24 Şubat 2009 Salı

Erdoğan: Son manşeti Yozgatlılar atacak

Başbakan Erdoğan, medyanın yalan ve yanlış olduğunu ileri sürdüğü haberlerine tepki gösterdiği Yozgat konuşmasında, “29 Mart’a kadar manşetleri medya atacak ama 29 Mart’ta son manşeti bu millet atacak, Bozok yaylasının evlâtları atacak” dedi. Erdoğan, Yozgat Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Başer’e destek istedi. Erdoğan, “Gelin, 29 Mart’ta mührü AK Parti’ye hep birlikte basalım” çağrısı yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, on altıncı seçim mitingini, yedinci kez geldiği Yozgat’ta yaptı. Şiddetli kar yağışı ve soğuğa rağmen Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran Yozgatlılara hitab eden Erdoğan, mitingin ardından TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.

Helikopter Çorum’a zarurî iniş yaptı

AK Parti’nin bu gün saat 11.00’de yapılacağı duyurulan Yozgat mitingi, yoğun kar yağışı sebebiyle gecikmeli olarak başladı. Başbakan Erdoğan’ı taşıyan helikopter, hava şartlarının elverişsizliği sebebiyle, Çorum’un Boğazkale ilçesi Jandarma Komutanlığı’nın helikopter pistine zarurî iniş yaptı. Erdoğan’ı burada Çorum Valisi Mustafa Toprak ve askerî yetkililer karşıladı. Bir süre komutanlıkta dinlenen Erdoğan, karayolu ile Yozgat’a geldi.

Altı buçuk yılda 7 kere geldim

Şiddetli kar yağışı ve soğuğa rağmen Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran Yozgatlılara hitab eden Erdoğan, Türkiye genelinde ve Yozgat’ta yapılan hizmetleri sıraladıktan sonra, 29 Mart seçimlerinde Yozgat Belediye Başkan adayı Yusuf Başer’e destek istedi.

Muhalefet partilerinin liderlerini Yozgat’a gelmedikleri için eleştiren Erdoğan, Yozgat’a 7. kez geldiğini hatırlatarak, “Cumhuriyet tarihinde altı buçuk yıl içinde Yozgat’a 7 kere gelen bir Başbakan var mı? Yozgat’ı hatırlayan kaç tane Başbakan var?” diye sordu.

Hızlı tren

Yozgat’a getirilen hizmetleri sıralayan Erdoğan, hızlı tren hattının Yozgat’ın Yerköy ilçesinden geçeceğini belirtti. Erdoğan, hızlı trenin mesafeyi 141 kilometre kısaltacağını vurgulayan Başbakan, Ankara’ya ulaşımın kolaylaşacağının altını çizdi. Erdoğan, Kayaş-Yerköy hızlı tren hattı çalışmalarının süratle devam ettiğini ve hattın 2012 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde Yozgat’a yapılan diğer hizmetler hakkında da şunları söyledi:

Yozgat on yıllar boyunca ihmal edildi

“Sevgili Yozgatlılar, şu Yozgat’ın 6,5 yıl önceki hâlini hepiniz biliyorsunuz. Yozgat, Ankara’ya 218 kilometre uzaklıkta. Ancak, hizmet bakımından Yozgat, Ankara’ya bilerce kilometre uzaklıktaydı. Bu ihmali, bu terkedilmişliği, bu uzaklığı telâfi etmek için milletvekili arkadaşlarım, belediye başkanı arkadaşlarım, bakan arkadaşlarım, bizzat şahsım, yoğun gayret sarf etti. Her gelişimde toplu açılışlar yaptım. Her gelişimde Yozgat’a eserler kazandırdık. Bu gün de, bu mitingin ardından yeni hizmetlerimizi açıyoruz. Elbette yeterli değil. Elbette Yozgat’ın on yıllar boyunca ihmal edilmesini kısa sürede telâfi etmek mümkün değil.”

Belediye borçları azaldı, bütçesi çoğaldı

“2004 yılında şu belediyeyi MHP’den devraldığımızda Belediye’nin borcu neydi, biliyor musunuz? 120 trilyon. Menkul ve gayrimenkullerine haciz konulmuştu. Belediyemizin borçlarını yapılandırarak 85 trilyona düşürdük. Hacizleri kaldırdık. Belediyemizin bütçesi sadece 11 trilyondu. Bugün Belediyemizin bütçesi 44 trilyon oldu. Sadece borç olsa iyi. Üç gün beş gün arayla su kesintisi olan, her yağmurdan sonra işyeri ve meskenleri sürekli su basan bir Yozgat devraldık. Bu borçlarla uğraşırken, 25 trilyon buraya yatırım yaptık. Yozgat’ın çehresi değişmeye başladı. Sadece yeşil alan noktasında 24 bin metrekare yeşil alanı olan Yozgat’a 167 bin metrekare yeşil alan kazandırdık.”

Musabeyli Barajı

“Sevgili Yozgatlılar, Yozgat Musabeyli Barajı’nın temelini attık. İnşallah bu barajımızı kısa bir zamanda bitiriyoruz. Bu baraj bittiğinde, Yozgat merkez, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgemizin su sorununu 50 yıllığına çözüyoruz.”

Eğitim

Daha önce aynı meydanda kendisinden Yozgat’a üniversite istendiğini ifade eden Erdoğan, Bozok Üniversitesi’ni kurarak verdikleri sözde durduklarını hatırlattı. Erdoğan, bu konuda şunları söyledi:

İletişim Fakültesi kurulacak

“Hamdolsun bu gün 10 okulumuzun da açılışını yapıyoruz. Bozok Üniversitesi’nde 6 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi de bu arada hizmete girdi. Mühendislik Mimarlık ile Fen Edebiyat Fakültelerimiz de eğitime başladı. Tıp, Ziraat, Eğitim Fakültelerimiz de öğretime açılacak. İletişim Fakültesi ile Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını da imzaladık. İnşallah bu okullarımızı da en kısa zamanda devreye alıyoruz.”

Sağlık

Başbakan Erdoğan, yapımına 1999 yılında başlanan 100 yataklı Bozok Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni tamamlayıp hizmete açtıklarını söyledi. Erdoğan, “Çayıralan Devlet Hastanesi Ek Binası, 7 Sağlık Ocağı ve 2 Sağlık Evi’nin de yapımına biz başladık, süratle tamamladık ve hizmete açtık. Devlet Hastanesi Uzman Hekim Muayene Odası sayısını 36’dan 99’a çıkardık. 2002’de 7 ambulansımız vardı Yozgat’ta; şimdi 17 ambulansımız var. Diyaliz cihazı sayısı 21’di; şimdi ise 62 adet diyaliz cihazımız var Yozgat’ta” diye konuştu.

Adalet

Erdoğan, Yozgat merkez, Akdağmadeni, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde adalet saraylarını hizmete açtıklarını, Boğazlıyan Adalet Sarayı’nı da tamamladıklarını kaydetti. 10 katlı Emniyet Hizmet Binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Erdoğan, “Bunlar, AK Parti iktidarının Yozgat’a kazandırdıklarıdır” dedi.

Toplu Konut

“Toplu Konut aracılığıyla Yozgat’ta bugüne kadar 2 bin 313 konut uygulaması başlattık” diyen Erdoğan, bütün projeler tamamlandığında Yozgat’ta 3 bin 23 konutun yapılmış olacağını söyledi.

Sosyal Yardımlar

Konuşmasında, yapılan sosyal yardımların ayrıntısına girmeyeceğini belirten Erdoğan, “Şu ana kadar 24 bin 300 ailemize toplam 152 bin ton kömür gönderdik” dedi. Erdoğan, kömür yardımlarının devam edeceğini de belirtti.

Doğalgaz

2004 yılında Yozgat’a doğalgaz getirdiklerini hatırlatan Erdoğan, “Sorgun’a kadar doğalgaz ulaşmış vaziyette” dedi.

Tarım desteği

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar Yozgat’a verilen tarım desteğinin 597 trilyon olduğunu kaydetti. Erdoğan, “2003 yılından bu yana Yozgat’ta çiftçilerimize toplam 54 trilyon prim desteği verdik” dedi. Erdoğan, kuraklık sebebiyle sıkıntı yaşayan Yozgat’a 47 trilyon kuraklık yardımı yapıldığını da hatırlattı.

Sosyal güvenlik

İktidara geldiklerinde Yozgat’ta sigortalı sayısının 16 bin olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu sayının 2008 yılı itibarıyla 27 bin 425’e çıktığını, bu artışın % 71 oranında bir artış olduğunu belirtti.

Başer’e destek istedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, daha sonra elini platformda duran Yozgat Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Başer’in omzuna atarak, Yozgat seçmeninden 29 Mart seçimleri için destek istedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yozgat Belediye Başkanım, Yusuf Kardeşim, bu dönemde de bizim başkan adayımız. Benim meslektaşımdır; o da ekonomist. Ben de belediye başkanlığı yaptım, oradan da meslektaşız. Belediyecilik hizmetlerini inşallah yeni dönemde de Yozgat’a taşımaya devam edeceğiz. İl belediyelerimizle ilçe belediyelerimiz, barış içinde, huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde Yozgat’ı yeniden imar ve inşa edeceğiz. Biz, sizin emanetinize nasıl sadakatle bağlı kaldıysak, sizin emanetinizi nasıl yücelttiysek, inanıyorum ki sizler de, size emanet ettiğimiz adaylarımızın tümüne sahip çıkacaksınız; hem il belediye başkan adayımıza, hem de ilçe belediye başkan adaylarımıza. İl Genel Meclisi, Belediye Meclis Üyesi adaylarımıza eminim ki sahip çıkacaksınız.”

Gevşek tutmayın, hafife almayın

Meydanı dolduran kalabalıktan, mitingten sonra çevrelerindeki insanlara AK Parti’yi tatlı dille, güzellikle anlatmalarını isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Diyeceğiz ki, ‘Bak, 29 Mart önemli’. Gevşek tutmayın, hafife almayın haa… Bu işi sıkı tutacağız. Niçin? Çünkü, gerek MHP, gerekse CHP, bunlar ‘29 Mart’ta acaba bayram edebilir miyiz’ diye düşünüyorlar. Ben inanıyorum ki, onlara siz sandıkta farklı bir ders vereceksiniz. Ben, burada bu kar altında, bu rahmet altında bunu görüyorum. Şunu lütfen unutmayın: Siyaset yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar, kalkınma yerelde başlar. Belediyecilik bizim işimizdir. AK Parti’nin uzmanlık alanıdır. AK Parti’nin belediye başkanları, kapıları, telefonları 24 saat açık olmakla görevlidirler ve halkımın da içinde olacaklar.”

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, mitingin ardından TOKİ Konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.

Hiç yorum yok: