31 Aralık 2008 Çarşamba

Anadolu Gençlik dergisinden İsrail vahşetine tepki

Anadolu Gençlik dergisinin Yozgat Şubesi, İsrail’in Gazze’de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik dergisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protesto gösterisine, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Anadolu Gençlik dergisi adına basın açıklaması yapan Fahri Karaman, insanlıktan nasibini alan ve gerçek barıştan yana olan herkesi harekete geçmeye çağırdıklarını söyledi.

Saldırıların Filistinli çocukların okul saatine denk getirilmesinin ve atılan füzelerin sivil yerleşim merkezlerini hedef almasının, İsrail’in vahşette sınır tanımadığının yeni bir göstergesi olduğunu belirten Karaman, “Bu bir devlet terörüdür, bu bir insanlık suçudur, bu adı konulmamış bir soykırımdır. İsrail derhal bu saldırılara son vermelidir” dedi. Karaman, şunları söyledi:

“Bugün gelinen noktada, Gazze’de yaşananlar bütün dünya ülkelerinin insanlık sınavıdır. Çünkü insanlık dışı saldırılar bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşmektedir. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları lânetliyor, saldırılarda şehit düşmüş Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Başta Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olmak üzere bütün Müslüman ülkelere uluslararası kurum ve kuruluşlara, bütün dünyaya sesleniyor, insanlıktan nasibini alan ve gerçek barıştan yana olan herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Protesto gösterisinde “Kahrolsun İsrail”, “Katil İsrail, Filistin’den defol” şeklinde sloganlar atılarak, İsrail’e tepki gösterildi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tek çare milli görüş...