20 Şubat 2009 Cuma

Valilikten Hürriyet’in provokasyonuna cevap

Hürriyet gazetesinin 6 Şubat’ta “Yozgat’ın günahı ne” başlıklı manşet haberinde ileri sürdüğü, “Tunceli’ye sosyal yardımlar yapılırken, Tunceli’den daha zor durumda olan Yozgat’a yardım yapılmadığı” iddiasına cevap Yozgat Valiliği’nden geldi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla Yozgat’ta 30 bin aileye 30 bin ton kömür dağıtıldığını; 15 milyon 300 bin TL tutarında maddî yardımda bulunulduğunu açıkladı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, iki haftada bir yapılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısına katılarak, geçen yıl Yozgat genelinde vakıf tarafından yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Söz konusu yardımların yakacak, eğitim, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaç alanlarında yapıldığını belirten Vali Çiçek, Yozgat’ta, Tunceli’de olduğu gibi beyaz eşya yardımı yapılmadığını kaydetti. Tunceli’deki yoksul vatandaşların beyaz eşya ihtiyacı içerisinde olmaları sebebiyle bu tür yardımlar yapıldığına işaret eden Çiçek, bunun da normal bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Hürriyet’in provokasyonu

Hürriyet gazetesi, 6 Şubat’ta “Yozgat’ın günahı ne” başlıklı manşet haberinde, Yozgat’ı Tunceli’ye karşı kışkırtmaya yönelik provokatif bir haber yayınlamıştı. Hürriyet, haberin spotunda, “Tunceli’de seçime 2 ay kala beyaz eşya dağıtımının bu ilden daha yoksul durumda olan 29 ilde, örneğin Yozgat’ta yapılmaması eleştirilere neden oldu” ifadesini kullanmış, ancak sözünü ettiği bu eleştirilere haberde yer vermemişti. Hürriyet’in, Yozgat kamuoyunu Tunceli’ye karşı kışkırtmak suretiyle, iki şehri karşı karşıya getirerek, AK Parti Hükümeti’ni zor durumda bırakmayı hedeflediği değerlendirilmişti.

Yozgat medyası sınıfta kaldı

Hürriyet’in söz konusu manşeti, Yozgat mahallî basınının da savrulmasına ve kötü bir gazetecilik sınavı vererek sınıfta kalmasına sebep olmuştu. Hürriyet’in manşetinin, Yozgat’ın haklarını savunmak amacıyla yapılmış iyi niyetli bir manşet olduğunu zanneden Yozgat basını, manşete dört elle sarılarak, Hürriyet’in tuzağına düşmüştü. Yozgat’ın günlük gazetelerinden İleri gazetesi, Hürriyet’in haberini “Fakirliğimiz tescillendi” başlıklı haberle manşetine taşımıştı.

Yozgat Muhabir, oyuna gelmedi

Yozgat Muhabir ise, Hürriyet’in tuzağına düşmemiş ve haberi “Hürriyet’in Yozgat provokasyonu” başlıklı haberiyle eleştirmişti. Yozgat Muhabir, “Hürriyet’in Yozgatlılarla alay ettiğini unuttuk mu?” başlıklı ikinci bir haberle de, Hürriyet yazarları Bekir Coşkun ve Fatih Çekirge’nin daha önce köşe yazılarında Yozgatlılarla alay ettiklerini hatırlatmıştı.

Hiç yorum yok: