26 Şubat 2009 Perşembe

Erdoğan, DTP’nin Yozgat tuzağına düşmedi

Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, Başbakan Erdoğan Yozgat’a giderken Meclis kürsüsünden Kürtçe konuşarak, Erdoğan’ı özellikle Yozgat’ta kendisine cevap vermeye tahrik ettiğini ileri sürdü.

DTP’nin AK Parti korkusu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, geçen Salı günü Meclis’teki grup toplantısında konuşmasının bir bölümünü Kürtçe olarak yaptı. DTP’nin, AK Parti’nin Diyarbakır mitinginde on binlerce Diyarbakırlıyı miting meydanına toplamasından dolayı telâşa kapılarak, Kürt kimliği üzerinden oy toplamak için böyle bir provokasyon yaptığı belirtiliyor.

DTP, Yozgat üzerinden provokasyon yapmak istedi

Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, Türk’ün bu provokasyonunun Yozgat’a yönelik tarafına da dikkat çekti. Ünal, “DTP'nin derdi ne?” başlıklı yazısında, bu konuda şöyle yazdı:

“Türk'ün Kürtçe konuştuğu saatlerde Başbakan Erdoğan Yozgat mitingi için Ankara’dan yola çıkmak üzereydi. Yozgat, milliyetçiliği ile öne çıkmış bir şehir. Belli ki Türk, Erdoğan’ı tahrik etme amacı da güttü. Yozgat’ta vereceği cevabın Güneydoğu’da AK Parti’nin aleyhine, DTP’nin lehine sonuç vereceğini hesaplamamış olamaz.”

Erdoğan tuzağa düşmedi

Başbakan Erdoğan, Yozgat mitinginde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’e cevap vermedi. Erdoğan’ın Yozgat’ta Türk’e tepki göstermesinin DTP’nin işine yarayacağı ancak Erdoğan’ın bu tuzağa düşmediği ifade ediliyor.

Hiç yorum yok: