26 Şubat 2009 Perşembe

Sorgun, Jeotermal Sera’dan Rusya’ya yılda 500 ton ürün ihrac edecek

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kurulacak olan 10 dönümlük Jeotermal Sera’da, yılda 500 ton ürün alınması bekleniyor. 70 kişiye iş imkânı sağlayacak olan Jeotermal Sera’dan elde edilecek olan ürün, Hollanda tarafından Rusya’ya ihrac edilecek.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kurulması planlanan “Jeotermal Sera”nın ortaklarından Lütfü Altan, yaptığı açıklamada, termal tesislerin yakınında inşa edilecek olan seranın bölgede bir ilk olduğunu belirtti.

İlk domates fidesi 26 Nisan'da dikilecek

Altan, ilk etapta 10 dönümlük bir alanın kapatılacağını, Haziran ayının sonlarına doğru ikinci 10 dönümlük alanın da kapatılacağını bildirdi. Altan, “Üzeri kapatılan 10 dönümlük serada herhangi bir aksilik olmaması durumunda ilk domates fidesini 26 Nisan’da dikeceğiz. Haziran ayının ortalarına doğru da ilk ürünü alacağız. Jeotermal ile ısıtılacak olan seramız dünya standartlarında olup, bilgisayar teknolojisine sahip olacak” dedi.

Son teknoloji ile donatılmış bir serayı Yozgat’a kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Altan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

70 kişiye iş imkânı

“Toplam 20 dönümlük alana kurulacak olan seramızda 70 kişi istihdam edilecek. Bilgisayar teknolojisi ile donatılacak olan seramızda en son tekniklerle topraksız tarım uygulaması yapılacak olup, toprak yerine perlit kullanılacaktır. Damla sulama sistemiyle su kullanımı en aza indirilip, çok kaliteli ürün elde edilecektir. Yapacağımız uygulamalarda hormon kullanılmayacak, dünya standartlarında ürün yetiştirilecektir. Dönüm başına 50 ton ürün almayı hedeflediğimiz serada yetiştirilecek olan ürünler Hollanda firması tarafından Rusya’ya ihrac edilecektir.”

Altan, toplam 1.2 milyon Liraya mal olacağı hesaplanan serada yıllık 500 ton civarında ürün alacaklarını kaydetti.

Hiç yorum yok: