat medyasının gelişip güçlenmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat’ta Yozgat’ta düzenlediği mitingte, eğitim alanında gerçekleştirilen hizmetleri de sıraladı. Erdoğan, şunları söyledi:

Bakanlar Kurulu kararını imzaladık

“Bozok Üniversitesi’nde 6 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi de bu arada hizmete girdi. Mühendislik Mimarlık ile Fen Edebiyat Fakültelerimiz de eğitime başladı. Tıp, Ziraat, Eğitim Fakültelerimiz de öğretime açılacak. İletişim Fakültesi ile Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını da imzaladık.”

Yozgat basını, İletişim Fakültesi haberini duymadı

Yozgat’a İletişim Fakültesi kurulması, Yozgat’ta yayın yapan mahallî basın kuruluşlarını da yakından ilgilendiriyor. İletişim Fakültesi’nden mezun olacak kişilerin, vasıflı eleman sıkıntısı çeken mahallî basını bu sıkıntıdan kurtaracağına işaret ediliyor. Ayrıca Fakültenin, Yozgat medyasının habercilik açısından kalite kazanmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Ne var ki, Yozgat’taki basın kuruluşları için son derece önemli olan bu gelişme, mahallî basın tarafından adeta duyulmadı, görülmedi.

Basının anlaşılmaz tavrı

Bu arada, Yozgat’a İletişim Fakültesi kurulması daha önce gündeme geldiğinde, bazı Yozgat gazetelerinin buna karşı çıktıkları hatırlatılıyor. İstifade edilmesi hâlinde Yozgat basınının kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacak olan İletişim Fakültesi’ne bazı gazetecilerin karşı çıkmalarına bir anlam verilemiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu memlekette ali okulu mezunları müteahhitlik yapıyor varsın yerel basında da aliler yazsın çizsin.
İletişim fakültesi açılmasına ileri gazetesinin tepkisini size daha evvlki yorumda aktarmıştım. beni anladığınız için teşekkürler sürur bey