19 Şubat 2009 Perşembe

Yazılıtaş Köyü’nün kadın muhtar adayı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Yazılıtaş Köyü’nün kadın muhtar adayı Neriman Çakmakçı, muhtarları köylere hizmet götürmemekle suçluyor. Çakmakçı, seçilmesi hâlinde, kullanılmayan okul binasını düğün salonuna dönüştüreceğini, sağlık ocağı yaptıracağını ve köyü kanalizasyona kavuşturacağını söylüyor.

Yazılıtaş Köyü Muhtarlığı için aday olduğunu açıklayan Neriman Çakmakçı, ev ziyaretlerinde bulunup seçmenlerine çalışmaları hakkında bilgi veriyor. Köyde kadınların desteğini alan Neriman Çakmakçı, bir kadın olarak köyün sorunlarını en iyi kendisinin bildiğini iddia ederek, hizmet için köy seçmenlerinden destek istedi.

Çakmakçı, “Bir kadın olarak yıllardan beri doğup yaşadığım köyün sorunlarını çok iyi biliyorum. Amacım köyümüzün sorunlarını yetkililere iletmek, çözüm üretmektir. Köy hanımları ile birlikte hareket ederek, hanımların sosyal hayatta daha aktif olması için hep birlikte çalışacağım” dedi.

Kadın muhtar adayı Çakmakçı, görev alması hâlinde her kesimin öneri ve görüşlerini dikkate alarak çalışma yapacağını belirtti. Çakmakçı, muhtar olanlar sadece mührü taşıyorlar, köye hizmet getirmiyorlar” dedi.

Çakmakçı, seçilmesi hâlinde, kullanılmayan okul binasını düğün salonuna dönüştüreceğini, sağlık ocağı yaptıracağını ve köyü kanalizasyona kavuşturacağını belirterek, kendisine destek veren eşine, çocuklarına ve Yazılıtaş halkına teşekkür etti.

(Kaynak: Sorgun Selâm Gazetesi)

Hiç yorum yok: