31 Ekim 2008 Cuma

Yozgat'ta pek çok belde belediyesi kapatılacak

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin belediyeler yasası hakkındaki iptal başvurusunu reddetti. Kararla, Türkiye genelinde toplam 1145 belediyenin kapanması kesinleşti. Bu karar gereği, Yozgat’ta da, nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin belediyeleri kapatılarak köye dönüştürülecek.


Anayasa Mahkemesi CHP'nin, söz konusu kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açtığı davayı esastan görüşerek karara bağladı.

Yozgat Emniyet Müdürü Nalcı trafik kazası geçirdi

E-88 Karayolu’nda meydana gelen trafik kazasında, Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, polis müfettişi Mahir Altıncan, koruma polisi Ahmet Mantar ve işadamı Hüseyin Coşkun ile eşi Nuriye Coşkun yaralandı.

Kaza nasıl oldu?

Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı’nın Metin Yanmaz yönetimindeki makam aracı, Sivas istikametinde seyrederken, Coşkun Dinlenme Tesisleri’nin önünde, bu tesislerin de sahibi olan ve özel aracıyla aynı istikamette seyreden işadamı Hüseyin Coşkun, şerit ihlâli yaptı. Emniyet Müdürü Ekren Nalcı’nın makam aracı da Coşkun'un aracına yandan çarptı.

Bu gün saat 14.00 sıralarında meydana gelen kazada, Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı boynundan, polis müfettişi Mahir Altıncan kolundan yaralandı. Kazada işadamı Hüseyin Coşkun, eşi Nuriye Coşkun, Nalcı’nın makam şoförü Metin Yanmaz ile koruması Ahmet Mantar, hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

Sebep şerit ihlâli

Kazanın meydana geldiği bölgedeki dinlenme tesislerinin sahibi olan Hüseyin Coşkun’un, iş yerine giriş yapabilmek amacıyla şerit ihlali yapmış olabileceği ileri sürüldü. Hüseyin Coşkun, Coşkun Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

Aytaç’ın Çayıralan’daki su tesisleri törenle açıldı

Merkezi Yozgat’ta bulunan Yimpaş Holding’e bağlı Aytaç’ın, Çayıralan ilçesinde haziran ayı içerisinde temeli atılan Akyudum Su ve Gazlı İçecekler Fabrikası’nın ilk bölümünün inşaatı tamamlanarak törenle üretime açıldı.

Çayıralan ilçesinde 18 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı planlanan Aytaç Akyudum Su ve Gazlı İçecekler Fabrikası’nın ilk etabında günde 20 bin damacana ve 40 bin bardak su üretilecek. Toplam 35 milyon dolarlık harcama ile 2012 yılında tamamlanması planlanan tesisin bütün bölümlerinin üretime açılmasıyla birlikte 400 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Açılış töreninde konuşan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, 28 yıllık süreç içerisinde önemli yollar katettiklerini ifade etti. Uyar, Aytaç Akyudum Su tesisinin kısa sürede tamamlanıp, üretime hazır hale getirildiğini de vurgulayarak, “Belçika’da devam eden Aytaç entegre tesisinin açılışını da önümüzdeki aylarda yapacağız. Buradan Avrupa’nın değişik ülkelerine ve Ortadoğu ülkelerine helal gıda maddesi gönderilecek” dedi. Uyar, Aytaç’ın et ve süt ürünleri üretimi dışında gıda sektöründe de yeni mamüller üreteceğini duyurdu.

Konuşmaların ardından, Yozgat Vali Yardımcısı Mustafa İngeç, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Uyar ile birlikte su tesisinin açılışını yapıp gazlı içecekler tesisinin temelini attı.

AK Parti’nin bayan hatip yarışmasının Yozgat birincisi Sezen Güvenç oldu

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı, kadınların siyasete katılımını artırmak amacıyla 'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' adı altında bayan hatiplere yönelik “hitabet yarışması” düzenledi. Yarışmanın Yozgat birincisi, Sezen Güvenç oldu. Yarışmanın Türkiye elemelerinde dereceye girenler, mitinglerde Başbakan Tayyip Erdoğanla birlikte konuşma yapacaklar.

Yarışmanın il seçmeleri 5 Aralık’ta tamamlanmış olacak. Jürilerin tespit ettiği 81 il birincisi, Ankara'da 22-26 Aralık tarihlerinde 5 günlük eğitime tabi tutulacak. Etkili sunum teknikleri, içerik tasarımı, diksiyon, ses ve nefes teknikleri, kürsü hâkimiyeti gibi eğitimleri aldıktan sonra 27 Aralık'ta çeyrek final yapılacak. Burada 20 yarı finalist belirlenecek. Bu finalistler bir gün boyunca 3 farklı hocadan son kez hitabet dersi alacak ve final için yarışacak. Yarı final sonunda belirlenen 3 finalist, 28 Aralık Pazar günü aralarında Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu ünlü jüri üyelerinin önünde hünerlerini gösterecek.

'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' hitabet yarışmasının birincisine 3 bin YTL ödül verilecek. Yine yarışmada dereceye girenler, mitinglerde Başbakan Tayyip Erdoğanla birlikte konuşma yapacaklar.

'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' adı altında bayan hatiplere yönelik olarak düzenlenen “hitabet yarışması”nın Yozgat elemesi de yapıldı.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nda düzenlenen yarışma öncesi bir konuşma yapan AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şenay Aktürel, yarışma hakkında bilgi verdi. Aktürel’in konuşmasının arından yapılan ve 7 adayın katıldığı hitabet yarışmasında en çok oyu alan Sezen Güvenç, Yozgat İl Birincisi seçildi.

30 Ekim 2008 Perşembe

MHP milletvekili Ekici’den CHP’ye ziyaret

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İl Başkanı Ali Keven ve partililerle sohbet etti.

Yozgat’ta muhalefet partisi mensubu tek milletvekilinin kendisi olduğunu belirten Ekici, bu sebeple kendisini Yozgat’taki bütün muhalefet partilerinin Meclis’teki temsilcisi olarak gördüğünü ifade etti. Ekici, CHP’yi de bu düşünceyle ziyaret ettiğini söyledi. CHP İl Başkanı Ali Keven de, Mehmet Ekici’nin, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden ilk milletvekili olduğunu belirterek memnuniyetini ifade etti.

Aytaç Akyudum su tesisi hizmete açılıyor

Yimpaş Holding bünyesindeki Aytaç’ın Çayıralan ilçesinde kurduğu su tesisleri cuma günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar, kısa sürede yapımı tamamlanan Aytaç Çayıralan Su Tesisleri’nin 3 bölümden oluştuğunu belirtti. Uyar, tesisin birinci etabının tamamlandığını ve yarın saat 14.00’te düzenlenecek törenle açılışının yapılacağını bildirdi.

CHP’den Yozgat Belediyesi’ne yolsuzluk suçlaması

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta açıklamayı planladığı yeni yolsuzluk iddiaları arasında, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkındaki iddiaların da yer aldığını duyurdu.

Yolsuzluklarla ilgili bir konferans vermek için gittiği Almanya’da kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şimdi hedeflerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İstanbul 28. Noterinin bulunduğunu söyledi.

Yozgat’taki tarihî binalar onarılıp turizme açılacak

Yozgat’ta bulunan ve çoğunluğu yıkılmaya yüz tutan tarihî binaların onarılıp turistik amaçlı olarak değerlendirilmesi amacıyla, Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı ortak çalışma başlattı. Vali Yardımcısı Mustafa İngenç’in başkanlığında yapaılan toplantıda, binaların onarım çalışmalarını yürütmek üzere bir dernek kurulması kararlaştırıldı.

Yozgat Valiliği’nde yapılan toplantıya Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ile özel mülkiyet altında bulunan tarihî binaların mirasçıları katıldı.

İl merkezinde tescilleri yapılıp, koruma altına alınan 112 tarihî binadan çoğunluğunun özel mülkiyet olduğu, birçoğunun da bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttuğu belirtildi. Bu binaların hem çevre kirliliğine sebep olduğunun hem de bazı bölgelerde özellikle çocuklar açısından tehlike arz ettiğinin altı çizilerek, bunların onarılarak turizme kazandırılması gerektiği ifade edildi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, kurulacak derneğin onarım çalışmalarını yürüteceğini, TOKİ ve bakanlık tarafından verilecek desteklerin dernek kanalıyla temin edileceğini anlattı.

Anıtlar Yüksek Kurulu’nun bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu belirten Belediye Başkanı Başer, Yozgat’ta bulunan tarihî binaların yeniden değerlendirilmeye tabi tutulup, tarihî özelliği olmayanların tescillerinin kaldırılması, tarihî özelliğe sahip olmasına rağmen tescili yapılmayan yapıların da tescillerinin yapılması konusunda çalışma yapılacağını bildirdi.

(Kaynak: İleri Gazetesi)

Musabeyli Barajı’nın yapımı 4 yılda tamamlanacak

Musabeyli Barajı’nın devreye girmesiyle birlikte, Yozgat merkez, Yerköy ve Sorgun ilçeleriyle Organize Sanayi Bölgesi’nin içme su ihtiyacı karşılanacak, bölgede toplam 180 bin hektar alan sulanabilecek.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in verdiği bilgiye göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından hazırlanan proje 2009 yılında tamamlanacak. Projenin hayata geçirilmesi ise 4 yıl sürecek. 48 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip Musabeyli Barajı’nın yapımı tamamlandığında, Yozgat merkez, Yerköy ve Sorgun ilçeleriyle Organize Sanayi Bölgesi’nin içme su ihtiyacı karşılanacak, bölgede toplam 180 bin hektar alan sulanabilecek.

Başkan Başer, Barajın devreye girmesiyle birlikte, belediyenin maliyetlerinin % 50 oranında düşeceğini belirterek, “Zira mevcut suyumuz 4 terfi ile şebekeye verilirken, Musabeyli´den iki terfi ile suyu şebekeye verebileceğiz” diyor. Başer’in verdiği bilgiye göre, baraj devreye girdikten sonra su faturalarından tahsil edilecek paranın % 5’i DSİ’ye ödenecek. Böylece, Belediye’nin kasasından para çıkmayacak, DSİ de harcamalarını bu yolla tahsil etmiş olacak.

Yozgat Belediye Başkanı Başer, 148 milyon YTL tutarındaki projenin hayata geçirilmesi için bu yıl 13,5 milyon YTL ödenek tahsis edildiğini, inşaat çalışmalarının ise hızla devam ettiğini bildirdi. Başer, istimlâk konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bunların çözülemeyecek sıkıntılar olmadığını söyledi.

Barajın özellikleri

Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’in verdiği bilgiye göre, Musabeyli Barajı’nın temelden gövde yüksekliği 65 metre olacak. Su kaynakları Kızılırmak ve Deliceırmak’ın kolu olan Bişeközü Deresi’nden ve yağışlardan sağlanacak.

29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı renkli törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85. yıldönümü, Yozgat’ta renkli törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen resm-i geçitler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu sabah saat 09.30’da makamında protokol mensuplarının tebriklerini kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Törende bir konuşma yapan vali Amir Çiçek, vatandaşların, düşüncelerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasinin; din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan laiklik ilkesinin ve vatandaşların güven içinde yaşamalarını mümkün kılan sosyal bir hukuk devleti olma özelliğinin, Cumhuriyetin toplumsal sözleşmesinin ürünü olduğunu ve toplumsal birliği teminat altına aldığını söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

“Demokrasi, Laiklik ve Hukuk Devleti, Cumhuriyetin gücünü ve gelişimini teminat altına alan vazgeçilmez kavramlardır. Cumhuriyet, Türk İnsanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, onu uygar dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Ülkemiz, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.”

Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende, Yozgat Anadolu Lisesi öğrencileri Taha Doğanay ve Esin Ercan şiirler okundu. Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi, halk oyunları gösterisi sundu. Belediye Bandosu eşliğinde yapılan resm-i geçit töreni, vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek tarafından resepsiyon verildi.

5 yaşındaki çocuk, römorkun altında kalarak öldü

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde traktör römorkundan düşüp tekerleğin altında kalan 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Aydıncık ilçesi Kösrelik beldesinde, Veysel Bozkurt yönetimindeki, kum taşınan 66 DK 678 plakalı traktöre bağlı römorkta bulunan 5 yaşındaki Nermin Şahingöz, dengesini kaybedip düştü. Römorkun tekerleğinin altında kalan Şahingöz, kaza yerinde hayatını kaybetti.

Sarıkaya’da öğretmenlere promosyon müjdesi

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, öğretmen maaşlarının banka promosyonunun, kesinti yapılmaksızın tamamının öğretmenlere ödeneceğini bildirdi.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği 28 Ekim tarihli bilgilendirme yazısında, oluşturulan komisyonun “tüm tutarın personel hesabına aktarılması” talebinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Daha önce promosyondan kesinti yapma eğilimi taşıyan Komisyonun bu eğiliminden vazgeçmesinde, öğretmenlerin rahatsızlıklarını iletmesinin yanı sıra, bu talebin sendika temsilcileri tarafından ısrarla savunulmasının da büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz sendika temsilcileri, komisyonun yeni kararının bir lütuf gibi yansıtılmaması gerektiğini belirterek, “Sadece öğretmenlerin hakları gasbedilmemiştir. Bir yanlışlık düzeltilmiştir. Yapılan budur, olması gereken yapılmıştır. Karardan memnunuz” dediler.

Promosyon uygulaması nedir?

Kamu görevlilerinin maaşları, bankalar vasıtasıyla ödeniyor. Bu amaçla bankalara yatırılan yüklü miktarda para, banka tarafından işletildiği için, banka için bir avantaja dönüşüyor. Maaşların yatırıldığı banka da, bankacılık hizmetleri için kendilerinin tercih edilmiş olmasına karşılık, yatırılan paraya ilâve olarak “promosyon” adı altında ayrı bir ödeme yapıyor. Bankanın bu promosyonu da, maaşlarına ilâve olarak memurlara ödeniyor.

Ancak kamu kurumları, oluşturacakları bir komisyonla bu promosyonun bir kısmının personele ödenmeyip kuruma bırakılması kararı alabiliyor. Fakat, 20 Temmuz 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 26588 sayılı Başbakanlık Genelgesi’ne göre, kuruma bırakılacak miktarın oranı % 30’u geçemiyor. Komisyon, promosyonun tamamının personele ödenmesine de karar verebiliyor.

28 Ekim 2008 Salı

Sarıkaya’da Kalorifer-jeotermal tartışması büyüyor

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kaloriferli olarak yapılan TOKİ konutlarının ısıtma sistemi jeotermal ısıtma sitemine çevrilmek istenince, ev sahipleri arasında anlaşmazlık çıktı. Jeotermal ısıtma sisteminin, hamamların suyunun soğumasına sebep olduğunu iddia eden hamam işletmecileri de tartışmaya dahil olunca, TOKİ konutlarının ısıtma sistemi ciddi bir probleme dönüştü. Isıtma sistemini özel bir firmaya ihale eden yetkililer de eleştirilerin hedefinde. Anlaşmazlığın büyümesi üzerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, TOKİ üyeleriyle toplantı yapıp, sorunlarını dinledi.

Sarıkaya İlçesi'nde TOKİ konutları sahipleri arasında ısıtma sisteminin nasıl olacağı konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

192 TOKİ üyesinden 52’si, kaloriferli olarak yaptırılan konutların ısıtma sisteminin jeotermal sisteme çevrilmesi ve bunun karşılığında ilave ücret taleb edilmesinden rahatsız. Şikâyetçi üyeler, kendilerinin fikri ve onayı alınmadan, konutların ısıtma sisteminin sözleşmeye aykırı olarak jeotermal sisteme çevrildiğini ileri sürerek, sistem değişikliğinden dolayı istenen ilâve parayı ödeyemeyeceklerini söylüyorlar. 140 üye ise, ısıtma sisteminin jeotermal sisteme çevrilmesini destekliyor. Sarıkaya’daki hamam işletmecileri de, jeotermal ısıtma sisteminin hamamların suyunun soğumasına sebep olduğunu iddia ederek, sistem değişikliğine karşı çıkıyorlar.

Anlaşmazlığın büyümesi üzerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların sahipleri ile geçen hafta bir araya gelerek sorunlarını dinlemişti.

Kaymakam Yaşar Dönmez, 2 saati bulan ve mahallî basın mensuplarının da izlediği toplantıda yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için TOKİ yetkilileri ile bu hafta toplantı yapacaklarını bildirmişti.


Bu hafta yapılacak olan toplantıda, yaşanan anlaşmazlığın giderilip giderilemeyeceği merak ediliyor.

Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu’nun temeli cumartesi günü atılıyor

Yapımı, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık tarafından üstlenilen Meslek Yüksek Okulu’nun temeli, 1 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te düzenlenecek olan bir törenle atılacak.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Boğazlıyan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Hamdi Erdal, cumartesi günü yapılacak olan Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu temel atma töreni öncesi biraraya gelerek, son hazırlıklar hakkında durum değerlendirmesi yaptılar.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, “İlçemizde açılacak olan Meslek Yüksek Okulu, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan önemli açılımları da beraberinde getirecektir. Bu sebeple cumartesi günü yapılacak olan temel atma törenine ilçe halkının mutlaka katılmasını bekliyoruz” dedi.

Blogger’a yasak kalktı, yeniden yayındayız

“Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği” Türkiye’den erişimi engellenen Blogger, yasağın kaldırılması üzerine yeniden yayına başladı. Böylece, blogspot.com uzantılı binlerce site gibi, Yozgat Muhabir de yeniden okuyucularıyla buluştu. Blogger kullanıcısı bir ya da birkaç kişinin işlediği düşünülen bir "suç" yüzünden, hiçbir suç işlememiş olan binlerce blogun cezalandırılması, blog sahipleri kadar bu blogların okuyucularının da tepkisine sebep olmuştu.

Boğazlıyan’daki toplu kuş ölümlerinin sebebi araştırılıyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde son bir haftadır toplu kuş ölümleri görülmesi üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü inceleme başlattı.

Boğazlıyan ilçesinin İsmet İnönü Mahallesi Güneykent Sitesi çevresinde son bir hafta içerisinde görülen kuş ölümleri üzerine, mahalle sakinleri kuş gribinden şüphelenerek yetkililere bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye giden İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ölen kuşları toplayarak, ölüm sebebinin belirlenmesi için Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı’na numune gönderdi. Numune için alınanların haricindeki ölü kuşlar ise çukurda yakıldıktan sonra üzeri kireçlenerek gömüldü.

Boğazlıyan Tarım Müdürü İmran Garip, doğal yaşamda ölümlerin normal olduğunu, yaptıkları ilk incelemede kuş gribi şüphesinin bulunmadığının anlaşıldığını belirtti. Bölge halkının paniğe kapılması için bir sebep olmadığını belirten Garip, “Ölümlerin tarlalara atılan ilaçlardan kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi.

Akdağmadeni’nde 224 teneke motor yağı ile 40 kutu antifriz çalındı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde gece 2 iş yerinin kapısını kıran hırsızlar, toplam 224 teneke motor yağı ile 40 kutu antifrizi çaldılar.

Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana gelen hırsızlık olaylarında, sabah iş yerlerine gelen Bünyamin Tekin ve Ahmet Yoldaş, iş yerlerinin kapılarının kırılıp, içeriye girildiğini görünce polise başvurdu. Polis, her iki iş yerinde yaptığı incelemede, toplam 224 teneke motor yağı ile 40 kutu antifrizin çalındığı belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

27 Ekim 2008 Pazartesi

Yozgat Kültür ve Turizm Müdürü Van’a atandı

Yaklaşık 2,5 yıldır Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Fuat Dursun, Van İl Müdürlüğü'ne tayin edildi.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Fuat Dursun, Yozgat’ın mahallî gazetelerine veda ziyaretlerinde bulundu. Dursun, Yozgat’tan ayrılacak olmaktan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Yozgat'tan unutulmaz hatıralarla birlikte ayrıldığını ifade eden Dursun, Van'da da bütün Yozgatlılara kapısının açık olacağını söyledi.

Oğlu başka bir aileye evlâtlık verilen baba mahkemeye başvurdu

Bakım için Çocuk Esirgeme Kurumu’na bıraktığı 4 yaşındaki oğlunun evlatlık olarak başka bir aileye verildiğini öğrenen baba Yaşar A., evlâdını geri alabilmek için mahkemeye başvurdu.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunup, 4 yaşındaki çocuklarının bakım yurduna alınmasını sağlayan aile, çocuklarının kurum tarafından başka bir aileye evlâtlık verildiğini öğrenince, çocuklarını tekrar alabilmek için yargıya başvurdu.

4 yaşındaki Emre A., babasının başvurusu üzerine önce Yozgat Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası’na yerleştirildi. Küçük Emre daha sonra Genel Müdürlüğün talimatı ile Ankara Atatürk Çocuk yuvası’na gönderildi. Bir ailenin, Emre’yi evlât edinmek için başvuruda bulunması üzerine de, çocuk bu aileye evlatlık olarak verildi.

Emre’nin babası Yaşar A.’nın avukatı vasıtası ile çocuğunu geri almak için mahkemeye başvurması üzerine SHÇEK tarafından yapılan açıklamada, Emre’nin evlatlık olarak verilmeden önce anne ve babasının onayının alındığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, bir aile Emre’yi evlat edinmek için başvuruda bulunduğunda kurum, Çekerek Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak, çocuğun evlâtlık olarak verilebilmesi için izin istedi. Mahkeme de, Emre’nin anne ve babasını çağırarak, çocuğun evlâtlık olarak verilmesine itirazlarının olup olmadığını sordu. Ailenin onay vermesi üzerine de mahkeme, 7 Mart 2008 tarihinde Emre’nin evlâtlık olarak verilmesine karar verdi.

Emre’nin babası Yaşar A. ise, çocuğunu evlâtlık olarak verilmesi için değil, bakım altında tutulması için onay verdiklerini iddia ediyor. 2002 yılında evlendiğini belirten Yaşar A., 2004 yılında Emre’nin dünyaya geldiğini, 2005 yılında ise eşinden boşandığını, bu sebeple de oğluna yaşlı annesinin bakmak zorunda kaldığını ancak bakımda yaşadıkları zorluk sebebiyle, oğlunu bakım yurduna verdiğini söylüyor.

Yaşar A., mahkemenin vermiş olduğu çocuğunun evlâtlık olarak verilmesine dair kararın bozulup, çocuğun tekrar kendilerine verilmesi amacıyla avukatı aracılığı ile Yargıtay Hukuk Dairesi ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

(Kaynak: Boğazlıyan Çağlayan Gazetesi)

Büyüknefes Köyü’nde kaza: 6 yaralı

Yozgat'ın merkez ilçesine bağlı Büyüknefes köyünde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

21 yaşındaki Y.Ş. yönetimindeki 66 KC 789 plakalı otomobil, Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Büyüknefes Köyü’nden Güneşli Köyü’ne giderken virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü Y.Ş. ve otomobilde bulunan M.Y.K. (38), H.Y. (49), E.G. (28), S.A. (15) ve S.K. (14) yaralandı.

Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Köprü kazalara sebep oluyor

Kazanın yol üzerinde bulunan köprünün yanlış yapılmasından kaynaklandığını öne süren Büyüknefes Köyü halkı; "Köprü ne hikmetse bir türlü düzeltilmiyor. Daha önce de bu köprü yüzünden defalarca kaza meydana geldi. Büyüknefes Köyü tarihi bir köydür. Turistlerin buraya gelmesi isteniyor, ancak yol ve köprü bir türlü düzeltilmiyor. Valiliğin bir an önce yol ve köprüye bir çare bulmasını istiyoruz" dediler.

24 Ekim 2008 Cuma

Gençlik Meclisi’nin ilk genel kurul toplantısı yapıldı

Yozgat Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ilk genel kurul toplantısı bu gün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı da katıldı.

Yozgat Kent Konseyi Gençlik ve Spor Grup Başkanı Halil Türkmen’in açılış konuşmasının ardından Gençlik Temsilcisi Turgay Erkekli Yozgat Kent Konseyi Gençlik Meclisi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Yozgat’ın ve Türkiye’nin gelişmesinde gençlerin düşüncelerinin önemine işaret etti. Çiçek, şöyle konuştu:

“2023 Gelişim Vizyonu’ndaki hedeflerimizden birisi de gençleri yönetime katmaktır. Bu Gençlik Meclisi’nin çalışmaları bunu sağlayacaktır. Cumhuriyetimizin değerlerini yaşatacak ve geleceğe taşıyacak gençlerdir. Cumhuriyeti ve demokrasiyi geliştireceksek gençlerin fikirlerine, düşüncelerine önem vermeliyiz. Bu sayede yarınlarımıza daha hazırlıklı oluruz.”

Yozgat Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ilk genel kurul toplantısında, Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantı, dilek ve temennilerin alınması ile sona erdi.

Boğazlıyan Belediyesi,
internetten canlı yayına hazırlanıyor

Boğazlıyan Belediyesi, şehir dışındaki ya da yurt dışındaki hemşehrilerinin memleket hasretini hafifletmek için, internetten canlı yayın yapmaya hazırlanıyor.

Boğazlıyan Belediyesi, kurulacak olan kamera ile, Boğazlıyan görüntülerinin internetten canlı olarak yayınlanacağını duyurdu. “Gurbetçilere müjde” başlığıyla yapılan kısa açıklamada, bu hizmetin altyapısının hazırlanmakta olduğu belirtilerek, “en kısa zamanda tüm dünya ilçemizi görebilecektir” denildi.

TOKİ, Yozgat'a bin konut daha yapacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ tarafından yapılan 720 konutun sahiplerine teslim edildiğini, bin konutluk ikinci proje üzerinde de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Konutların inşaatına 2009 yılının bahar aylarında başlanacak

720 konutun tesliminin yapılmasıyla birlikte Yozgat'ta yaşanan konut sıkıntısının büyük oranda giderildiğini ifade eden Başkan Başer, "Daha önce yapılan 720 konut için belediyemiz 50 bin metrekare arsa tahsisi yaparak, toplu konutun şehrimize gelmesini sağlamıştı. Yine ilimizde bin konut için çalışma başlatılmıştır. Belediyemiz arsa tapularını TOKİ'ye teslim etmiştir. TOKİ tarafından proje çalışmaları yapılmaktadır. TOKİ proje çalışmaları tamamlandıktan sonra ihaleye çıkılacağını bize bildirdiler. Ancak, ihalenin kesin tarihi hakkında bilgi vermediler. Bin konutun bu yıl içerisinde ihale edilerek, önümüzdeki yılın bahar aylarında da inşaatın başlayacağını ümid ediyoruz" dedi.

TOKİ tarafından Yozgat'ta yapılacak olan bin konutun 500'ünün alt gelir grubuna hitab edeceğini ifade eden Başkan Başer, "Kalan konutların bir kısmı orta gelir gruplarına, 150'ye yakın konutun da üst gelir grubuna hitab etmesi planlanmaktadır" dedi.

(Kaynak: kenthaber.com)

Yerköy Öğretmenevi açılışa hazır

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Öğretmenevi, hizmete hazır hâle getirildi. Yerköy Öğretmenevi’nde 2 kişilik 14 oda, 4 süit oda, dinlenme odası, VIP salonu, kuaför salonu ve ymekhane bulunuyor.

Yapımı tamamlanan ve hizmete hazır hâle getirilen Öğretmenevi, açılışının yapılmasını bekliyor.

23 Ekim 2008 Perşembe

Sorgun Türk Telekom Lisesi’ni Bakan Yıldırım açtı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Türk Telekomünikasyon Kurumu tarafından yaptırılan Türk Telekom Lisesi bu gün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle açıldı. Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, “İnsana yapılan, eğitime yapılan yatırım kalıcıdır, ebedidir” dedi.

Yozgat gezisine Akdağmadeni ilçesinden başlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, helikopterle geldiği Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu yanındaki sahada, Vali Amir Çiçek tarafından karşılandı. Akdağmadeni Öğretmenevi’nde basın açıklaması yapan Bakan Yıldırım, Yozgat genelinde bakanlığına bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi, hazırlanan yeni projeleri anlattı.

Yozgat Barosu’nun yeni başkanı Yusuf Başer

Yozgat Barosu Başkanlığı’na, avukat Yusuf Başer seçildi. Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yusuf Başer’i hukuk bürosunda ziyaret ederek, kutladı.

Kendisinin sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının yanında olan, onlarla ilgilenen bir yönetici olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “Avukat Yusuf Başer’i ve yönetim kurulu üyelerini şevk içinde görmek beni son derece mutlu etti” dedi.

Vali Çiçek’in kendisini ziyaretinden onur duyduğunu belirten Baro Başkanı Başer ise, Valilik ve kamu kurumları ile birlikte hareket ederek Yozgat’ın huzur ve mutluluğu için çalışacaklarını söyledi.

Yozgat’ta termal seferberlik

Yozgat’ta Saraykent, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde yapılacak olan Jeotermal sondaj çalışmalarının Kasım ayının sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Jeotermal kaynak arayışları kapsamında Saraykent, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde önceden belirlenen bölgelerde yapılan sondaj çalışmalarını Kasım ayının sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Yenifakılı ve Sorgun ilçelerindeki sondaj kuyusu ihalesinin yapıldığını belirten Yanık, Saraykent ilçesinde ise Sondaj çalışmalarının başladığını söyledi.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

PTT, 168. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Kısa adı PTT olan Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın kuruluşunun 168. yıldönümü Yozgat’ta da kutlanıyor. PTT Başmüdürü Mevlüt Ayık, kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Yozgat Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ayık, Vali Çiçek'e, PTT’nin kuruluş yılı olan 1940’dan bugüne kadar yürüttüğü posta hizmetlerinin anlatıldığı “Geçmişten Günümüze Posta” isimli kitabı hediye etti.

Ziyarete, PTT Mali Birimler Müdürü Osman Bacanlı ile İşletme ve Teknik Birimler Müdürü Ömer Biçer de katıldı.

22 Ekim 2008 Çarşamba

Eski başkan Mehmet Sanal:
Siyaset defterini kapattım, aday olmayacağım

Eski Sarıkaya Belediye Başkanlarından Mehmet Sanal, siyaset defterini kapattığını belirterek, önümüzdeki mahallî idareler seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Eski Sarıkaya Belediye Başkanlarından Mehmet Sanal, Sarıkaya Gazetesi’nin 10 Ekim tarihli sayısında yayınlanan “Sizce Belediye Başkanı Kim Olmalı?” başlıklı anketinde, adının, kendi bilgisi dışında “aday adayları” arasında yer aldığını belirterek, yazılı bir açıklama yaptı.

Anketten önce bana bilgi verilmedi

Sanal, Sarıkaya Gazetesi’nde “Zarurî bir açıklama” başlığıyla yayınlanan yazısında, ‘kendisine bilgi verilmeden, isminin aday adayları arasında anket konusu yapılmasının, işin gerçeğini bilmeyen insanlar açısından farklı ve isabetsiz yorumların yapılmasına yol açabileceğine’ işaret ederek, siyaset defterini kapattığını ve belediye başkanlığı için aday olmayacağını duyurdu.

“Yaşımız 60’a merdiven dayadı. Peşimizden gelen genç ve aydınlık nesilleri hesaba katmadan, ölene kadar siyaset yapmayı şahsım adına arsızlık sayıyorum” diyen Sanal, ‘hizmet yarışında siyaset kulvarında koşan insanlara kolaylıklar dilediğini’ belirterek, şu açıklamada bulundu:

Siyaset defterini kapattım, aday olmayacağım

“Ben siyaset defterini kapattım. Soran her insana, her yerde söylediğim gibi, adı geçen anket vesilesiyle yazılı olarak da bu kararımı kamuoyuna ilân ediyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde aday değilim. Bugüne kadar, adaylık konusunda hiç bir siyasî parti veya siyasî kişi ile görüşmem olmamıştır. Hiç kimseden, aday olmam konusunda bir talebim yoktur. Seçim döneminde hiç bir siyasî çalışmanın içinde olmayacağım.”

Yazısında, 30 yıl ilçe siyasetinde; iki ayrı siyasî partinin ilçe başkanlıkları, bir dönem de ilçe Belediye Başkanlığı görevini şerefle taşıdığını hatırlatan Sanal, şunları kaydetti:

Hakkınızı helâl edin

“Siyaseten memleketimin hiç bir insanına dargınlığım, kırgınlığım, küskünlüğüm, husumetim, kinim, öfkem, düşmanlığım yoktur. Siyaset yaptığım uzun süre zarfında istemeyerek veya bilmeden küstürdüğüm, gücendirdiğim insanlar olabilir. Eğer böyle insanlar varsa, onların affını istirham ediyorum. Üzerinde emeğim ve hakkım olan insanlar var ise, hiç bir ayrım yapmadan herkese hakkımı helâl ediyorum. Üzerimde hakkı olan insanlardan da helâllik diliyorum.”

Çiftçiye sertifikalı tohum desteği

Yozgat'ta sertifikalı tohumluk kullanan çiftçilere ödenecek destekleme primi miktarları açıklandı.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sertifikalı tohumluk ve fide kullanımı destekleme priminden yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmaları gerektiği belirtildi. Sertifikalı tohumluk kullanarak güzlük ekim ve dikim yapan çiftçilerin 31 Aralık 2008 tarihine kadar tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı.Sertifikalı tohumluk ve fide kullanarak, başvuruda bulunan çiftçilere dekar başına ödenecek prim miktarları ise şöyle:

Tritikale, arpa, çavdar, yulaf, korunga, fiğ 3 YTL.
Buğday, yonca 5 YTL.
Susam, kanola, aspir 4 YTL.
Nohut, kuru fasulye, mercimek 6 YTL.
Çeltik, yer fıstığı 8 YTL.
Patates 20 YTL.
Virüsten ari meyve fidanı ile bahçe tesisi 200 YTL.
Narenciye, bodur meyve fidanı ile bahçe tesisi ve narenciye bahçelerinde aşılama ile çeşit değiştirme 150 YTL.
Diğer meyve türleri ile bahçe ve bağ tesisi 120 YTL.
Sertifikalı Antepfıstığı anacı ile bahçe tesisi 30 YTL.

Yozgat, turizm potansiyelini harekete geçiriyor

Yozgat'ın Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçe ve bağlı belde belediyeleri tarafından hazırlanan Avrupa Birliği destekli “Turizm Geliştirme Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yozgat Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadışehri ilçesi Halıköy Belediye Başkanı Nafiz Yılmaz, Avrupa Birliği fonlarından yararlanılarak, bölgeyi kalkındırmak ve turizmi geliştirmek için ortak proje hazırladıklarını ve projenin bir yıl içerisinde uygulanacağını söyledi.

Daha sonra proje hakkında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurettin Ayaz bir sunum yaptı.

Çocuklar çadırdan kurtulup sınıflarına kavuştu

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Çamdibi Köyü’nde bakım ve onarımı tamamlanan İlköğretim Okulu, Vali Amir Çiçek’in de katıldığı törenle hizmete açıldı. Böylece, okullarının tadilatı yeni eğitim öğretim döneminin başladığı tarihe kadar tamamlanamadığı için çadırda eğitim görmek zorunda kalan çocuklar da bu sıkıntıdan kurtulmuş oldu. 164 öğrencisi bulunan Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu’nda 8 ayrı yerleşim biriminden gelen öğrenciler eğitim görüyor.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Yerköy ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek, Yerköy Kaymakamı H. Mehmet Kara ve bazı kurum yöneticileri ile birlikte TOKİ İlköğretim Okulu ve Reşat Akyön İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. Burada okul yöneticilerinden bilgi alan Çiçek, Yabancı Dil, Fen, Biyoloji ve Bilgisayar laboratuvarlarında öğrencilerin çalışmalarını izledi. Vali Çiçek, daha sonra Yerköy Öğretmenevi’ni ziyaret ederek incelemede bulundu.

Türkiye’de sadece 10 hastanede bulunan cihazın biri Yerköy’de

Yerköy Devlet Hastanesi’nde de incelemelerde bulunan Vali Çiçek, hastanede bir süre önce kullanılmaya başlanan Bilgisayarlı Hasta Kabul Cihazı hakkında İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık’tan bilgi aldı. Çiçek, Türkiye’de henüz sadece 10 hastanede kullanılmakta olan cihazın Yozgat’ta yaygınlaştırılması için çalışma yapılması talimatı verdi. Çiçek, hastanede poliklinikleri ayrı ayrı gezerek görevli personel, tedavi olmaya gelen hasta ve hasta yakınları ile görüştü, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Vali Çiçek ve beraberindekiler daha sonra inşaatı devam eden Yerköy Devlet Hastanesi ek binasında, ardından da Yerköy Kültür Merkezi inşaatında incelemede bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

Çamdibi İlköğretim Okulu açıldı

Yerköy ilçesine bağlı Çamdibi Köyü’nde bakım ve onarımı tamamlanan İlköğretim Okulu, Vali Amir Çiçek’in de katıldığı törenle hizmete açıldı. 164 öğrencisi bulunan Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu’nda 8 ayrı yerleşim biriminden gelen öğrenciler eğitim görüyor.

Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Burada çok güzel bir eğitim yuvasının açılışını yapmaktayız. Hizmetin en iyisi, en güzeli insana yapılanıdır. Çocuklarınızı okutunuz, eğitim ve öğretimden mahrum bırakmayınız. Bakınız, devlet imkânları hizmetinizdedir.
İlköğretim çağından sonra ortaöğretime geçen öğrencilerin istifadesine sunulmak üzere yurt açmaktayız. Bu fırsattan yararlanın.”

Turizm geliştirme projesi

Vali Çiçek daha sonra Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen “Çekerek-Aydıncık-Kadışehri Bölgesinde Turizm Geliştirme Projesi” açılış programına katıldı.

21 Ekim 2008 Salı

Aktütün gazisine MHP desteği

MHP Sarıkaya İlçe Teşkilatı, Aktütün Jandarma Karakolu’na düzenlenen terör saldırısında teröristlere karşı kahramanca çarpışırken yaralanan gazi Ömer Ekinci’yi evinde ziyaret etti.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda vücuduna şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanarak “gazilik” makamına erişen Ömer Ekinci, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan adayı Mecit Muş ve beraberindeki heyet, gaziye ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Gazi Ömer Ekinci ile bir süre sohbet eden heyet, çatışma hakkında bilgi aldı.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan adayı Mecit Muş, “Dünya varoluşundan beri bu millet kutsal vatan toprakları için çok miktarda şehit de vermiştir, gazi de olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Her dönemde vatan için canını feda edenler çıkmıştır, çıkacaktır; ama yine her dönemde hainler de olacaktır” diye konuştu.

“Vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz” diyen Muş, gazi Ömer Ekinci’ye bundan sonraki hayatında mutluluklar dileyerek, ‘geçmiş olsun’ temennisini tekrarladı.

MHP heyetinin ziyaretinde Mecit Muş, gazi Ömer Ekinci’ye Kurân-ı Kerîm, MHP İlçe Başkanı H. Nuri Atmaca da Türk Bayrağı hediye etti.

MHP Sarıkaya İlçe Teşkilâtı’nın ziyaretine, MHP Sarıkaya Eski Belediye Başkanı ve önümüzdeki seçimlerin Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’la birlikte; MHP İlçe Başkanı H. Nuri Atmaca, MHP Eski İlçe Başkanı Dr. Necmettin Tuncer, MHP Eski İlçe Başkanı Doğan Çiftçi, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ömer Açıkel, Murat Dulda, Bekir Erbek, Eski Belediye Meclis Üyesi Eczacı Erkan Yazır, Ocak Başkanı Özkan Şimşeker ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Karaca katıldı.

“İş gücü veri bankası” çalışması devam ediyor

Yozgat’ta işsizlik oranının azaltılmasına yönelik olarak başlatılan “iş gücü veri bankası” çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmayla, nitelikli iş gücü varlığının tesbit edilmesi ve bu bilgilerin ilgili kurumlara sunulması amaçlanıyor. Veri bankası sayesinde, hangi işverenin hangi özelliklere sahip elemana ihtiyaç duyduğu kayıtlarda yer alırken, aranan özellikleri taşıyan elemanların kayıtları da işverenlere sunulabilecek. Böylece, işçi ile işveren buluşması sağlanacak.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda bu gün yapıldı. Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ve Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan ile İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Şahin Altan, kurumun ve kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Amir Çiçek, toplantının ardından Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Yardımcısı Latif Memiş ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’le birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek, burada yaptığı açıklamada, işsizlik oranını azaltmak amacıyla, nitelikli iş gücünün tespit edilip, bu verilerin işgücüne ihtiyaç duyan firmalara iletilmesi için hazırlanan “veri bankası” çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Vali Çiçek, “Bu bilgiler, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların hizmetine de sunulacaktır” dedi.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin yapısı bakımından gelişip büyümeye uygun olduğunu belirten Çiçek, şöyle konuştu:

“Burada faaliyet gösteren firmalar, yurt içine olduğu gibi yurt dışına da üretim yapmakta, mal satmaktadır. Kalkınma ancak üretimin artmasıyla sağlanır. İlimizin kalkınmasına, gelişmesine ve büyümesine Organize Sanayi Bölgesi’nin katkısı büyüktür.”

Yimteks, Anadolu Teknik Lisesi oluyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde Yimpaş Holding'e ait Yimteks Tekstil Fabrikası binası liseye dönüştürülmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Yimpaş Holding’in vergi borcuna mahsuben Maliye Bakanlığı’na devredilen Yimteks binası, Maliye Bakanlığı’ndan da liseye dönüştürülmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Yozgat Millî Eğitim Müdürlüğü, Yimteks’in bir an önce Anadolu Teknik Lisesi’ne dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtirken, lisenin son teknolojiyle donatılmış Türkiye'nin en modern okullarından biri olacağını kaydetti.

Daha öncede Yimpaş'ın vergi borcuna mahsuben Maliye Bakanlığı’na devredilen Organize Sanayi Bölgesi’ndeki otel de, Anadolu Turizm ve Meslek Lisesi’ne dönüştürülmüştü.

(Kaynak: İleri Gazetesi)

TOBB’un eğitim yardımı, Sorgunlu yoksul öğrencileri sevindirdi

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin Eğitim Yardımı Fonu’ndan sağlanan maddî destekle, Sorgun’daki 500 yoksul öğrenciye kışlık bot ve kaban dağıttı. Listeye alınması unutulan 2 okul da yardım kapsamına alındı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 14.00 de yapılan dağıtım töreninde konuşan oda başkanı İlyas Şenses, 2004 yılından beri bu tür yardımları yaptıklarını hatırlatarak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin Eğitim Yardımı Fonu’ndan 20 bin YTL tutarında 500’er adet kışlık kaban ve botu ekonomik durumları yerinde olmayan öğrencilerimize dağıtacağız. Bu durumda olan öğrencilerimiz okullarımızın yöneticileri tarafından belirlendi ve bizlere liste hâlinde verildi. Biz de bu gün o listeye göre bot ve kabanların dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Unutulan okullardaki öğrencilere de yardım yapılacak

Ramazan ayı içerisinde de 454 yoksul vatandaşa gıda yardımında bulunduklarını da kaydeden başkan İlyas Şenses “Aslında 2 okulumuzu unutmuşuz. Daha doğrusu Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Özcan Yıldırım İlköğretim Okulu’nun isimleri bizdeki listelerde bulunmadığı için atlamışız. Bu okullarımızın müdürlerini arayıp hem özür dileyeceğiz, hem de kendilerinden yoksul öğrencilerin listesini isteyeceğiz. Bu öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da karşılayacağız” diye konuştu.

Bot ve kaban dağıtım törenine, Oral, Fatih, Atatürk, Osman Çavuş, Ertuğrul Gazi, Fevzi Çakmak, Mehmet Akif, Feyzullah Bektaş, Agâh Efendi, Milli Egemenlik, 75. Yıl ve Yavuz Selim İlköğretim Okulları’nın idarecileri katıldı.

(Kaynak: Sorgun Postası)

Şefaatli’de elektrikçi dükkânına gece saldırısı

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde bir elektrikçi dükkânına saldırı düzenlendi.

Dağıstan Yozgat isimli şahsın Hacı Bayram Karabulut Caddesi’ndeki elektrikçi dükkânına saldıran kişi ya da kişiler, dükkânın camlarını kırdıktan sonra, içerideki malzemeleri yere saçtılar.

Dağıstan Yozgat’ın şikâyeti üzerine polis işyerinde inceleme yaparak tahkikat başlattı. İşyerinde, yaklaşık 200 bin YTL civarında hasar meydana geldiği belirtildi.

(Kaynak: Sorgun Postası)

Park hâlindeki kamyonet çalındı

Yozgat'ta Mustafa Satılmış isimli vatandaş, sabah uyandığında, akşam evinin önüne park ettiği kamyonetin çalınmış olduğunu farketti.

Mustafa Satılmış, polise yaptığı başvuruda, 66 DP 160 plakalı kamyonetini Köseoğlu Mahallesi’ndeki evinin önüne akşam park ettiğini, sabah ise kamyonetinin yerinde olmadığını belirtti. Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

(Kaynak: Sorgun Postası)

20 Ekim 2008 Pazartesi

Bölünmüş yol çalışması devam ediyor

Yozgat İl Özel İdaresi tarafından yapılan Yozgat-Çalatlı arası 14,5 km’lik bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çalatlı mevkiinde bulunan köprü inşaatında incelemelerde bulunarak, yolun son durumu hakkında Karayolları 65. Şube Şefi Mustafa Bozkurt ve Kayseri Karayolları Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Hüsamettin Dayı’dan bilgi aldı.

Vali Çiçek, E–88 Karayolu’nun doğuyu batıya bağlayan Türkiye'nin önemli yollarından birisi olduğunu belirterek, yolun altyapısının tamamlanıp en kısa sürede asfaltlanarak hizmete açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Yozgat-Çalatlı arası 14,5 km’lik bölünmüş yol çalışmasına, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Yozgat Belediyesi ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü de katkıda bulunuyor.

Zararlı böceklere karşı keklikler işbaşında

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde ormanlık alanlara zarar veren böceklerle mücadele amacıyla 40 adet kınalı keklik tabiata bırakıldı.

Akdağmadeni Kaymakamı Erhan Günay, Orman İşletme Müdürü Mehmet Erol ve orman işletme personeli ile birlikte, kutular içerisinde getirilen 40 adet kınalı kekliği, Oluközü mesire alanında tabii ortama bıraktı.

Orman İşletme Müdürü Erol, kekliklerin nesillerinin devamını sağlamak, ormana zararlı böceklerle mücadele ve özellikle kene vakalarının yaşanmaması için kekliklerin tabiata bırakıldığını söyledi. Tabii ortamlarına bırakılan kekliklerin kendi aralarında üreyerek sayılarının artacağını, gelen kekliklerden 20´sini ise Saraykent ilçesi ormanlık alanına bıraktıklarını belirten Erol, kekliklerin avlanmasının kesinlikle yasak olduğunu, avcıların ormanları ve orman hayvanlarını korumaları gerektiğini hatırlattı.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Ceviz ağacından düşüp öldü

Sorgun'da budadığı ceviz ağacından düşen şahıs hayatını kaybetti. Sorgun ilçesine bağlı Taşlık Köyü’nde ikamet eden Ahmet Kaya, bahçesindeki ceviz ağacında budama yaparken dengesini kaybederek yere düştü.

Yakınları tarafından Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Tuzkaya Mahallesi’nde yangın

Yozgat'ın Tuzkaya mahallesinde üniversite öğrencilerinin kaldığı binanın yanındaki ahşap binada yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Bir süre önce vefat eden Osman Koç isimli şahsa ait tek katlı ahşap binada bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Mahalle sakinleri, evin çatısından dumanların yükselmeye başlaması üzerine itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü.

Üniversite öğrencilerinin oturduğu 4 katlı binanın yanında bulunan ahşap evde çıkan yangın, hem öğrencileri hem de mahalle sakinlerini korkuttu. Öğrenciler ve mahalle sakinleri yangın söndürülüp soğutma çalışmaları tamamlanıncaya kadar evlerine girmedi.

Mahalle sakinleri, yangın çıkan ahşap evin sahibi Osman Koç'un bir süre önce vefat ettiğini, içerisinde ise eşyalarının durduğunu belirterek, ''Ankara'da pazarcılık yapan oğlu Zekeriya Koç aralıklarla Yozgat'a gelip, evde kalır. Genelde ev boş'' dediler.

(Kaynak: samanyoluhaber.com)

Otobüsten inerken düşen yolcu hayatını kaybetti

Yozgat´ın Sorgun ilçesinde mola veren yolcu otobüsünden inerken düşerek başını taşa çarpan bir kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara’dan Sivas’a giden ve Dişli Köyü’nün yakınlarındaki dinlenme tesisinde mola veren yolcu otobüsünden inmeye çalışan Derviş Akbulut, dengesini kaybederek düştü. Başını yerdeki taşa çarparak yaralanan Akbulut, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Akbulut, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

(Kaynak: sürmelihaber.com)

Üzerine demir kapı düştü, kalp krizinden öldü

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Oturan 71 yaşındaki Mürit Cihangiroğlu, evinin avlu kapısından dışarıya çıkmak isterken, demir kapı üzerine devrildi. Yaralanan Cihangiroğlu, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Cihangiroğlu, bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastaneden, Sorgun Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen Mürit Cihangiroğlu’nun ölüm raporunda, yaşlı adamın kalp krizinden öldüğünün anlaşıldığı belirtildi.

(Kaynak: haberler.com)

19 Ekim 2008 Pazar

Vali Çiçek’ten, şehit ailesine taziye ziyareti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ile birlikte, şehit polis Ahmet Kılıçarslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Amir Çiçek, Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’nda polis memuru olarak görev yaparken, 8 Ekim’de polis servis aracına düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şehit Ahmet Kılıçarslan’ın Esenli Beldesi’nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Şehidimizin ailesi artık devletin himayesi altındadır

Onbinlerce memleket evlâdının şehit olmasına sebep olan bu kanlı olaylardan tek yumruk, tek yürek olmak suretiyle mutlaka kurtulunacağını belirten Çiçek, şunları söyledi:

“Şehidimizin ailesi, bundan sonra şehidimizin bir emaneti olarak devletin himayesindedir. Devlet her türlü imkânıyla şehit ailesinin yanında olacaktır. Vatan ve yüce Türk milleti uğruna şehit olan Ahmet Kılıçarslan’ın manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, rahmetle anıyorum.”

Yozgatlı Aktütün gazisi törenle karşılandı

Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda yaralandıktan sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesinde tedavisi tamamlanan Piyade Komando Er Ömer Ekinci, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde törenle karşılandı.

Ankara'dan Sarıkaya ilçesine otobüsle gelen gazi Ekinci, şehirlerarası otobüs terminalinde Kaymakam Yaşar Dönmez, Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Duran Genç, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen, şehidin yakınları ve ellerinde Türk Bayrağı taşıyan kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

Karşılama töreninde konuşan Kaymakam Dönmez, ''Vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışanlara karşı Ömer Ekinci gibi daha nice Mehmetçiklerimiz göğüslerini siper etmektedir. Gazimize acil şifalar diliyorum'' dedi.

Askerlik Şubesi Başkanı Genç de ''Kahramanca, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yiğitçe, mertçe, kahramanca çarpışan Mehmetçiğimiz, Sarıkaya Garnizonu'na hoşgeldin'' diyerek, gaziyi karşıladı.

Gazi Ömer Ekinci ise, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, ''Biz Mehmetçikler var oldukça hiçbir güç bizi yıkamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır'' dedi.

Ekici, daha sonra ilçe yöneticileri tarafından Azapbaşlı köyüne götürülerek ailesine teslim edildi. Gazinin annesi Aysel Ekinci, oğlunu bağrına basıp, sevinç gözyaşları dökerken, ''Vatan uğruna şehit olanlar da gazi olanlar da benim yavrum. Allah bana yavrumu bağışladı ama vatanı için her zaman savaşmaya hazır'' diye konuştu.

(Kaynak: surmelihaber.com)

Mecit Muş'un resmî web sitesi yayına başladı

Önümüzdeki belediye seçimlerinde MHP'den Sarıkaya Belediye Başkan adayı olmaya hazırlanan Mecit Muş'un seçim kampanyasında kullanacağı resmi web sitesi kullanıma açıldı.
www.mecitmus.com

Daha önce www.mecitmus.blogspot.com adresindeki sitenin, “com” uzantılı resmî web sitesi devreye girene kadar geçici olarak yayın yapmak üzere faaliyete geçtiği hatırlatılarak, yeni web sitesinin yayına geçtiği duyuruldu.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş'un resmî web sitesinin www.mecitmus.com adresinden yayına başladığı belirtilerek, geçici olarak yayınlanan blog'un ise bir süre sonra yayından kaldırılacağı kaydedildi.

18 Ekim 2008 Cumartesi

Yozgat, Kerkenes’le dünyaya açılıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı Köyü’nde bulunan ve antik “Demir Çağı Şehri”nin kalıntılarını taşıyan Kerkenes Harabeleri, Sorgun’la birlikte Yozgat’ın dünyaya açılmasına vesile oluyor.

Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen “Kerkenes Tanıtım Programı” çerçevesinde, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi H. E. Nick Baird, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle ve Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Mark Bailey ve ailesi, Yozgat’a gelerek, Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes Dağı’nda incelemelerde bulundular. Düzenlenen etkinliklere, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bozok Üniversitesi’nden öğrenciler de katıldılar.

Belgeleri tamamlanmayan araçlar satılacak

Sarıkaya 7. Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, trafikten men edilen araçların sahiplerinin 30 Ekim tarihine kadar belgelerini tamamlayıp araçlarını teslim almamaları hâlinde, bu araçların Sarıkaya Millî Emlâk Müdürlüğü tarafından satılacağını duyurdu.


Yapılan açıklamada, Trafik denetimleri sırasında trafikten men edilen motosiklet, otomobil, minibüs, kamyonet, kamyon, tanker, otobüs, traktör gibi trafikten men edilen ve buluntu durumunda olup da Sarıkaya Belediyesi otopark alanında bulunan motorlu araçların sahiplerinin, 30 Ekim tarihine kadar eksik belgelerini tamamlayarak Jandarma Trafik Komutanlığı’na müracaat ederek, araçlarını teslim almları istendi. Açıklamada, aksi halde araçların Sarıkaya Millî Emlâk Müdürlüğü’ne teslim edilerek satışlarının yağılacağı belirtildi.

Kanun ne diyor?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek 14. maddesi şöyle:

“Buluntu olması nedeniyle veya bu kanun hükümleri gereği trafikten men edilerek alıkonulan ancak sahipleri tarafından altı ayy içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçlar Hazinece satılarak bedelleri emanet hesabına alınır. Bu araçların maliklerinden adresi bilinenlere satıştan önce tebligat yapılır. Satıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde müracaat halinde emanet hesabındaki bedeller, işlemler sırasında yapılan masraflar düşüldükten sonra ilgililerine iade edilir. Beş yıl içinde herhangi bir müracaatın olmaması halinde, söz konusu bedeller Hazineye İrat kaydedilir.”

Türkiye’nin ihtiyacı döviz değil, birlik beraberliktir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bugün Türkiye’nin ihtiyacının döviz değil, birlik beraberlik olduğunu belirterek “Birliğimiz bozulursa, dirliğimiz de bozulur” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2008-2009 akademik yılı açılış töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şu tavsiyede bulundu: “Yaşadığınız bazı sıkıntıları gerektiğinden çok daha fazla gündeme getirerek, bunları çabalarınızın önünde engel olarak görmeyin.”

17 Ekim 2008 Cuma

Bozok Üniversitesi akademik yılına coşkuyla girdi

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2008 – 2009 akademik yılına, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Yozgat Milletvekillerinin katıldığı temel atma ve açılışlarla birlikte girdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2008-2009 akademik yılı açılış töreni bu gün saat 10.00’da Erdoğan Akdağ kampusü Spor Salonu’nda yapıldı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, üniversitenin yapımında önemli katkıları olan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende sırasıyla, Üniversite rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Yozgat Valisi Amir Çiçek birer konuşma yaptılar.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konuşmasında kendi öğrencilik hayatından kesitlere yer verdi. Çiçek, “Üniversiteler sadece meslekî eğitim veren kurumlar değildir. Üniversiteler bir ülkenin entelektüellerinin, kültür, sanat, fikir ve bilim adamlarının yetiştirildiği yerler olmalıdır. Üniversitelerimizin gelişimi için devlet-millet el ele verdik ve büyük bir atılımın içerisine girdik. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Bozok Üniversitesi’dir. Bozok Üniversitemizin gelişiminde katkıları olan Erdoğan Akdağ beyefendi başta olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de yaptığı konuşmada “Üniversitemiz, artık diğer Üniversitelerle rekabet edecek seviyededir. Aldıkları eğitimden dolayı, öğrenciler iş bulmada eskiye oranla daha avantajlı olacak şekilde mezun olmaktadırlar. Üniversitemizin bu gün temeli atılacak ve açılışı yapılacak olan binalarında, öğrencilerimize daha modern şartlarda eğitim verilecektir. Verilecek bu eğitimin kalitesinin de artacağına inanıyorum” dedi.

Bozok Üniversitesi akademik yılı açılış töreninin sonunda, üniversitenin gelişimine katkılarından dolayı hayırsever işadamı M. Erdoğan Akdağ’a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından; Cemil Çiçek’e de Rektör Prof. Dr. İnci Varinli tarafından plaket verildi.

Akademik yılının açılış töreninin ardından, üniversitenin bazı birimlerinin temel atma töreni yapıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Vali Amir Çiçek, diğer davetlilerle birlikte, yapımı hayırsever işadamı M. Erdoğan Akdağ tarafından üstlenilen kongre ve kültür merkezi ile üniversite tarafından yaptırılacak olan kütüphane, bilgi işlem merkezi, yemekhane ve merkezî kafeterya binalarının temellerini attılar.

Temel atma töreninin ardından da, üniversitenin kampus alanında hayırsever işadamı M. Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan Enstitüler Binası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.