25 Şubat 2009 Çarşamba

Erdoğan’da MHP endişesi mi var?

Başbakan Erdoğan’ın, Yozgat mitingine katılan vatandaşlardan, mitingden sonra AK Parti’yi yakınlarına anlatmalarını isterken “Gevşek tutmayın, hafife almayın haa!..” uyarısında bulunması, ‘Erdoğan’da MHP endişesi mi var’ sorusunu gündeme getirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 24 Şubat’taki Yozgat mitingine katılan vatandaşlara yaptığı bir uyarı dikkat çekti. Meydanı dolduran kalabalıktan, mitingten sonra çevrelerindeki insanlara AK Parti’yi tatlı dille, güzellikle anlatmalarını isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Diyeceğiz ki, ‘Bak, 29 Mart önemli’. Gevşek tutmayın, hafife almayın haa… Bu işi sıkı tutacağız. Niçin? Çünkü, gerek MHP, gerekse CHP, bunlar ‘29 Mart’ta acaba bayram edebilir miyiz’ diye düşünüyorlar. Ben inanıyorum ki, onlara siz sandıkta farklı bir ders vereceksiniz.”

MHP’li seçmenler, Başbakan Erdoğan’ın bu uyarısını, Yozgat’ta MHP’nin yükselişinin farkında olduğu ve tedbir alma ihtiyacı duyduğu şeklinde yorumluyor.

Bahçeli, 4 Mart’ta Yozgat’ta

Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Mersin, Çorum ve Çankırı’dan sonra 4 Mart’ta Yozgat’ta miting düzenleyeceği açıklandı.

Bahçeli Yozgat’ı listeye dahil edecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Ocak’ta Ankara adaylarının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 29 Mart seçimlerinde belediye başkanlıklarının mutlaka kazanılmasını istediği illeri sıralamış ancak Yozgat’ın adını telâffuz etmemişti.

Bahçeli’nin mutlaka istediğini söylediği iller arasında Yozgat’ın yer almaması, ‘Bir zamanlar “MHP’nin kalesi” olarak anılan Yozgat, gözden çıkarıldı mı’ sorusunu gündeme getirmişti.

Bahçeli’nin mutlaka istediği iller

Bahçeli, konuşmasında, ‘milliyetçilik gereği alınması gereken belediyeler’ olduğunu belirterek, bu illeri şöyle sıralamıştı:

“Bunlardan birincisi Ahlat’tır, ikincisi Malazgirt’tir, üçüncüsü Konya’dır, dördüncüsü Bursa’dır, beşincisi Edirne’dir, altıncısı İstanbul’dur. Cumhuriyet dönemindeki çizgi Samsun’dur, Amasya’dır, Sivas’tır, Erzurum’dur ve Ankara’dır."

Hiç yorum yok: