6 Şubat 2009 Cuma

Mahkûmlar, dinî eğitimle topluma kazandırılıyor

Yozgat Cezaevi, mahkûmları topluma kazandırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetlerinden de faydalanıyor. Şefaatli ilçe Müftüsü Abdullah Karaca, İslâm’ın emir ve yasakları konusunda mahkûmlara bilgi verdi.

İleri gazetesinin haberine göre, düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetlerle mahkûmları topluma kazandırmaya çalışan Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, bu kapsamda mahkûmların manevî ihtiyaçlarını da dikkate alarak, Diyanet görevlilerine eğitim verdiriyor. Şefaatli İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, İslâm’ın emir ve yasakları konusunda, cezaevinin konferans salonunda mahkûmlara bilgi verdi. Programa cezaevi personeli de katıldı. Müftü Karaca, eğitim programında mahkûmların sorularını da cevapladı.

Cezaevi Müdürü Uğur Salt, dinî bilgilerin verildiği konferansların mahkûmların sosyal gelişimleri açısından çok faydalı olduğunu belirterek, bu tür faaliyetlere devam edileceğini bildirdi.

Atatürk’ün mahkûmlara bakışı

Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun web sitesinde, Atatürk’ün mahkûmlar konusundaki bakış açısına da ona atfedilen şu cümlelerle yer veriliyor.

“Efendiler, cezaevleri sorunu çok önemli. Kişisel özgürlüğü kaldırılan vatan evlâdının ceza süresi sonunda topluma yararlı bir eleman olarak yetiştirilmesi gereklidir.”

Mahkûmlara tasavvuf musikîsi konseri

Yozgat Cezaevi’nde Kutlu Doğum Haftası’nda Yozgat İl Müftülüğü’nün katkılarıyla Türk Tasavvuf Musikîsi Korosu tarafından konser verilmiş; 10 Kasım’da ise, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Bütüner, kurum personeli ve mahkûmlara “10 Kasım ve Mustafa Kemal” konulu bir konferans vermişti.

Hiç yorum yok: